Energie&Mediu Stiri

Ministrul Energiei vrea să înființeze școli profesionale cu profil energetic

iul. 11, 2017 Mihaela Tîrpan

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a solicitat conducerii Electrica să depună la Ministerul Educației documentația necesară înființării unor școli profesionale pentru specializarea forței de muncă în domeniu. Toma Petcu susține că aceste școli vor asigura specializarea forței de muncă pentru anii care vin. 

„Toată lumea vrea ca, atunci când apasă pe întrerupător, să se aprindă ‘lumina’! Prea puțini știu însă ce se întâmplă în spatele acestui gest, pe care noi îl vedem atât de simplu: câtă muncă, câtă pricepere, și, de ce să nu recunoaștem, cât devotament stă în spatele lui! Și tocmai pentru că o vulnerabilitate a sistemului poate fi lipsa profesionalizării viitoarelor generații în aceste meserii am cerut conducerii Electrica să depună o întreaga documentație la Ministerul Educației pentru înființarea cât mai multor școli profesionale care să asigure specializarea forței de muncă și pentru anii care vin”, a scris ministrul Energiei pe pagina sa de Facebook.

Acesta a participat marți dimineață la deschiderea oficială a competiției „Trofeul Electricianului”, concurs cu o tradiție de patru decenii, la care participă, în faza finală, 114 electricieni din țară, notează Agerpres.ro.

Cea de-a XXXVIII-a ediție a Trofeului Electricianului se desfășoară săptămâna aceasta la Sinaia, fiind organizată, în acest an, de Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord.

Comments

comments