Connect with us

Actual

Moș Nicolae, în sărăcie lucie!

Maria Ionescu

Publicat

la

Azi e moș Nicolae, știe toată lumea, indiferent ce religie are. El vine sau nu vine! Vine la cei care au bani dar niciodată nu apare la ușa celor săraci. Decât dacă există organizații guvernamentale cărora le pasă de semenii lor și care dăruiesc celor amărâți. Sau de persoane fizice darnice, care au văzut multe la viața lor și au constatat sărăcia în care trăiesc milioane de români. Azi e sărbătoare și vorbele, gândurile, faptele noastre ar trebui să fie frumoase. Calde, în ciuda vremii răcoroase! În copilărie primeam de moș Nicolae câte o ciocolată sau o portocală. Niciodată nu primeam jucării sau obiecte de îmbrăcăminte pentru că ele erau mai scumpe. Și venea Crăciunul, iar finanțele noastre nu erau suficiente pentru ambele sărbători. Nici acum nu sunt ieftine produsele, dar magazinele din orașe au fost pline, iar copiii au primit cadouri. Doar că nu toți, pentru că această sărbătoare nu a venit cu salarii în plus. În urmă cu câteva zile vă informam că aproape 200 de copii de la centrele de plasament din județul Constanța vor primi cadouri în Orășelul Copiilor. Frumos, minunat chiar că oficialitățile s-au gândit și la ei. Dar la copiii săraci, care nu au de nici unele și de care judetul Constanța, la fel ca multe alte județe din țară, este plin s-a gândit cineva? Le-a dus cineva vreun cadou, o banană sau o portocală, o ciocolată sau un pachet de biscuiți?

Săraci mulți, dar știm prea puțini de ei

Am stat de vorbă cu mai multă lume în încercarea de a vedea concret cum stau lucrurile. Foarte mulți dintre cei pe care i-am abordat au spus că moșul a fost bogat, că a adus jucării scumpe și dulciuri foarte multe pentru că ai lor copii au fost cuminți. Motiv pentru care am contactat și persoane care locuiesc la țară și au magazine comerciale în care se găsesc de toate. Unul dintre ei mi-a spus că lumea de acolo este foarte săracă și cumpără, de cele mai multe ori pe datorie. ”Față de anii trecuți, am avut vânzare mult mai slabă. Oamenii parcă au sărăcit și mai mult. Unii cumpără și pâinea pe datorie, până când primesc pensia sau ajutorul de șomaj. Câțiva dintre cei mai înstăriți au cumpărat bomboane și mandarine, dar au avut grijă să nu depășească suma de 5 lei. S-au încadrat în acești bani pentru că nu au avut mai mulți. Dar sunt foarte mulți care nu și-au permis nici măcar să vină la magazin pentru că nu au deloc bani. Oamenii sunt foarte săraci!” Ce să-și permită acești oameni care trăiesc de pe o zi pe alta? Câți politicieni s-au gândit să meargă în vreun cătun pentru a oferi ceva copiilor sărmani? Duminică vor fi alegeri. Iar lor doar de asta le pasă!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Vârsta limită pentru vaccinul AstraZeneca ar putea fi eliminată de mâine

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat în această seară, la Antena 3, că luni ar putea fi eliminată limita de vârstă de la vaccinul AstraZeneca. Astfel, România ar putea decide mâine ca pentru imunizarea cu serul AstraZeneca, limita de vârstă să nu mai fie o condiţie. În cazul acesta, pentru cei peste 55 de ani care îşi doresc să se vaccineze mai repede contra COVID, există o soluţie.

“Chiar de mâine s-ar putea ridica această restricție și s-ar putea face programări”, a anunţat dr. Valeriu Gheorghiță.

În prezent, vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca este administrat persoanelor cu vârste de până la 55 de ani.

„Această decizie se va lua în baza datelor științifice. Nu aș vrea să se lase înțeles faptul că ridicăm această limită de vârstă pentru că încă nu avem o adresabilitate crescută pentru acest tip de vaccin, ci pentru că avem cel puțin trei recomandări importante. Este vorba de recomandarea OMS, date din studiile științifice care sunt în derulare și în curs de publicare și, de asemenea, avem experiența din Marea Britanie pe câteva milioane de pacienți care au arătat eficiența vaccinului AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani“, a afirmat medicul militar Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Fără permis la volan și sub influența băuturilor alcoolice, a lovit două autoturisme

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, jandarmii constănțeni au surprins, în Constanţa, un conducător auto care nu avea permis de conducere, se afla sub influența băuturilor alcoolice și a lovit și alte două autoturisme.

În jurul orei 14.00, un echipaj de jandarmerie, din cadrul Grupării Mobile Constanţa, care se afla la intersecția dintre strada Timișanei și Maramureș, a auzit un zgomot puternic și a observat un autoturism care a venit în viteză, din spate, a virat brusc pe strada Maramureș.

”Autovehiculul era avariat în partea dreapta față. Șoferul s-a dat jos din mașină și a luat-o la fugă. S-a trecut la urmărirea acestuia și a fost prins pe strada Dobrogei. A fost identificat, le-a declarat jandarmilor că nu are permis, că a lovit două autoturisme și că a consumat și băuturi alcoolice.”, au precizat reprezentanții Compartimentului Informare, Relații publice și cu Publicul.

În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea a două autoturisme parcate pe strada Timișanei, un Volswagen Passat de culoare verde și un Opel Astra de culoare albă.

A fost solicitat sprijinul și ulterior a fost predat colegilor de la rutieră pentru continuarea cercetărilor.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vitezoman prins de polițiști pe DN 39 Constanța – Mangalia. Conducea cu aproape 190 km/h

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 5-7 martie, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

În urma activităților, au fost aplicate 240 de sancțiuni contravenționale, dintre care 214 pentru depășirea limitei legale de viteză, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 10 permise de conducere, toate pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză.

Exemplu:

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 19.10, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 29 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39 având viteza de 169 km/h, într-o zona cu limita de viteza de 100 km/h.

După jumătate de oră, polițiștii au identificat un alt bărbat, de 50 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, având viteza de 187 km/h, într-o zona cu limita de viteza de 100 km/h.

Ambii bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: