Conecteaza-te cu noi

Politica

Ministrul Energiei, despre prelungirea măsurii de reducere cu 50 de bani la carburanți: „Mai așteptați. O să discutăm“

Published

on

După ce în luna iunie Guvernul a decis reducerea prețului carburanților cu 50 de bani, acum conducerea statului trebuie să decidă dacă vor prelungi această măsură, care expiră la finalul lunii septembrie. În cazul în care coaliția de guvernare nu va extinde ajutorul financiar, litrul de motorină va trece din nou la 9 lei.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost întrebat astăzi dacă statul va lua în considerare să prelungească măsura subvenționării combustibilului cu 50 de bani în continuare.

„Mai așteptați. O să discutăm în Coaliție și apoi în Guvern“, a spus Popescu.

El a vorbit și de prețul motorinei, care a tot crescut în ultima perioadă, pericolul fiind ca acesta să revină iar la peste 9 lei/litru. Ministrul Economiei a afirmat că nu crede că se va întâmpla acest lucru, ba din contră. Însă, știm cu toții că Popescu a mai dat asigurări în trecut că nu vor fi creșteri mari la energie și iată că s-a întâmplat exact invers.

„Motorina a avut cotatii, Romania este importatoare. Am vazut si eu crestere de la 8,33 lei/litru la 8,44, o crestere de 11 bani. Cotatia motorinei a crescut usor si cu paritatea dolar-euro pentru ca acciza se plateste la dolar. Dar nu estimez o crestere foarte mare a pretului la motorina. Am discutat in piata si posibil sa vina o corectie in jos a pretului motorinei.”, a afirmat Popescu, citat de stiripesurse.ro.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions