Connect with us

Politica

Prim – vicepreședintele PNL Constanța: “USR – PLUS ar trebui să se alăture proiectului PNL de depesedizare a municipiului și a județului”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Alianța USR PLUS Constanța a trimis, ieri, un mesaj public tuturor forțelor de dreapta, în special PNL, în care le propune formarea unei platforme politice care să dea prioritate dezvoltării locale și prosperității cetățenilor, prin înlăturarea PSD din fruntea administrației publice locale. Concret, liderii celor două formațiuni politice îi cheamă, dincolo de colegii de la PNL și pe liderii celorlalte formațiuni politice mai mici sau mai noi, societatea civilă, mediul de afaceri, intelectualii, liber profesioniștii, studenții precum și pe toți cei care doresc să transforme Constanța într-o metropolă europeană, modernă și prosperă.

Pentru detalii, click aici:

Cum vor USR și PLUS să împartă cu PNL Primăria și Consiliul Județean Constanța

Replica liberalilor nu s-a lăsat prea mult așteptată. Astăzi, Septimiu Bourceanu, în calitate de prim- vicepreședinte PNL, a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin intermediul căruia le cere colegilor de la USR – PLUS să se alăture proiectului PNL, le face cunoscute cifrele ultimului sondaj pe care liberalii îl dețin și le transmite să colaborare pentru… desepedizarea municipiului, dar și a județului Constanța.

Iată mesajul:

O să încep prin a spune că subiectul momentului în politica de la malul mării și anume acest apel al USR și PLUS de unificare a forțelor de dreapta din Constanța sub umbrela lui Stelian Ion la Primăria Municipiului Constanța este puțin tardiv și exagerat. Explicația este simplă: PNL Constanța a inițiat o rundă de negocieri la începutul lui martie dar USR a făcut doar act de prezență. Acest lucru explică termenul “tardiv”. Pentru “exagerat” o să vă spun o singură cifră 39,5%. Este procentul de favorabilitate al partidului la Constanța pentru alegerile locale. Este stabilit în urma unui sondaj care s-a încheiat la începutul acestei săptămâni. Tot acest sondaj certifică și alegerea candidaților PNL Constanța la alegerile locale din acest an. Mă refer aici la Mihai Lupu, candidat desemnat la Consiliul Județean Constanța, și Vergil Chițac, candidatul partidului la Primăria Municipiului Constanța. Acestea fiind lămurite vreau să salut intenția USR de a coaliza forțele de dreapta dar trebuie reținut faptul că PNL nu va negocia funcții dar va lua în considerare proiecte viabile pentru județ și pentru municipiu.

Așadar, în calitate de prim vicepreședinte al Organizației Județene PNL Constanța consider că USR PLUS ar trebui să se alăture proiectului PNL de depesedizare a municipiului și a județului Constanța însă colegii noștri politici ar trebui să țină cont de faptul că PNL are la Constanța candidați cu reale șanse de câștig și cu proiecte viabile pentru Constanța. Exercițiul de imagine pus în practică de USR și PLUS în aceste zile și încercarea de a pune condiții echipei PNL Constanța nu asigură succesul unei eventuale colaborări.

Comments

comments

Politica

Septimiu Bourceanu (PNL): „PSD joacă perfid la Constanța. Observ un comportament KGB-ist“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Prim-vicepreședintele PNL Constanța Septimiu Bourceanu a declarat, într-o postare pe Facebook, că PSD joacă perfid la Constanța! Liberalul spune că social-democraților le este frică de candidații PNL și încearcă din toate părțile să dizolve acest val de simpatie al constănțenilor pentru dreapta reală.

„Observ un comportament KGB-ist al comuniștilor din Constanța. Manipulare, dezinformare și distragerea electoratului de dreapta sunt doar câteva exemple de conduită electorală pesedistă. Au scos din joben o serie de candidați conservă atât la Primăria Municipiului Constanța, cât și la Consiliul Județean Constanța. Au inventat o dreaptă falsă care are ca inițiatori “iepurași” pesediști precum George Muhscină și Stelian Ion. Este vizibil că aceștia ajută PSD să dezorienteze electoratul de dreapta prin dezinformare, lipsa unui program de guvernare sustenabil și insistența cu care clamează că vor să unească “dreapta” fără PNL. Înțeleg frica pesediștilor având în vedere că mizează pe candidați marionetă dar nu înțeleg lipsa de fair play politic și atacurile sub centură pe care le declanșează prin minionii lor de pe “dreapta”. Mai mult ca oricând, acum trebuie să înlocuim marionetele de la Primărie și Consiliul Județean cu tandemul Chițac-Lupu!“, a scris Bourceanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Moțiunea de cenzură va fi depusă în 17 august, dar votată în septembrie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, astăzi, la dezbaterea din Parlament la care participă și premierul Ludovic Orban, că PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului luni, 17 august.

„Grija Guvernului a fost sifonarea banului public. Pentru a vă menține la putere ați sabotat intersul românilor. Dar gata, vă ajunge! S-a umplut paharul. PSD nu va permite ca România să se scufunde în incompetența patronată de Guvernul pe care îl conduceți. Pe 17 august PSD va depune moțiunea de cenzură. Considerăm că este timpul să plecați acasă sau la pușcărie în funcție de faptele fiecăruia”, a spus Ciolacu, de la tribuna Parlamentului.

Marcel Ciolacu a criticat achizițiile făcute de Guvern în perioada stării de urgență. Senatorul PSD Radu Oprea a declarat la Antena 3, că votul asupra moțiunii de cenzură va avea loc în Parlament în luna septembrie. Ea a explicat că, dacă votul ar avea loc în luna august, liberalii vor merge la CCR spunând că fiind sesiune extraordinară nu se mai poate depune a doua moțiune de cenzură pentru că deja a trecut una în prima parte a anului și legea spune că nu pot iniția două moțiuni de cenzură în aceeași sesiune cu excepția cazului în care Guvernul își asumă răspunderea în Parlament pentru o lege.

„Votul va fi în prima săptămână din luna septembrie, pentru a nu avea probleme”, a declarat senatorul PSD.

Adoptarea unei moțiuni de cenzură atrage demiterea întregului Guvern. Pentru adoptare este nevoie de 233 de voturi în Parlament. Moțiunea de cenzură este susținută de PSD, Pro România și ALDE.

Surse: digi24.ro, stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Palaz îl face pe Vrabie să zboare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Organizației Județene Constanța a PMP, Claudiu-Iorga Palaz, a declarat că, în cursul zilei de azi, organizația de la Medgidia s-a întărit cu noi membri. Palaz spune că echipa din Medgidia a renăscut după ce ani de zile actualul primar a păcălit oamenii organizației cu tot felul de promisiuni și i-a dezbinat, acesta nedorind concurență politică! Vicepreședintele USR Medgidia, Viorel Petrean, împreună cu membrii fondatori, Ghiea Daniela și Gîrbă Victoria, s-au alăturat PMP Medgidia, „formând o echipă puternică!“

„Astazi, am decis să demisionez din USR. Am fost ales în mod democratic și transparent vicepreședinte al filialei USR Medgidia pentru patru ani. Viziunea mea politică nu se mai identifică cu acest partid, în care interesele de clan primează în fața valorilor și principiilor care au fost retrogradate la nivel de slogan. Cred că în anul 2020, a face politică înseamnă cu totul altceva. Cred că valoarea unui partid politic rezidă în oamenii pe care îi atrage și promovează mai presus de interesele obscure”, a declarat Viorel Petrean

„Salut venirea noilor colegi în PMP. Mă bucur și le mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordă mie și echipei PMP Medgidia. Îi asigur de maximă deschidere pentru ideile și principiile lor corecte față de administrația Vrabie care este nocivă pentru Medgidia. Le urez spor și putere de muncă”, a declarat Claudiu Palaz.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: