Connect with us

Politica

Deputatul liberal Marian Crușoveanu: “PNL va trebui să fie cu ochii pe butelie, pentru că PSD este ca văduva neagră după împerechere: își mănâncă partenerul”

Publicat

la

Conjunctura politică actuală îi determină pe unii lideri PNL și PSD să ia atitudine și să vină cu explicații în ceea ce privește viitoarea coaliție de guvernare pe care conducerile celor două formațiuni o pregătesc.

Marian Crușoveanu, deputat liberal din partea PNL Constanța și fost consilier județean din partea aceleiași formațiuni politice, a criticat și a taxat, în termeni duri, de fiecare dată actiunile colegilor social democrați. Nici acum nu se dezice și le amintește tuturor că, la Constanța, “cuibul corupției a fost destructurat de DNA” și că “toate anchetele făcute de procurori au demonstrat încrengăturile corupției ale unor lideri PSD din Constanța“. Totodată, parlamentarul PNL Constanța atrage atenția colegilor că trebuie să fie “cu ochii ca pe butelii” pe pesediști. De ce? “PSD este ca văduva neagră după împerechere: își mănâncă partenerul

Iată mesajul complet:

Sunt unul din liderii #PNLConstanța care a criticat, la scenă deschisă, PSD. Nu am ezitat, niciun moment, să atac modul dezastruos în care a fost gestionat municipiul și județul Constanța, în ultimii 20 de ani. Cuibul corupției a fost destructurat de DNA. Toate anchetele făcute de procurori au demonstrat încrengăturile corupției ale unor lideri PSD din Constanța. Aceste lucruri nu se uită, nici nu se iartă și nu de către mine, ci de către constănțeni.
În Parlament este necesară o majoritate stabilă, prin intermediul căreia România să fie guvernată, atât în această perioadă dificilă, dar mai ales în lunile următoare, astfel încât reformele prevăzute prin #PNRR, accesarea de fonduri europene să fie accelerate, fără a fi împiedicate de ”grupulețe” din interiorul Parlamentului. Totodată, este prea devreme să vorbim despre o guvernare PNL-PSD-UDMR, fără a vedea soluțiile concrete, pe masă, ale celor de la PSD, privind stabilitatea guvernamentală, politică, economică și socială a României.
În campaniile electorale, am avut drept lait motiv ”Constanța în primul rând” și acesta rămâne obiectivul pe care filiala noastră îl va urmări în continuare, fără nicio ezitare. Vom implementa proiectele promise în fiecare localitate, indiferent cu cine vom fi la guvernare, de la Alternativa Techirghiol la eliminarea taxei pe podurile dunărene și la proiecte de modernizare pentru fiecare localitate din județul Constanța. În altă ordine de idei, aș sublinia că primarii PNL au demonstrat că, indiferent cine guvernează România, sunt campioni la accesarea de fonduri europene. Este obligatoriu să menținem acest trend, să creștem numărul de localități care au acces la gaze și la utilități demne pentru secolului XXI, să continuăm dezvoltarea, prin fonduri guvernamentale și europene, astfel încât politicul să fie o soluție, nu o piedică pentru comunitățile din Constanța.
În același timp, este ușor amuzant modul emoțional în care au reacționat liderii USR, ceea ce denotă lipsa de echilibru în a avea o abordare normală în momente dificile. Pentru un ministru, așa cum am afirmat și altă dată, au dărâmat o alianță de guvernare și s-au aliat cu extremiștii. Sunt doar niște proletari care au înlocuit târnăcopul cu tastatura. Capriciile celor de la USR ar trebui domolite, pentru că dacă vor continua discursul politic emoțional, acest lucru ne va obliga să îi canonizăm sau cel puțin să le cerem să își lase barbă și să se îmbrace în negru. Nu de alta, dar lasă impresia că sunt niște călugări pe scena politică.
(…) evident, dacă se va ajunge la un acord de guvernare, PNL va trebui să fie cu ochii pe butelie, pentru că PSD este ca văduva neagră după împerechere: își mănâncă partenerul.

Comments

comments

Politica

Firmele din HoReCa ar putea fi scutite de o parte din impozit. Mircea – Titus Dobre: „Măsura este incompletă“

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul ar putea institui scutirea de la impozit, pentru o perioadă de 180 de zile, a contribuabililor care desfășoară activități în domeniul HoReCa, au declarat surse guvernamentale pentru stiripesurse.ro. Potrivit sursei citate, măsura este luată în calcul pentru că starea de alertă o să fie prelungită, iar restricțiile afectează desfășurarea activității companiilor care oferă servicii în hoteluri, baruri, restaurante.

Scutirea de impozit specific, analizată la Guvern, este gândită pentru persoanele juridice române care desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN: 5510 – “Hoteluri și alte facilități de cazare similare”, 5520 – “Facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată”, 5530 – “Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere”, 5590 – “Alte servicii de cazare”, 5610 – “Restaurante”, 5621 – “Activități de alimentație (catering) pentru evenimente”, 5629 – “Alte servicii de alimentație n.c.a.”, 5630 – “Baruri și alte activități de servire a băuturilor”.

Propunerea a fost comentată pentru Ordinea.ro de fostul ministru al Turismului, Mircea-Titus Dobre, actualul președinte al UGIR Constanța.

„Aceasta măsura ar fi trebuit completată prin scutirea impozitelor asupra bunurilor mobile, imobile, dar și pentru obligațiile de plată privind angajații.“, a spus fostul ministru al Turismului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

3% din sumele colectate de stat de pe urma jocurilor de noroc, redirecționate pentru monumentele istorice

Publicat

la data de

Scris de

Parlamentarul de Constanța Remus Negoi a susținut, astăzi, în Comisia Economică a Senatului proiectul pe care l-am inițiat pentru modificarea Legii nr. 422/2001 în vederea clarificării unor situații incerte privind colectarea Timbrului Monumentelor Istorice. În Lista monumentelor istorice din România figurează peste 30.000 de obiective, însă statisticile sunt îngrijorătoare în ceea ce privește starea de conservare a multora dintre acestea, spune Negoi.

„Timbrul Monumentelor Istorice reprezintă unul dintre puținele instrumente naționale de finanțare pentru protejarea, restaurarea şi punerea în valoare a monumentelor istorice. Sunt însă probleme importante în ceea ce privește colectarea sumelor ce urmează a fi apoi reinvestite în lucrări de prezervare a patrimoniului cultural și, din acest motiv, am propus modificarea legii astfel:

  • Alocarea a 3% din sumele colectate la bugetul de stat de la operatorii economici care desfășoară activități în domeniul jocurilor de noroc către Ministerul Culturii, pentru Institutul Național al Patrimoniului, în vederea finanțării lucrărilor de restaurare, conservare şi consolidare a monumentelor istorice.
  • Timbrul monumentelor istorice se percepe de la operatorii economici, editori sau producători, de a proprietari, titulari ai dreptului de administrare sau ai altor drepturi reale asupra monumentelor istorice, imobilelor situate în zona de protecție a monumentelor istorice, în zonele construite protejate sau de la beneficiarii veniturilor realizate.“, a afirmat Negoi.

Senatorii din Comisia Economică au votat „pentru” în unanimitate, iar reprezentantul Ministerului Culturii a susţinut modificarea legislativă pe care a senatorul constănțean a inițiat-o.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Țeapă! Ministrul Energiei: „Ordonanța privind corectarea facturilor uriașe nu se poate aplica retroactiv, ci de la 1 februarie“

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le dă o veste proastă românilor. El a anunțat că schema de compensare a facturilor la energie şi gaze va fi aplicată de la 1 februarie, și nu retroactiv de la 1 ianuarie așa cum se anunțase inițial. Noua ordonanţă de urgenţă va fi adoptată în şedinţa de Guvern din această după-amiaza, a spus el, în conferinţa “Criza energetică – soluţii la problemele momentului”, organizată de DC News. Ministrul a fost întrebat de când se vor aplica în facturi noile discounturi, întrucât existau informaţii că Guvernul are de gând să implementeze retroactiv noua schemă, de la 1 noiembrie 2021. “Nu vrem să avem riscuri de neconstituţionalitate şi nicio lege nu acţionează retroactiv, de aceea nu se poate aplica retroactiv, ci de la termenul clar de 1 februarie. Vom discuta în coaliţie în perioada imediat următoare şi vom gândi ce vom face de la 1 aprilie. Avem mai multe scenarii”, a afirmat Popescu, conform Agerpres.

El a arătat că impactul bugetar al acestei scheme este de 3 miliarde de lei, bani care există în bugetul de stat. Întrebat de ce statul nu a decontat banii către furnizori la timp, el a precizat că acest lucru se va întâmpla după ce facturile vor fi întocmite conform legii.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: