Connect with us

Stiri

Constanţa devine capitala Mării Negre!

Avatar

Publicat

la

Timp de o săptămână marinarii vor prezenta publicului aspecte legate de profesiile lor, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, în intervalul orar 18:00 – 20:00. Vor fi organizate expoziţii şi ateliere interactive, iar atmosfera de sărbătoare va fi completată de spectacole susţinute de artiştii Cercului Militar Constanţa şi de Muzica Militară a Forţelor Navale.

Luni, 8 august, este ziua dedicată învăţământului de marină. Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Universitatea Maritimă Constanţa, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale, Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale şi Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” îşi vor prezenta oferta educaţională.

Miercuri, 10 august, de Ziua Resurselor Mării, Centrul 39 Scafandri va prezenta armamentul utilizat de scafandrii de la Forţele Speciale şi echipamentele utilizate pentru scufundări, iar Direcţia Hidrografică Maritimă va oferi publicului posibilitatea de a călători virtual pe hărţile de navigaţie.

Joi, 11 august, Ziua Navigatorului şi a Prietenilor Mării este dedicată ligiilor şi asociaţiilor profesionale ale marinarilor (Liga Navală Română, Liga Ofiţerilor din Marina Militară, Liga Maiştrilor Militari de Marină),  Sindicatului Liber al Navigatorilor, lucrătorilor din domeniul portuar de la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi marinarilor de la Garda de Coastă.

Vineri, 12 august, de Ziua Tradiţiilor Marinăreşti, elementele tradiţionale ale profesiilor legate de mare vor fi prezentate de către reprezentanţi de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale, Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale şi Muzeul Marinei Române.

Comments

comments

Stiri

Trafic blocat parțial pe strada Mihai Eminescu din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unui branșament avariat, de la intersecția străzilor Mihai Eminescu cu Alexandr  S. Pușkin, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. au fost nevoite să blocheze traficul auto pe strada Mihai Eminescu, tronsonul delimitat de străzile Decebal și Alexandr  S. Pușkin, astăzi, 21 octombrie, în intervalul orar 08.30 – 14.30.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

”Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA S.A. Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, a precizat Biroul de presă.

Abonaţii deserviţi nu sunt afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Cădere de tensiune la Stația de pompare și tratare Cota 20 Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 15 octombrie 2020, în jurul orei 9.20, Stația de pompare și tratare Cota 20 Ovidiu a înregistrat o cădere totală de tensiune, motiv pentru care pompele nu au mai putut  funcționa. Până la remedierea avariei, alimentarea abonaților deserviți se va face prin cădere liberă din rezervorul de la nivelul stației.

În această situație, utilizatorii din localitățile Culmea și Oituz, dar și Aeroportul Internațional, Baza militară, Societatea Avicola și Grupul Social Ceres din localitatea Mihail Kogălniceanu vor avea apă cu presiuni scăzute.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor, pe care îi asigurăm că, imediat ce disfuncționalitățile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie electrică vor fi remediate, lucrătorii RAJA vor relua furnizarea apei la parametri optimi.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în zona CET din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile vineri – 16 octombrie 2020, în intervalul orar 10.00 – 14.00, pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unor vane de legătură din căminele de branșament ale blocurilor AV 28 de pe aleea Pelicanului și AV 36 de pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din cartierul CET.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: