Conecteaza-te cu noi

Administratie

Modernizarea Parcului Tăbăcarie se face prin ample tăieri de copaci. Stelian Ion: „Nu știm de ce! Drujbarul cu pensie specială nu comunică“

Published

on

taiere copaci tabacarie

Liderul USR Constanța, Stelian Ion, acuză conducerea administrației publice locale că așa-zisa reabilitare a Parcului Tăbăcărie se face prin masacrarea mai multor arbori.

„După ce, timp de trei ani, a tratat spațiile verzi cu indiferență totală, ba chiar a masacrat zeci de pomi sănătoși de pe bulevardele principale, iată că Vergil Chițac a dat undă verde defrișărilor și în parcul Tăbăcărie.

Drujbarul cu pensie specială a intrat în campanie electorală și vrea musai ca în pragul alegerilor să se poată lăuda că a reabilitat două parcuri importante din oraș (Tăbăcărie și parcul de la Gară). Pentru asta, o suprafață întinsă de câteva mii de metri pătrați de pe malul lacului, încărcată cu pomi, a fost distrusă, zeci de arbori fiind tăiați. Nu știm de ce! Chițac nu comunică.

Primarul trebuia să vină în fața constănțenilor, să prezinte o situație clară și detaliată a arborilor din parc, ce ar trebui și ce nu ar trebui tăiat și, mai ales, de ce. Însă, așa cum a demonstrat-o în repetate rânduri, Vergil Chițac mai întâi taie și distruge, îi acuză pe constănțeni că sunt plini de ură, că nu au răbdare și că nu înțeleg, apoi se ascunde la Eforie.

Advertisement

În proiectul de regenerare a spațiului verde din parcul Tăbăcărie (HCL nr. 234, din 30.05.2022), necesitatea intervenției este motivată prin „nevoia îndeplinirii obligației de asigurare a unui minim de 26 mp de spațiu verde/locuitor, salvarea florei și faunei amenințate prin deteriorarea ei“. Primarul Chițac înțelege să pună în practică acest proiect prin defrișarea unei suprafețe întinse de arbori sănătoși.

Registrul Local al Spațiilor Verzi nu a fost nici până acum adoptat, iar faptul că primarul refuză în continuare să facă acest demers, este o dovadă că preferă să taie pomii și să distrugă spațiile verzi din Constanța după bunul plac.

În repetate rânduri, am prezentat situația dezastruoasă în care a ajuns parcul Tăbăcărie și am militat pentru reabilitarea lui, precum și importanța pe care această oază verde o are pentru orașul nostru, însă modul în care primarul Chițac a ales să înceapă lucrările reprezintă un real motiv de îngrijorare. Am depus deja o sesizare la Garda de Mediu Constanța, pentru că lucrurile nu trebuie să rămână așa!“, spune Stelian Ion.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions