Connect with us

Actual

Muzee, biblioteci, teatre, și pentru copiii abandonați

Maria Ionescu

Publicat

la

După cum precizam în materialul publicat în cursul zilei de ieri, referitor la copiii abandonați din județul Constanța, numărul lor este de 552 copii în centre de plasament, din care 200 cu dizabilități, și 467 copii sunt plasați la asistenți maternali profesioniști. Cei care nu se bucură de prezența unei familii, fie și cea a asistenților sociali, au parte de bucurii pe care conducerea CJC le oferă cu titlu gratuit. Potrivit Biroului de presă al Consiliului Județean, în perioada vacanței de vară, copiii aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța vor avea parte de un program de jocuri în aer liber, plimbări şi distracţii.

Astfel, în urma demersurilor făcute de către preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, copiii aflați în centrele de plasament au beneficiat de intrare gratuită la spectacolele Circului Globus. Acest parteneriat a început în urmă cu doua săptămâni și va continua până când toți copii se vor bucura de aceste spectacole. „Copiii din centrele de plasament trebuie să beneficieze de o dezvoltare normală, trebuie să aibă acces în egală măsură la educație și la o viață decentă. Este datoria noastră să avem grijă ca ei să nu simtă lipsa unei familii. “.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, a mai declarat că acesta este un prim pas și că asemenea parteneriate vor fi încheiate și cu alte instituții:

“În primul rând vom merge la instituțiile aflate în subordinea consiliului, și aici mă refer la muzee, biblioteci și teatre. De asemenea, ne dorim să atragem în aceste demersuri și alți parteneri care să susțină inițiativa noastră de a asigura copiilor defavorizați bazele unei educații solide.”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Vreme deosebit de rece, cu temperaturi maxime SUB ZERO GRADE

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare de vreme deosebit de rece.  Potrivit meteorologilor, din ziua de 19 ianuarie, ora 11.00 și până mâine, 20 ianuarie, ora 12.00 vor fi ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei.

În intervalul menționat, în regiunile intracarpatice temporar va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureș, precum și în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.

În vestul ţării, începând din noaptea de marți spre miercuri (19/20 ianuarie), treptat precipitaţiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ploaie şi pe arii restrânse se va depune polei.

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar pe crestele înalte, 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40…50 km/h.

 Notă: În după-amiaza zilei de marți (19 ianuarie), vremea se va menține deosebit de rece cu temperaturi maxime preponderent negative, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (19/20 ianuarie) precum și în dimineața zilei de miercuri (20 ianuarie), pe arii restrânse va mai fi ger (valori termice în jurul a – 10 grade) în Moldova, în estul Transilvaniei și în Muntenia.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Județul Constanța. Prinși la volan fără permis de conducere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiștii constănțeni au identificat  un bărbat și o femeie care urcaseră la volanul autoturismelor fără a avea permis de conducere. Amânoi s-au ales cu dosar penal.

În jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un tânăr, de 18 ani, care a condus un autoturism pe strada Rozelor din localitatea Saligny, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În jurul orei 21.10, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat o femeie, de 29 de ani, care a condus un autoturism pe strada George Călinescu, comuna 23 August, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cutremur în țara noastră, în această dimineață. Ce magnitudine a avut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Un nou cutremur s-a înregistrat în țara noastră, în cursul acestei dimineți. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în ziua de 19 ianuarie 2021, la ora 06:37:17 (ora locală a României) s-a produs în Zona seismică Vrancea, județul Vrancea un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.1, la adâncimea de 63 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 80 km S de Bacău, 97 km E de Brașov, 105 km NV de Galați, 111 km NV de Brăila, 118 km NE de Ploiești, 158 km S de Iași, 167 km N de București, 189 km NE de Pitești, 202 km SV de Chișinău, 207 km E de Sibiu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: