Connect with us

Stiri

Constanţa devine capitala Mării Negre!

Avatar

Publicat

la

Timp de o săptămână marinarii vor prezenta publicului aspecte legate de profesiile lor, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, în intervalul orar 18:00 – 20:00. Vor fi organizate expoziţii şi ateliere interactive, iar atmosfera de sărbătoare va fi completată de spectacole susţinute de artiştii Cercului Militar Constanţa şi de Muzica Militară a Forţelor Navale.

Luni, 8 august, este ziua dedicată învăţământului de marină. Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Universitatea Maritimă Constanţa, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale, Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale şi Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” îşi vor prezenta oferta educaţională.

Miercuri, 10 august, de Ziua Resurselor Mării, Centrul 39 Scafandri va prezenta armamentul utilizat de scafandrii de la Forţele Speciale şi echipamentele utilizate pentru scufundări, iar Direcţia Hidrografică Maritimă va oferi publicului posibilitatea de a călători virtual pe hărţile de navigaţie.

Joi, 11 august, Ziua Navigatorului şi a Prietenilor Mării este dedicată ligiilor şi asociaţiilor profesionale ale marinarilor (Liga Navală Română, Liga Ofiţerilor din Marina Militară, Liga Maiştrilor Militari de Marină),  Sindicatului Liber al Navigatorilor, lucrătorilor din domeniul portuar de la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi marinarilor de la Garda de Coastă.

Vineri, 12 august, de Ziua Tradiţiilor Marinăreşti, elementele tradiţionale ale profesiilor legate de mare vor fi prezentate de către reprezentanţi de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale, Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale şi Muzeul Marinei Române.

Comments

comments

Stiri

Trafic restricționat pe strada Ion Rațiu din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unui branșament avariat, de pe strada Ion Rațiu, din municipiul Constanța, echipele RAJA S.A. au fost nevoite să restricționeze traficul auto pe această stradă, tronsonul delimitat de străzile Mircea cel Bătrân și Pictor Ion Andreescu, cu sensul de mers către bd. Mamaia, astăzi, 2 iulie, în intervalul orar 12.00 – 15.00.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu sunt afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

”Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

RAJA: Avarie pe strada Făgetului din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 100 mm, de pe strada Făgetului, din municipiul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, astăzi 2 iulie, în intervalul orar 8.00 – 11.00.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din perimetrul delimitat de străzile: Petru Vulcan – Mircea cel Bătrân – Făgetului – Ion Andreescu – Panait Cerna – Chiliei – Soveja – bd. Mamaia – Ion Rațiu – Maramureș – Petru Vulcan, precum și cei arondați punctului termic 24.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Apă cu presiune scăzută în localitatea Agigea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În vederea executării lucrărilor de remediere a unei avarii la vana de legătură de pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm, din sensul giratoriu de la ieșirea spre Autostradă, din localitatea Agigea, RAJA S.A. a fost nevoită să reducă presiunea furnizării apei potabile, pentru a executa lucrarea în siguranță, astăzi, 30 iunie, în intervalul orar 09.00 – 15.00.

În acest timp, se va furniza apă cu presiuni scăzute către toți locuitorii din localitatea Agigea.

”Ne cerem scuze pentru disconfortul creat utilizatorilor afectați, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție deplasate la fața locului vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în parametrii normali în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: