Conecteaza-te cu noi

Actual

Mină de război, descoperită în Marea Neagră, la 70 de kilometri de Capu Midia

Published

on

Forțele Navale Române au descoperit o mină marină de război, în Marea Neagră, la 80 de kilometri de Capul Midia.

În aceste momente, autoritățile se pregătesc să izoleze și apoi să distrugă mina marină, care pune în pericol comerțul maritim.

“Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD), execută astăzi, 28 martie, o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă.

Mina a fost observată, în această dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10.

După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Advertisement

Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia.

Vom reveni cu detalii și imagini de pe timpul acestor operațiuni, după încheierea intervenției”, este mesajul public postat pe site/ul oficial de conducerea Forțelor Navale Române cu privire la acest subiect.

Este alertă maximă la Marea Neagră: încă o mină plutitoare descoperită

Ministerul turc al Apărării a anunţat descoperirea şi neutralizarea unei mine în Marea Neagră, în largul coastei aşezării Igneada, lângă graniţa cu Bulgaria, a informat luni presa turcă.

„Echipele de apărare submarine turcești au securizat și neutralizat o mină navală găsită în largul coastei Igneada, lângă granița cu Bulgaria”, a declarat postul turc TRT, citat de Ministerul Apărării. Anterior, agenția Anadolu a raportat că un grup de forțe speciale navale a fost trimis în zona incidentului. La sfârșitul săptămânii trecute, Ministerul Apărării a raportat deja despre neutralizarea unui obiect care arată ca o mină în strâmtoarea Bosfor. Potrivit ministrului turc al Apărării, Hulusi Akar, „în urma examinării, s-a stabilit că era o mină de stil vechi ”.

foto: ilustrativ / Digi24.ro

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions