Connect with us

Administratie

Mogulul lui Făgădău a primit certificat de urbanism de la Chițac pentru un bloc de 9 etaje

Publicat

la

Primăria Constanța dovedește că încă o dată că judecă cu ocale diferite atunci când vine vorba de cetățenii obișnuiți și anumiți oameni de afaceri. În acest sens, conducerea Primăriei Constanța a sistat din 13 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022 activitatea Direcției de Urbanism, în sensul că nu s-au mai înregistrat documentații de urbanism, transmise prin orice fel de comunicare.

În timp ce oamenii de rând au fost nevoiți să aștepte anul nou pentru a putea apela la serviciile Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei, omul de afaceri Florin Cârstocea a primit certificatul de urbanism, în 22 decembrie 2021, pentru ridicarea unui bloc cu 9 etaje în cartierul Palazu Mare. Cârstocea ar urma să ridice clădirea cu 9 etaje pe strada Alexandru Sahia, nr. 74 – 74A – 74B.

Florin Cârstocea este un controversat om de afaceri apropiat de foștii primari Radu Mazăre și Decebal Făgădău. De altfel, cei doi foști primari ai Constanței au fost trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție într-un dosar în care beneficiarul faptelor este chiar omul de afaceri Florin Cârstocea, cel care a primit undă verde din partea actualului primar Vergil Chițac (PNL) să ridice un ditamai blocul de 9 etaje în Palazu Mare. Concret, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în 2020, a mai multor angajați din Primăria Constanța și a foștilor primari Radu Mazăre Decebal Făgădău pentru abuz în serviciu. Decebal Făgădău a fost acuzat de abuz în serviciu deoarece a autorizat construirea unui imobil de lux în staţiunea Mamaia. Radu Mazăre este inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, șase inculpați, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, în cursul anului 2013, ar fi reautorizat, în mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat în proporție de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care anterior, autorizaţia de construire inițială fusese anulată definitiv şi irevocabil de instanţa civilă.

Ordinea.ro a relatat în amănunt legăturile legate de acest caz. Iată dovezile:

Dosarul lui Făgădău. Florin Cârstocea, petreceri extravagante cu Radu Mazăre

Dosarul lui Făgădău. Florin Cârstocea, petreceri extravagante cu Radu Mazăre

La finale lunii decembrie 2021, judecătorii Curții de Apel Constanța au decis ca dosarul foștilor primari Radu Ștefan Mazăre și Decebal Făgădău să se întoarcă la DNA.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: