Connect with us

Societate

Minivacanță la spital. Peste 1.500 de persoane s-au prezentat la UPU Constanța

Published

on

upu constanta

1.532 de pacienţi au fost înregistraţi de sâmbătă până astăzi la ora 8.00, la Unitatea Primiri Urgenţe din cadrul SCJU Constanţa. În urma investigaţiilor şi a consulturilor de specialitate, 335 persoane au fost internate.

Cele mai multe urgenţe au fost înregistrate pe codul verde ( pacienti cu funcţii vitale stabile dar care necesită investigații și posibil internare ) –1297.

Alţi 65 de pacienţi au fost încadraţi pe codurile alb şi albastru (nonurgente).

Pe codurile roşu şi galben au fost preluaţi 170 de pacienţi – 30 pe codul roşu (risc vital) şi 140 pe codul galben (risc de agravare).

”Conform protocolului în vigoare, primii pacienti care sunt preluati, indiferent daca au venit cu ambulanţa sau cu mijloace proprii, sunt cei al căror risc vital este imediat, cat si pacientii pentru care exista risc de agravare rapidă”, a precizat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al SCJU Constanța.

În ultimele 4 zile, la UPU Pediatrie au fost înregistrate 431 prezentări. 66 copii au rămas internaţi, pentru tratament şi îngrijiri  de specialitate.

Crina Kibedi a subliniat faptul că, în perioada 16-22 ianuarie, au fost confirmate 63 cazuri de gripă, 52 infecţii respiratorii şi  86 pneumonii.

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!