Connect with us

Politica

Ministrul Sănătății: “Suntem expuși unui viitor val pandemic, în mod clar. La 43% rată de vaccinare, România nu are cum să scape”

Published

on

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, afirmă că, având în vedere rata scăzută de vaccinare anti-COVID în rândul populației de peste 12 ani, România este supusă riscului de a se confrunta cu un al cincilea val al pandemiei, în acest context mesajul autorităților fiind unul foarte clar, pro-vaccinare. Ministrul susține că, deși numărul de îmbolnăviri zilnice începe să scadă, numărul deceselor va continua să rămână ridicat, iar presiunea pe spitale este în continuare una “uriașă”.

“Numărul de infectări pe zi scade, asta se vede din cifre, asta nu înseamnă că scade presiunea pe spitale. În spitale în continuare, din păcate, avem o presiune uriașă”, a declarat Cseke Attila la Digi 24.

El a arătat că “încă o perioadă de timp, probabil”, numărul deceselor se va menține unul ridicat.

“Încă nu am ajuns la situația în care în spital, pe partea de ATI să avem un număr de locuri suficiente să putem în interiorul țării să mai transferăm pacienți dintr-un județ în altul. Acest val pandemic patru în niciun caz nu a trecut și mesajul în niciun caz nu e acela că putem să ne relaxăm cu toții și că nu avem nimic de făcut”, a adăugat Cseke, citat de News.ro.

El a precizează că rata de vaccinare în rândul populației de peste 12 ani este de aproximativ 43%, procent care este unul scăzut, iar în acest context el a susținut că nici la 50% rată de vaccinare nu se va ajunge la imunitatea care să nu expună România unui nou val al pandemiei.

“Suntem expuși unui viitor val pandemic, în mod clar. (…) Chiar dacă acest val pandemic patru la un moment dat se va termina, noi vom fi expuși în continuare. Mesajul nostru în continuare, foarte ferm, este acela de vaccinare. (…) Se pare că toți vom fi imunizați, într-un fel sau altul”, a afirmat el.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!