Connect with us

Politica

Ministrul Turismului și șeful OPC Constanța se înțeapă pe tema controalelor de pe litoral. Vezi ce își transmit

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Schimb de replici între ministrul Turismului și șeful OPC Constanța. Șeful de la Turism consideră că Horia Constantinescu a făcut tam-tam cu acțiunile de control de pe litoral, cel puțin așa reiese din declarația pe care o făcut-o astăzi. În replică, inspectorul șef al OPC Constanța îi transmite că a făcut bau-bau, dar în folosul viitorului turismului de pe litoral.

Prezent la Constanța pentru a participa la dezbaterea organizată pentru Legea Turismului, ministrul Mircea Dobre a fost întrebat cum apreciază activitatea inspectorilor de la Protecția Consumatorilor de vara aceasta. Ministrul Turismului a declarat, în primă fază, că nu îl interesează activitatea ANPC, că nu reprezintă această instituție, însă nu a ezitat să aducă în discuție modul de lucru al inspectorilor OPC Constanța, echipă a cărei activitate este coordonată de Horia Constantinescu. Astfel, ministrul Dobre îl înțeapă pe inspectorul șef al OPC Constanța, Horia Constantinescu, despre care transmite că a făcut “tam-tam” la controale.

Iată declarația:

“Nu am treabă cu ANPC, nu reprezint instituția ANPC, este la Ministerul Economiei. Într-adevăr, sunt discuții între Ministerul Turismului și ANPC vis-a-vis de modul de abordare a lucrurilor și a sistemului de control, care s-a arătat cum nu trebuie făcut. Noi am arătat cum trebuie făcut. Ministerul Turismului a ridicat 12 certificate de clasificare și nu s-a făcut tam-tam! A fost făcut în ordine, au fost informați cei care dețin agenții de turism și care au contracte în derulare, au fost informați cetățenii care și-au achitat pachete turistice direct la unitățile de cazare, am fost întrebați dacă se mai pot caza acolo și am spus că da, pentru că respectivele unități au chemat în instanță Ministerul Turismului pentru a suspenda procesul verbal de control, este legal și cu asta basta, dar nu s-a făcut atâta tam-tam!”

În replică, șeful de la Protecția Consumatorilor Constanța transmite că mulțumește Ministerului Turismului pentru sprijinul acordat și nu consideră că a făcut tam-tam prin acțiunile inspectorilor OPC, ci au fost făcuți pași importanți pentru ca turismul de litoral să se așeze acolo unde-i e locul.

“Nu vreau să comentez declarațiile ministrului Dobre. Îl cunosc și îi respect opinia dumnealui, îi transmit că noi nu am făcut tam – tam, am făcut treabă și am folosit suportul mass media pentru a prezenta derapajele unora de la normele de bun simț, în primul rând. Unii au înțeles să remedieze deficiențele și asta înseamnă că noi am făcut ceea ce trebuia pentru consumatori, nu măturăm gunoiul sub preș! Eu mulțumesc Ministerului Turismului pentru revizuirea unor unități, dar la declarația cu tam – tam nu sunt de accord. Poate, dacă vreți, spunem că am făcut bau – bau, nu tam – tam, dar asta doar ca să reașezăm turismul românesc acolo unde-i e locul”, a declarat șeful OPC Constanța, Horia Constantinescu pentru “Ordinea.ro”.

Comments

comments

Politica

Alexandru Ioniţă, noul preşedinte PMP Cumpăna

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Alexandru Eduard Ioniţă a fost numit în funcţia de preşedinte al organizaţiei PMP Cumpăna, prin decizia Comitetului Executiv Judeţean din 28.10.2020, ca urmare a expirării mandatului interimar al fostului preşedinte, Constantin Solomon.

„Am luat decizia de a-l nominaliza pe Alexandru Ioniţă la conducerea PMP Cumpăna văzând implicarea de care a dat dovadă în timpul campaniei de la alegerile locale. Alexandru Ioniţă este un profesionist în activitatea pe care o desfăşoară zi de zi şi sunt convins că de acelaşi profesionalism va da dovadă şi în conducerea PMP Cumpăna. M-am bucurat că a primit votul de încredere al colegilor din CEJ şi îi urez mult succes în noua funcţie, fiind convins că în 2024 Alexandru Ioniţă şi organizaţia PMP Cumpăna vor reprezenta o alternativă serioasă, evidentă, profesionistă pe care să se pună ştampila VOTAT”, a declarat Claudiu Palaz, preşedintele PMP Constanţa.

PMP precizează că Alexandru Ioniţă activează în mediul privat, fiind un cunoscut inginer proiectant din judeţul Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Sondaj. PNL pierde teren în fața PSD și USR-PLUS

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cu o săptămână înaintea declanșării campaniei electorale, un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM, indică faptul că liberalii sunt în scădere, în timp ce PSD și USR-PLUS sunt pe trend crescător. Concret, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PNL ar obține 32,6% din voturi, față de 34,7 % în septembrie. În schimb, crește alianța USR-PLUS și ajunge la 20,4%, o creștere cu 3 procente față de luna precedentă. De asemenea, PSD este pe trend crescător, iar social-democrații ar obține 21,7%. PRO România rămâne aproximativ la același nivel: ar fi votat de 8,9% la sută dintre alegători. Ar mai trece pragul electoral doar UDMR – 5,1%, iar PMP, cu 4,8%, este la limită, ținând cont de marja de eroare. ALDE e, de asemenea, în acest sondaj, cu 2,5 la sută, dar între timp a fuzionat cu Pro România. Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 7 – 28 octombrie, pe un eșantion de 1.010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%. Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mircea Dobre, atac dur la ministrul Educației: „Declarația pentru părinți este abuzivă, o invenție a unui ministru incompetent“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al PRO România, Mircea-Titus Dobre, spune, într-o postare pe Facebook, că este revoltat de faptul că ministrul Educației, Monica Anisie, a introdus o declarație-tip obligatorie pentru părinţii care îşi vor duce copiii la şcoală. Adultul semnează că nu îşi va trimite copilul la cursuri dacă cel mic este suspect de Covid sau a intrat în contact cu o persoană infectată. Parlamentarul este indignat și de faptul că ministrul Anisie îi amenință pe părinți cu Codul Penal dacă mint în declarație.

„Dragi români,

Ca părinte al unui copil de gimnaziu și ca politician, sunt indignat de șirul interminabil de gafe, bâlbe și abuzuri care vin din partea Ministerului Educației.

Vă rog și vă îndemn să nu semnați această declarație abuzivă – cea mai recentă invenție a ministrului Anisie Monica, cea care parcă se străduiește să distrugă tot ce a mai rămas din sistemul nostru de educație. Cu o colosală incompetență, ne impune acum un document care sfidează legislația în vigoare.

Nu poți veni în fața românilor să inventezi o declarație pe proprie răspundere în care, la final, să faci trimitere la Codul Penal. În orice lege sunt prevăzute sancțiuni pentru cei ce încalcă prevederile legale, nefiind necesare alte declarații – mai ales cu trimitere la Codul Penal.

Această declarație este abuzivă și se face o suprareglementare, fără a avea la bază un temei legal. Este doar o invenție a acestui ministru care ne uimește prin incompetență.

În logica ei, ar trebui să semneze și ea același tip de declarație pe proprie răspundere, cu trimitere la Codul Penal, pentru tot ce face la minister! Dacă ar fi făcut așa ceva, ar fi avut mii de dosare penale pe numele ei, până azi.

Să stea liniștită dna Anisie, că nu va sta nimeni să înregistreze cursurile, pentru că nu acesta este scopul părinților. Sunt părinte și mă interesează ca și copilul meu și toți copiii să aibă acces la un sistem de educație cât mai performant, dar din păcate, acest guvern din care face parte și Anisie Monica nu face altceva decât să îngroape și umbra de învățământ care mai exista, provocând haosul în care se zbat profesorii, elevii și părinții. Din păcate profesorii sunt folosiți, fiind băgați la mijloc, ca intermediari între guvernul ucigaș al sistemului de învățământ și părinți… însă singurii care au DOAR de pierdut din tot ceea ce se întâmplă în sistemul de învățământ actual, sunt copiii.“, spune Mircea Dobre.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: