Connect with us

Actual

Ministrul Lucian Bode: ”Asistăm la un adevărat carnagiu pe șosele”

Published

on

În cursul zilei de azi, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne participă la activitatea de intrare în dotarea Poliției Române a 45 de laboratoare mobile de educație rutieră.

Cu acest prilej, a declarat că în România ”asistăm la un adevărat carnagiu pe şosele”, ceea ce plasează ţara noastră ”pe un loc deloc onorabil” în ierarhia ţărilor europene, cu un număr ridicat de decese ca urmare a producerii de accidente rutiere.

”Asistăm la un adevărat carnagiu pe şosele, ceea ce ne plasează, din păcate, pe un loc deloc onorabil în ierarhia ţărilor europene, cu un număr ridicat de decese ca urmare a producerii de accidente rutiere. (…)

În ultimii trei ani,  zi de zi,  în cele 1.095 de zile au avut loc în medie 18 accidente grave, soldate cu cinci pierderi de vieţi omeneşti, în fiecare zi. Zilnic, timp de 3 ani, mor cinci oameni”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul a precizat că Poliţia trebuie să aibă ca obiectiv să ajungă la cât mai mulţi oameni cu mesaje educativ-preventive.

”Aceste laboratoare educaţionale mobile, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, achiziţionate în cadrul unui proiect european amplu, de aproximativ 5,2 milioane de euro, au ca scop conştientizarea şi responsabilizarea tuturor actorilor din societate, care din postura de participanţi la trafic se expun riscurilor majore atunci când încalcă regulile de circulaţie.”, a mai spus Bode.

Potrivit datelor din primele două luni ale anului 2022, trendul crescător se păstrează în privinţa numărului de persoane decedate în urma accidentelor rutiere, cu un plus de aproximativ 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut: 275 de persoane decedate în 637 de accidente rutiere, în primele luni ale anului.

”Totodată, principalele trei cauze ale accidentelor grave se menţin aceleaşi în ultimii trei ani: viteza excesivă, indisciplina în trafic a pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere, fie a pietonilor, fie vehiculelor.Veriga cea mai slabă este factorul uman, ca atare eforturile de conştientizare şi responsabilizare trebuie concentrate asupra factorului uman, cu precădere.”, a spus ministrul de Interne.

Sursa: AGERPRES

Foto: Ilustrativ

Comments

comments