Connect with us

Actual

Moș Nicolae, în sărăcie lucie!

Maria Ionescu

Publicat

la

Azi e moș Nicolae, știe toată lumea, indiferent ce religie are. El vine sau nu vine! Vine la cei care au bani dar niciodată nu apare la ușa celor săraci. Decât dacă există organizații guvernamentale cărora le pasă de semenii lor și care dăruiesc celor amărâți. Sau de persoane fizice darnice, care au văzut multe la viața lor și au constatat sărăcia în care trăiesc milioane de români. Azi e sărbătoare și vorbele, gândurile, faptele noastre ar trebui să fie frumoase. Calde, în ciuda vremii răcoroase! În copilărie primeam de moș Nicolae câte o ciocolată sau o portocală. Niciodată nu primeam jucării sau obiecte de îmbrăcăminte pentru că ele erau mai scumpe. Și venea Crăciunul, iar finanțele noastre nu erau suficiente pentru ambele sărbători. Nici acum nu sunt ieftine produsele, dar magazinele din orașe au fost pline, iar copiii au primit cadouri. Doar că nu toți, pentru că această sărbătoare nu a venit cu salarii în plus. În urmă cu câteva zile vă informam că aproape 200 de copii de la centrele de plasament din județul Constanța vor primi cadouri în Orășelul Copiilor. Frumos, minunat chiar că oficialitățile s-au gândit și la ei. Dar la copiii săraci, care nu au de nici unele și de care judetul Constanța, la fel ca multe alte județe din țară, este plin s-a gândit cineva? Le-a dus cineva vreun cadou, o banană sau o portocală, o ciocolată sau un pachet de biscuiți?

Săraci mulți, dar știm prea puțini de ei

Am stat de vorbă cu mai multă lume în încercarea de a vedea concret cum stau lucrurile. Foarte mulți dintre cei pe care i-am abordat au spus că moșul a fost bogat, că a adus jucării scumpe și dulciuri foarte multe pentru că ai lor copii au fost cuminți. Motiv pentru care am contactat și persoane care locuiesc la țară și au magazine comerciale în care se găsesc de toate. Unul dintre ei mi-a spus că lumea de acolo este foarte săracă și cumpără, de cele mai multe ori pe datorie. ”Față de anii trecuți, am avut vânzare mult mai slabă. Oamenii parcă au sărăcit și mai mult. Unii cumpără și pâinea pe datorie, până când primesc pensia sau ajutorul de șomaj. Câțiva dintre cei mai înstăriți au cumpărat bomboane și mandarine, dar au avut grijă să nu depășească suma de 5 lei. S-au încadrat în acești bani pentru că nu au avut mai mulți. Dar sunt foarte mulți care nu și-au permis nici măcar să vină la magazin pentru că nu au deloc bani. Oamenii sunt foarte săraci!” Ce să-și permită acești oameni care trăiesc de pe o zi pe alta? Câți politicieni s-au gândit să meargă în vreun cătun pentru a oferi ceva copiilor sărmani? Duminică vor fi alegeri. Iar lor doar de asta le pasă!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Arestat pentru că a furat mai multe sticle cu băuturi alcoolice

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de 27 noiembrie a.c., au fost furate mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari. Sesizați despre acest furt, polițiștii au demarat cercetările și l-au identificat pe hoț în persoana unui bărbat din localitatea Corbu. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

”Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 29 de ani, din comuna Corbu, bănuit de comiterea faptei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Furtul a avut loc la data de 27 noiembrie a.c.. Bărbatul a sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Navă tanc autopropulsată, în probe tehnice în Portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Nava multifuncțională Nereus, construită și achiziționată prin proiectul finanțat prin CEF Transport – Infrastructura pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța – PROTECT, a ajuns în Portul Constanța pentru probe de mare. Săptămâna trecută nava a fost testată pe Dunăre.

Valoarea navei este de 8.970.000 lei, fără TVA, și a fost construită la Navrom Shipyard Galați.

Nereus are 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și va asigura preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora.

Are o lungime de 44,57 metri, lățime 8,90 metri, pescaj 2,90 metri și are o capacitate de stocare în 3 compartimente: 60 metri cubi marfă, 475 metri cubi marfă și 247 metri cubi balast.

Nava oferă facilități de cazare pentru un echipaj de 6 membri.

Nereus va arbora pavilionul român și va fi înmatriculată conform legislației României.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Nouă tineri din Irak şi Turcia, depistați în apropierea frontierei de la Negru Vodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat, nouă cetățeni din Irak şi Turcia, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 01.12.2020, în jurul orei 04.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă – judeţul Constanţa au descoperit, într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, nouă cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt opt cetăţeni din Irak cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani și un cetățean din Turcia, în vârstă de 24 de ani.

La cercetări, tinerii au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R. Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de cuvânt.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: