Conecteaza-te cu noi

Societate

Ministrul educației a anunțat că școlile NU SE ÎNCHID

Published

on

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat, astăzi, într-o declarație de presă, că școlile nu se închid, așa cum au apărut unele informații în mediul online, ci va urma doar o perioadă de vacanță. Mai exact, 10 zile cu ocazia Sărbătorile pascale catolice și alte 10 zile cu ocazia Paștelui ortodox. Potrivit ministrului, cele două săptămâni suplimentare de vacanță se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică.

„Referitor la ordinul de ministru cu structura anului şcolar, el va fi semnat astăzi. Aş vrea să fac o precizare importantă – şcolile nu se închid pentru că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanţă – 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 şi 11 aprilie, şi 10 zile de vacanţă pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie şi 9 mai. Cele două săptămâni de vacanţă suplimentare se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică. Nu se închid pentru că vor funcţiona clasele terminale, chiar dacă predarea se face online. Spun că nu se închid deoarece un lucru foarte important – activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară. Acest lucru va avea ca obiectiv micşorarea decalajelor generate de predarea online”, a declarat astăzi Sorin Cîmpeanu

El a mai precizat că grădinițele vor putea solicita efectuarea de activități didactice cu copiii, cu avizul DSP.

„De asemenea, grădiniţile vor putea solicita efectuarea de activităţi didactice cu copiii, cu avizul DSP. Avantajul este, repet, că aceste zile de vacanţă în luna aprilie se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică în luna iunie, cu condiţia respectării regulilor în şcoli, cu condiţia bunului mers a campaniei de vaccinare pentru personalul din învăţământ şi este o condiţie îndeplinită, cu condiţia testării masive în şcoli, testare nonivazivă şi de asemenea, cu condiţia sub rezerva evoluţiei ratei epidemiologice”, a completat Cîmpeanu.

Advertisement

Ministrul Cîmpeanu a anunțat că din cele 5.576 de şcoli, un număr de 141 de unităţi de învăţământ nu vor putea organiza evalularea naţională, pentru că se află în zone carantinate. Ministrul Educaţiei a adăugat că numărul elevilor de clasa a VIII-a care sunt aşteptaţi la simulare este de 144.000.

 „Astăzi a început simularea pentru examenul de evaluare naţională. Din cele 5.576 de şcoli, un număr de 141 de şcoli nu vor putea organiza simularea pentru evalaurea naţională, aflându-se în zone carantinate. 2,5% din numărul de şcoli, 141 din 5.576 nu vor organiza. Numărul elevilor de clasa a VIII-a care sunt aşteptaţi azi la simulare este de 144.000. Conform ordinului de ministru, vor putea organiza simularea de îndată ce ies din carantină localităţile în care funcţionează aceste şcoli”, a afirmat luni Sorin Cîmpeanu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions