Connect with us

Politica

Miniștrii Cabinetului Tudose au depus jurământul. Președintele Iohannis: “Terminaţi cu ŢOPĂIALA fiscal bugetară”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Președintele Klaus Iohannis a subliniat joi că România are nevoie de un succes guvernamental, adăugând că fostul executiv Grindeanu rămâne în istorie prin ”nefericita Ordonanță 13”, iar coaliția PSD – ALDE prin faptul că și-a demis prin moțiune de cenzură propriul guvern.

”Avem mare nevoie de un succes guvernamental. (…) Au trecut abia șase luni de când ne-am întâlnit aici pentru a învesti un guvern PSD — ALDE. (…) O formulă scurtă, foarte scurtă, care ar caracteriza aceste prime șase luni. (…) Că a fost vina fostului prim-ministru, care nu s-a pus singur acolo, dar din păcate nu a știut să plece singur, sau a altcuiva nu este o analiză pe care trebuie să o fac eu sau românii. (…) Moțiunea de cenzură prin care ați demis propriul guvern — o noutate în spațiul european. (…) Fostul guvern va rămâne în istorie pentru nefericita Ordonanță 13, iar coaliția PSD — ALDE prin faptul că și-a demis prin moțiune propriul guvern”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după ce membrii noului Cabinet au depus jurământul de învestitură, transmite Agerpres.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a distrus pur şi simplu pe cei din coaliţia PSD-ALDE la jurământul noului Guvern, Mihai Tudose. Iohannis i-a avertizat pe liderii coaliţiei, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea. Noile evoluţii economice l-au scos din sărite pe şeful statului.

“Vine coaliţia cu noi taxe şi cu noi impozite. După ce am promulgat legea salarizării, acum veni cu taxa de solidaritate. Programul a fost schimbat în puncte sensibile. În şase luni schimbăm de la reduceri de taxe, la alte introduceri de taxe. De la creşteri de salarii, la taxă de solidaritate. Aceasta nu este predictibilitate fiscal bugetară. Un astfel de comportament guvernamental introduce dubii în mediul de afaceri. Nu ştim dacă va fi sustenabil, dar ştimaţi PSD-işti, ALD-işti, UDMR-işti vă rog să terminaţi cu această ţopiăială fiscal-bugetară. Domnule premier, fiţi solidaru cu Guvernul. Guvernaţi responsabil. Vă solicit să guvernaţi în aşa fel încât românii să ştie că conducerea apără statul de drept. Nu mai vreau sincope precum OUG 13. Domnule premier, stimaţi miniştri faceţi tot ce e necesar pentru a aarăta aliaţilor din NATO şi UE să le arătaţi că suntem o ţară serioasă”, le-a spus Iohannis.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După protestul #sieu, premierul Dăncilă transmite: “Să vină toți cu idei constructive, nu doar cu blocaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Protestul #Șîeu pentru construcția de autostrăzi produce ecouri. Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel la unitate națională în jurul acestui obiectiv. A cerut idei constructive și a transmis românilor să renunțe la… blocaje.

“Lansez un apel către toți cei care își iubesc țara să ne mobilizăm cu toții în jurul acestui obiectiv de construcție a autostrăzilor. Trebuie să accelerăm acest proces și îi rog pe toți să vină cu idei constructive, nu doar cu blocaje. Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni care doresc cu orice preț să blocheze construcția autostrăzilor și fac orice pentru a bloca construcția de autostrăzi. Doar la începutul lunii ianuarie autostrada Lugoj-Deva a fost blocată de contentații depuse de trei cetățeni, unul din Dublin, doi din România. Motivul a fost faptul că nu se oferă suficiente locuri pentru marile mamifere și pentru lilieci. Nu-mi vine să cred că este posibil așa ceva și nu înțeleg ce interese au acești oameni”, a declarat Viorica Dăncilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Finanțistul Huțucă (PNL), despre efectele OUG 114: “Sunt îngrozitoare, abrogați anomalia”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul Bogdan Hușucă, președintele PNL Constanța, a vorbit, marți, în Paralment, despre efectele OUG 114 asupra mediului de afaceri, a economiei, dar și a oamenilor simplu. Huțucă susține că efectele sunt “îngrozitoare” și le cere guvernanților să-și asume răspunderea și să abroge “anomalia”. Declarația parlamentarului constanțean a fost susținută la prezentarea moțiunii simple îmdreptată împotriva ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Iată mesajul pe care Bogdan Huțucă l-a postat și pe pagina sa de Facebook:

Am explicat pe cât de simplu am putut că unele decizii ale actualului ministru, precum OUG 114, afectează negativ mediul de afaceri, locurile de muncă, stabilitatea economiei și mai ales nivelul de trai pentru toți românii. Toți românii!
Efectele OUG 114 sunt îngrozitoare:

– Cursul de schimb valutar a ajuns la maximul istoric
– Tinerii au probleme în a accesa credite
– Au lovit în băncile și companiile cu capital românesc
– Statul se împrumută astăzi mai greu și la dobânzi mai mari
– Au lovit în producția românească de energie
– Au Crescut prețul la energie și gaze naturale pentru români
– Au crescut prețul la abonamentele de comunicații
– Vor să naționalizeze mascat pensiile private

Cine suportă costurile acestor legi proaste? Românii! 
În timpul ăsta, Teodorovici, Vâlcov și ceilalți pesediști ne râd în nas. 
Asumați-vă răspunderea! Abrogați anomalia!

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: