Connect with us

Actual

Militarii ISU Constanța, la bilanț. Anul trecut au avut peste 23.600 de intervenții

Publicat

la

În cursul zilei de azi, 4 februarie, în sala ”Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, a avut loc prezentarea activității pe anul 2021 a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al județului Constanța.

Evenimentul s-a desfășurat, simultan, atât prin prezență fizică, respectând toate măsurile de combatere a răspândirii virusului SARS-COV2, cât și în sistem de viodeconferință.

Salvatorii militari s-au confruntat, în anul anterior, cu o serie de intervenții în situații de urgență, chiar și cu misiuni pentru sprijinirea persoanelor afectate de pandemia de coronavirus.

În decursul anului 2021, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SUNAU) au fost recepționate 21.152 de apeluri, în creștere cu peste 23 de procente comparativ cu cele recepționate în decursul anului 2020.

Salvatorii din cadrul ISU Constanța au participat la peste 23.600 de intervenții, un număr mult mai mare față anul 2021 – 17.178 de intervenții. Mai bine de 18.000 de adulți și 2.190 de copii au fost salvați sau asistați medical de echipajele de intervenție aparținând ISU Constanța și au fost salvate/protejate bunuri în valoare de aproximativ 94 milioane lei. De asemenea, colegii noștri au intervenit și pentru salvarea a 64 de animale.

În decursul anului anterior, pompierii militari au intervenit pentru stingerea și înlăturarea efectelor a 682 de incendii, printre principalele cauze ale acestora fiind instalațiile/aparatele electrice/sub tensiune – 165 de situații și fumatul – 108 situații.

Echipajele ISU Constanța au intervenit la nu mai puțin de 1.308 accidente rutiere iar scafandrii din cadrul Centrului de Antrenament al Scafandrilor de Intervenții au avut 17 misiuni de căutare/salvare persoane în mediul acvatic.

”Anul 2021 reprezintă 67.815 ore de muncă pe timpul acțiunilor de intervenție cu scopul salvării/protejării de vieți și bunuri.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al ISU Constanța.

La finalul activității de bilanț, maistrul militar principal Mihai Danciu, șef garaj Detașamentul de Pompieri Palas-Constanța, fost recompensat de inspectorul șef desemnat al ISU Constanța, col.dr ing. Cristian Mihail Amarandei, cu plachetă onorifică pentru rezultatele deosebite obținute în activitatea profesională din anul 2021. De asemenea, din partea Asociației Internaționale a Polițiștilor (IPA), Regiunea 3 Constanța, a fost premiat cu cadouri simbolice. Acestea au fost înmânate de președintele Asociației, col.(r) Daniel Ioan Ianțuc și vicepreședintele col.(r) Daniel Popescu.

”Doresc să mulțumesc autorităților pentru sprijinul acordat, populației pentru încrederea pe care o are în noi, dar și reprezentanților mass-media pentru că ne susțin în promovarea măsurilor și regulilor pe care cetățenii trebuie să le ia în anumite situații, precum și pentru promovarea campaniilor noastre de informare și conștientizare a populației. Mulțumesc tuturor colegilor care, într-un an foarte dificil din punct de vedere al numărului și complexității situațiilor de urgență produse, și-au îndeplinit, cu rezultate bune și foarte bune, atribuțiile și sarcinile repartizate, cu resursele avute la dispoziție”, a declarat inspectorul șef desemnat al ISU Constanța, col.dr.ing. Cristian Mihail Amarandei.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un autoturism s-a răsturnat în apropiere de Sinoe. Două persoane, transportate la spital

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 22.15, în județul Constanța a avut loc un grav accident rutier. Un autoturism s-a răsturnat în apropierea localității Sinoe.

Din primele informații, o persoană este încarcerată. La fața locului intervin mai multe echipaje de salvare, respectiv o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de pompieri Midia, precum și un echipaj SMURD B.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din accidentul rutier au rezultat 2 victime, conștiente, cooperate, ieșite din autoturism până la sosirea echipajelor. Acestea au fost preluate de către un echipaj SMURD B și o ambulanță SAJ.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un microbuz a intrat într-o remorcă încărcată cu baloți, în Ostrov. Două persoane sunt inconștiente

Publicat

la data de

Scris de

Un grav accident rutier s-a produs în această seară, în jurul orei 21.50, în județul Constanța. Un microbuz de călători a intrat într-i remorcă încărcată cu baloți.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, la intrarea în localitatea Ostrov, un microbuz cu 7 persoane a intrat într-o remorcă încarcată cu baloți.

2 persoane sunt inconștiente, restul au coborât din microbuz, conștiente și cooperante.

La fața locului intervine PTS Baneasa, Detașamentul de pompieri de la Cernavodă, cu 1 SMURD B, Detașamentul Medgidia cu 1 ATPVM, precum și Serviciul de Ambulanță, cu 3 ambulanțe tip B.

Știre în curs de actualizare.

Update: În microbuz se aflau 8 persoane, respectiv 7 pasageri și șoferul. Două victime au fost încarcerate. Una dintre ele,  inconștientă declarată decedată, cealalată conștientă, cooperantă, preluată de ambulanță SAJ.
Restul persoanelor nu au nevoie de îngrijiri medicale.

Update2: Oficial din partea Biroului de presă al IPJ Constanța

Astăzi, în jurul orei 22:00, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 3 în localitatea Ostrov.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un microbuz și o remorcă tractată de un tractor.

În urma accidentului a rezultat decesul la fața locului a unui pasager și rănirea ușoară a altuia, ambii aflându-se în microbuz.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trei bărbați s-au înecat azi în mare. Unul dintre ei era salvamar

Publicat

la data de

Scris de

Azi, 8 august, în decurs de câteva ore, trei bărbați și-au pierdut viața în mare. Unul dintre ei, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Suceava, s-a prăpădit în stațiunea Saturn, în jurul orei 9.30. Trei ore mai târziu s-au înecat doi bărbați, în Eforie Nord. Unul dintre ei, în vârstă de 28 de ani era din Ialomița, și s-a aruncat în valuri. Nu a mai reușit să iasă, așa că cel de-al doilea, un salvamar (Sorin Georgian Olariu) în vârstă de 48 de ani, din județul Dâmbovița, i-a sărit în ajutor. Din păcate, amândoi și-au pierdut viața.

Valurile erau foarte mari, curenții extrem de puternici, iar pe plajă era arborat steagul roșu, așa că nimeni nu ar fi trebuit să intre în mare pentru a face baie.

Este foarte important să țineți cont de câteva sfaturi, să nu vă aventurați în mare în special când este arborat steagul roșu și cel portocaliu.

Reprezentanții ISU Constanța au adresat locuitorilor rugămintea de a respecta câteva reguli minime:

  • nu vă aventuraţi la scăldat dacă nu înotaţi bine;
  • scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;
  • respectaţi întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement referitoare la măsurile de prevenire a înecului şi, în cazul în care nu ştiţi să înotaţi, folosiţi întotdeauna echipament de protecţie – fără vesta de salvare, o simplă plimbare cu barca pe lac se poate transforma într-o tragedie!
  • evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase ori pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
  • nu vă aventuraţi în apă când sunteţi sub influenţa alcoolului sau pe timp de noapte;
  • evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente;
  • nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult la soare;
  • nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă!

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: