Connect with us

Politica

Mircea Dobre (PRO România): “La Constanța este exclusă orice alianță cu PSD. A ajuns un partid care împarte doar funcții”

Publicat

la

Deputatul Mircea Dobre (PRO România) a reiterat, astăzi, într-o conferință de presă, că este exclusă orice alianță cu PSD la nivelul municipiului Constanța.

„La Constanța, este exclusă orice alianță cu PSD-ul. Iar eu vorbesc în numele organizației PRO România de la Constanța. Nu vorbesc în numele organizației PRO România de la nivel național. Mai subliniez încă o dată: la Constanța, este exclusă alianță cu PSD. În ceea ce privește în județ și ceea ce le-am spus tuturor coordonatorilor de județ. Fiecare conduce o localitate și își fac strategia de campanie. Fiecare își alege drumul, alianța dacă este cazul, sau singur din partea PRO România. Deci noi, eu și Răzvan Filipescu, nu ne băgăm peste deciziile la nivelul localităților. Noi am spus că suntem o organizație diferită față de ceea ce a fost până acum la partidele mari, gen PNL sau PSD, unde sunt lucruri impuse de la centru. La Constanța lucrurile sunt foarte clare; și inclusiv discuția care a fost cu Victor Ponta, care a spus să decidem singuri dacă și cu cine dorim alianțe la nivelul județului Constanța”, a spus Dobre.

Liderul PRO România din județul Constanța a mai precizat nu mai are dialog cu nimeni din PSD Constanța.

Din păcate, PSD Constanța a ajuns un partid care împarte doar funcții, nu doar la nivelul structurii Partidului Social Democrat, împarte funcții administrative cu PNL și asta se vede prin blaturile pe care le au la nivelul județului Constanța, își împart  funcțiile de primari, își împart funcțiile de consilieri locali,. PRO România nu va întra în acest jos mizerabil. Vom continua proiectele pentru municipiul Constanța. O campanie corecta, ca să aibă cetățenii să aleagă, se realizează pe proiecte. Pentru că și proiectele pe care le-a prezentat Organizația Județeană a PSD în 2016 nu s-au realizat și nu se vor realiza. Peste 9 zile se fac 4 ani de când actualul primar, (Decebal Făgădău, n.r.) și actuala conducere a Primăriei a depus jurământul și nu s-a realizat nimic din ceea ce au prezentat atunci. Un primar nu are cum să fie o dată la patru ani”, a mai spus Dobre.

Comments

comments

Politica

Sondaj Sociopol. Kovesi – Geoană, o posibilă finală la prezidențialele din 2024

Publicat

la data de

Scris de

Potrivit unui sondaj realizat de Sociopol și prezentat de ziare.com, În turul doi al alegerilor prezidențiale din 2024, lupta ar urma să se dea între Laura Codruța Kovesi și Mircea Geoană. Laura Codruţa Kovesi are o popularitate de 30%, fiind la egalitate cu Gabriela Firea, urmată de Mircea Geoană care are popularitatea de 29%, bucurându-se de cea mai mare încredere. Potrivit Sociopol, Mircea Geoană ar putea să câştige alegerile pentru primul tur, fiind un candidat favorit pentru turul 2. Sondajul a fost realizat în perioada 20-27 iunie 2022.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Fostul parlamentar PSD Viorel Hrebenciuc a fost eliberat condiționat

Publicat

la data de

Scris de

Viorel Hrebenciuc a fost eliberat condiționat. Fostul lider PSD primise, în septembrie 2021, o condamnare de trei ani cu executare în dosarul Giga TV, alături de fosta șefă CNA, Laura Georgescu, și fostul primar Gheorghe Ștefan ”Pinalti”, dar a executat mai puțin de un an.

Iată soluția pe scurt:

Cu majoritate: În baza art. 425 ind.1 alin.7 pct. 2 lit. a din codul de procedură penală, raportat la art. 587 din codul de procedură penală, admite contestaţia declarată de condamnatul HREBENCIUC VIOREL, împotriva sentinţei penale nr. 941 din 29.04.2022, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 9304/4/2022. Desfiinţează sentinţa penală contestată şi rejudecând cauza: În baza art. 587 din codul de procedură penală raportat la art. 60 alin. 2 cod penal vechi, admite propunerea privind pe petentul condamnat HREBENCIUC VIOREL,(date), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat HREBENCIUC VIOREL, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 78/2022 emis de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I Penală, în baza sentinţei penale nr. 64/2022, prin care i s-a aplicat pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului HREBENCIUC VIOREL, dacă nu este arestat în altă cauză. Atrage atenţia contestatorului condamnat HREBENCIUC VIOREL asupra dispoziţiilor art. 61 cod penal vechi, privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 din codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispozi?ia persoanei condamnate ?i procurorului prin mijlocirea grefei instan?ei, azi, 6.07.2022. OPINIE SEPARATĂ, În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. raportat la art. 587 alin. 3 C.pr.pen., respinge ca nefondată contestaţia formulată de condamnatul HREBENCIUC VIOREL, (date), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti, împotriva sentinţei penale nr. 941 din 29.04.2022, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 9304/4/2022. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă contestatorul la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat în cuantum de 200 lei. Definitivă. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispozi?ia persoanei condamnate ?i procurorului prin mijlocirea grefei instan?ei, azi, 6.07.2022, se arată în sentința magistraților.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Oficial! Petre Daea a fost votat pentru a reveni în funcția de ministru al Agriculturii

Publicat

la data de

Scris de

 

În ședința Consiliului Politic Național al PSD, Petre Daea a fost votat pentru a reveni în funcția de ministru al Agriculturii, informează stiripesurse.ro. Petre Daea a fost susținut puternic de către liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a spus că ”Petre Daea a fost cel mai bun ministru al Agriculturii de după 1990”. Petre Daea a mai fost ministru al Agriculturii în perioada 4 ianuarie 2017 – 4 noiembrie 2019.

Amintim că, DNA a cerut Parlamentului ridicarea imunității deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru PSD al Agriculturii, care a demisionat recent din funcție. Procurorii îl acuză pe ministru de 5 infracțiuni de abuz în serviciu și instigare  la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: