Connect with us

Actual

Românii au bani! Au cumpărat de 7 ori mai multe titluri de stat decât previziona Ministerul Finanţelor

Avatar

Publicat

la

Au fost atrase 735.264.000 de lei prin emisiunea de anul acesta din cadrul Programului Fidelis, ediţia Centenar, faţă de 100 de milioane de lei cât a anunţat iniţial. În cele trei săptămâni de subscriere, cererea a fost una extrem de mare: 20.185 de persoane fizice au cumpărat titluri de stat, de 16 ori mai multe faţă de anul trecut.

,,Numărul mare de investitori arată încrederea pe care românii au avut-o în acest produs de economisire. Mă bucură faptul că relaţia dintre stat şi oamenii în slujba căreia cu toţii lucrăm poate fi, câteodată, atât de bună. Succesul programului de titluri de stat pentru populaţie din acest an este o dovadă clară a apetitului românilor pentru instrumentele alternative de economisire″, a declarat prim-minstrul Dacian Cioloş.

,,Este cel mai mare succes înregistrat în urma unei emisiuni de titluri de stat adresate populaţiei! Au fost cca. 3 subscrieri pe minut, 194 de subscrieri pe oră. (…). ″, susţine Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice.

 

Titlurile de stat au început să fie tranzacţionate pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), începând de ieri, 5 august. Deţinătorii titlurilor de stat le pot tranzacţiona la preţurile cotate în mod transparent la BVB.

Preţul titlurilor de stat poate fluctua pe bursă, în funcţie de condiţiile de piaţă. Astfel, în cazul în care deţinătorul alege să vândă titlurile de stat înainte de scadenţă, există posibilitatea ca valoarea acestora să fie mai mare, egală sau mai mică decât cea nominală de 100 de lei. Persoanelor, care deţin titluri de stat şi le păstrează până la scadenţă, le vor fi răscumpărate de stat la valoarea nominală de 100 de lei/titlu.

La scadenţă va fi organizată o loterie aniversară cu 100 de premii în valoare de 1.000 de lei fiecare. Un investitor poate câştiga un singur premiu, indiferent de numărul de titluri deţinute.

 

Comments

comments

Actual

A fost cutremur în România. Vezi ce magnitudine a avut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 18 aprilie, la ora 13:03:16, ora locală a României,  s-a produs în Zona Seismică Vrancea, județul Buzău un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.8, la adâncimea de 134 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 56 km E de Brașov, 64 km N de Ploiești, 119 km N de București, 128 km S de Bacău, 133 km NE de Pitești, 134 km V de Brăila, 136 km V de Galați, 171 km E de Sibiu, 184 km N de Ruse, 210 km SV de Iași.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mâine, Piața Griviței din Constanța va fi închisă

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă acțiunile de curățenie generală în piețele administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța. Astfel, mâine, Piața agroalimentară Grivița va fi închisă pentru igienizare, astfel încât producătorii și comercianții să își vândă marfa în condiții de siguranță sanitară. Activitatea comercială va fi reluată marți, 20.04.202, începând cu ora 07:00. Totodată, pe toată perioada stării de alertă se mențin măsurile pentru siguranța cetățenilor: marcaje inscripționate pe asfalt, dezinfectant pentru mâini, măsurarea temperaturii de la distanță, precum și purtarea măștii. Clienții piețelor sunt rugați să păstreze distanţa socială recomandată de 1,5 – 2 metri.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(VIDEO) Accident rutier cu 3 victime pe DN 22, în apropiere de Oituz. Intervine elicopterul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 13.00, a avut loc un grav accident rutier pe DN 22, în apropierea intersecției spre satul Oituz, în care au fost implicate trei autoturisme.

Potrivit primelor informații, la fața locului au fost trimise de urgență elicopterul SMURD, două echipaje SAJ B2 și Smurd B.

Trei persoane rănite au fost transportate la Spitalul județean Constanța.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că traficul rutier este oprit pe ambele sensuri pentru a permite intervenția echipajelor specializate.

Se estimează reluarea normală a circulației în 45 de minute.

Știre în curs de actualizare.

Update: Oficial, din partea Biroului de presă al IPJ Constanța.

Astăzi, în jurul orei 13.40, polițiștii constănțeni au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe DN 22, în afara localității Lumina – zona intersecției cu localitatea Oituz.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între trei autoturisme și o autoutilitară.

În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a doi dintre conducătorii auto (o femeie, de 22 de ani, respectiv un bărbat, de 70 de ani) și a pasagerului din autoutilitară, bărbat, în vârstă de 82 de ani.

În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: