Connect with us

Actual

Un șofer rupt de beat s-a răsturnat cu mașina între Lumina și Năvodari

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul acestei dimineți, între Lumina și Năvodari a avut loc un eveniment rutier în urma căruia un bărbat s-a răsturnat cu mașina.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, în jurul orei 06.50, un bărbat de 43 de ani a condus un autoturism pe bulevardul Năvodari, dinspre localitatea Lumina și, ajungând în sensul giratoriu din zonă, a pierdut controlul asupra direcției, a intrat în coliziune cu sensul giratoriu, după care s-a răsturnat pe partea carosabilă.

Persoana în cauză a refuzat transportul la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Comments

comments

Actual

Monica Anisie, ministrul educaţiei: Reluarea cursurilor, în funcţie de evoluţia pandemiei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat marţi că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei şi măsurile luate de CNSSU. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor ca elevii, studenţii şi cadrele să fie în siguranţă. Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul ar putea avea loc în iulie şi nu vor viza materia semestrului al ll-lea.

”Am urmărit cu atenţie ce se întâmplă în celelalte state europene, pentru a corela măsurile pe care urmează să le luăm. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului, cu care am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor şi finalizarea cu succes a anului şcolar 2019 – 2020. Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei şi măsurile luate de CNSSU. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenţii şi cadrele didactice să fie în siguranţă”, a declarat ministrul, potrivit News.ro.

Anisie a precizat că probele scrise ale Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului ar putea fi organizate în luna iulie

”Programa nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. Conform informărilor primite de la CNSSU, am emis un ordin de ministru prin care am anulat simulările evaluărilor naţionale, evaluările pentru clasele a II-a IV şi a  VI-a şi olimpiadele naţionale”, a adăugat Monica Anisie.

Situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul. Subiectele pentru tezele pentru al doilea semestru vor fi concepute doar din materia studiată până la 11 martie 2020, când au fost suspendate cursurile, a mai anunţat Monica Anisie .

Ministerul Educaţiei afirmă că MEN a fost în „strânsă legătură” cu profesorii şi cu inspectoratele şcolare pentru a se asigura că elevii fac cursuri online, Anisie a precizat că reprezentanţii Ministerului sunt „conştienţi” că accesul unora dintre elevi la noile tehnologii este unul dificil, motiv pentru care autorităţile au început să aloce tablete copiilor din medii dezavantajate.

„Demersurile Ministerului  Educaţiei nu se vor opri aici”, a subliniat Monica Anisie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Spitalul Mangalia va fi dotat cu echipamente și aparatură medicală

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La Spitalul Municipal Mangalia se vor achiziționa echipamente și aparatură medicală, necesare în această perioadă de criză epidemiologică. Recent, printr-o Hotărâre a Consiliului Local, au fost alocate spitalului aproximativ 2 milioane de lei pentru achiziția echipamentelor de protecție, dar și pentru aparatură medicală de strictă necesitate.

Astfel, fondurile vor fi destinate dotării spitalului cu mai multe echipamente de protecție și dezinfectanți, dar și pentru cumpărarea unor echipamente medicale indispensabile, în contextul pandemiei de coronavirus. Reprezentanții instituției spitalicești spun că se va investi mai mult în aparatură medicală, precum: ventilatoare, nebulizatoare, injectomate, monitor funcții vitale, concentrator de oxigen, defibrilator etc.

În prezent, unitatea medicală din Mangalia este spital suport pentru alte patologii, non-Covid și vine în sprijinul marilor spitale din județul Constanța, ca urmare a înmulțirii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19.

Astfel, s-a luat decizia  ca Spitalul Mangalia să vină în sprijinul pacienților non-Covid, care sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Urgență Constanța sau chiar la alte spitale din județ.

În unitatea sanitară din Mangalia, s-a degajat o secție pentru preluarea cazurilor care ajung la Mangalia pentru a fi tratate de alte afecțiuni.

„La nivel județean, Spitalul Medgidia este spital desemnat în tratarea pacienților COVID – 19 pozitiv, spital suport pentru infecțioase, apoi spitalul de pneumoftiziologie Constanta. Momentan, noi suntem spital pentru toate celelalte patologii medicale, suport pentru județean și ceea ce avem de întâmpinat zi cu zi. La sfârșitul săptămânii trecute, am preluat în grija noastră un copilaș de doar 1 an și 7 luni, abandonat și un bătrân cu o hemipareză în urma unui AVC, ambii de la spitalul din Medgidia, tocmai pentru a-i proteja de noul coronavirus. În cadrul spitalului nostru, au fost testate 14 persoane suspecte, dintre care doar una s-a confirmat pozitiv, fiind transportată la Constanța”, au precizat reprezentanți din conducerea spitalului.

Pe această cale, reprezentanții Spitalului Mangalia mulțumesc tuturor celor care vin în sprijinul unității sanitare și a personalului medical din Mangalia și care, prin donațiile lor, contribuie la desfășurarea actului medical în bune condiții.

”Vă asigurăm de toată dăruirea și implicarea noastră, le mulțumesc colegilor mei pentru curajul și devotamentul lor și le promit că voi face tot ceea ce-mi stă în putere să-și desfășoare activitatea în siguranță! Încă o dată, mulțumesc tuturor celor care dau dovadă de atâta omenie, prin donațiile către spital, în astfel de momente grele”, a mai adăugat managerul unității medicale din Mangalia.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Suspect de COVID-19 pe o platformă maritimă. Echipajul refuză dezinfecţia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a emis un comunicat de presă prin care a precizat că se efectuează cercetări în cazul echipajului unei platforme maritime care s-a întors la ţărm cu o persoană ce prezintă simptome de COVID-19, iar personalul aflat la bord nu permite efectuarea de dezinfecţie.

“Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 al. 2 Cod penal, în cauza înregistrată la 06.04.2020 ca urmare a plângerii formulate de o persoană juridică.”, precizezasă Compartimentul de informare şi relaţii publice.

Ancheta are ca obiect cercetarea împrejurărilor în care un grup de persoane aflate pe o platformă maritimă refuză să permită efectuarea dezinfecției platformei, deși la bordul acesteia a fost identificată o persoană care a prezentat simptome caracteristice COVID 19.

“Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.”, precizează Compartimentul de informare şi relaţii publice.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: