Connect with us

Stiri

Constanţa devine capitala Mării Negre!

Avatar

Publicat

la

Timp de o săptămână marinarii vor prezenta publicului aspecte legate de profesiile lor, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, în intervalul orar 18:00 – 20:00. Vor fi organizate expoziţii şi ateliere interactive, iar atmosfera de sărbătoare va fi completată de spectacole susţinute de artiştii Cercului Militar Constanţa şi de Muzica Militară a Forţelor Navale.

Luni, 8 august, este ziua dedicată învăţământului de marină. Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Universitatea Maritimă Constanţa, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale, Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale şi Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” îşi vor prezenta oferta educaţională.

Miercuri, 10 august, de Ziua Resurselor Mării, Centrul 39 Scafandri va prezenta armamentul utilizat de scafandrii de la Forţele Speciale şi echipamentele utilizate pentru scufundări, iar Direcţia Hidrografică Maritimă va oferi publicului posibilitatea de a călători virtual pe hărţile de navigaţie.

Joi, 11 august, Ziua Navigatorului şi a Prietenilor Mării este dedicată ligiilor şi asociaţiilor profesionale ale marinarilor (Liga Navală Română, Liga Ofiţerilor din Marina Militară, Liga Maiştrilor Militari de Marină),  Sindicatului Liber al Navigatorilor, lucrătorilor din domeniul portuar de la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi marinarilor de la Garda de Coastă.

Vineri, 12 august, de Ziua Tradiţiilor Marinăreşti, elementele tradiţionale ale profesiilor legate de mare vor fi prezentate de către reprezentanţi de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale, Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale şi Muzeul Marinei Române.

Comments

comments

Stiri

Atenție, se oprește apa în localitățile Biruința și Topraisar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a conductei de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, din localitatea Biruința, județul Constanța, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile, joi – 23 ianuarie 2020, în intervalul orar 09.30 – 16.00. Vor fi afectați de lipsa apei toți consumatorii din localitățile Biruința și Topraisar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.”, precizează Biroul de presă. 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Atenție, se oprește apa în localitatea 23 August. Vezi când

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de racordare la conducta magistrală de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm, a unui nou tronson din rețeaua de distribuiție apă potabilă ce deservește localitatea 23 August, județul Constanța, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile, joi – 23 ianuarie 2020, în intervalul orar 08.30 – 15.30.

Vor fi afectați de lipsa apei toți consumatorii din localitatea 23 August.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Avarie RAJA. Fără apă potabilă în Lazu, Agigea și Eforie Nord

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm, de pe strada Zmeurei, din localitatea Agigea, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă  furnizarea apei potabile, astăzi – 16 ianuarie 2020,  în intervalul orar 15.45 – 22.00.
Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localităţile Lazu, Agigea şi Eforie Nord.
”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: