Connect with us

Administratie

Năvodari. De mâine, vor apărea noi indicatoare rutiere pe Podul de peste Ecluză

Publicat

la

Primăria Năvodari anunță că o nouă sistematizare rutieră pentru fluidizarea traficului rutier pe podul de la Ecluză. Primăria spune că, pentru fluidizarea traficului rutier pe cele două poduri din Năvodari, mâine dimineață se vor monta noi indicatoare rutiere care prevăd ca banda doi de deplasare (sensul de mers dinspre Năvodari spre Mamaia Nord) să fie utilizată exclusiv de către vehiculele care fac stânga la sensul giratoriu spre Midia – Corbu.

„Măsura se impune ca urmare a lucrărilor de reabilitare a podului peste Ecluză și a reorganizării traficului rutier pe o singură bandă cu circulație alternativă semaforizată. Ne cerem scuze conducătorilor auto pentru disconfortul creat și rugăm ca atunci când există posibilitatea să folosiți ca alternativa ruta Ovidiu-Lumina-Năvădari.“, notează Primăria Năvodari.

Amintim că, Primăria Năvodari a început din 21 februarie lucrările de reparații și modernizare a podului de peste ecluză, care cuprind:

supralărgire pod la trei benzi de circulație reversibile

refacerea completă a infarstructurii de rulare prin turnare placă de beton

modernizarea trotuarelor

schimbarea parapeților și balustradelor de protecție

intervenții la structura de rezistență, inclusiv la pilonii de susținere

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, însă această lucrare este foarte importantă pentru orașul Năvodari! Constructorul s-a angajat ca lucrările de refacere a căii de rulare a podului să se încheie până la 1 iulie, când se așteaptă creșterea semnificativă a valorilor de trafic spre stațiunea Mamaia Nord. Rugăm conducătorii auto să folosească și ruta alternativă Ovidiu-Lumina-Năvodari!“, informa Primăria.

Comments

comments

Administratie

Constanța. Încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la două școli

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la Școala Gimnazială Nr.17 „Ion Minulescu” și la Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart”.

Primăria Constanța, prin SC Confort Urban SRL, demarează astăzi lucrările de reabilitare a suprafețelor exterioare ce aparțin Școlii Gimnaziale Nr.17 „Ion Minulescu” din cartierul Km 5 și Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” din cartierul Viile Noi.

„Investițiile în infrastructura rețelei de unități școlare sunt extrem de importante pentru dezvoltarea comunității locale. Era absolut necesar să realizăm aceste lucrări deoarece căile de acces în instituțiile de învățământ și terenurile de sport se prezentau într-o stare avansată de deteriorare. Copiii noștri au nevoie de spații adecvate desfășurării unui învățământ de calitate”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța Florin Cocargeanu.

Zonele de acces și terenurile de sport vor fi reabilitate prin așternerea unui nou covor asfaltic de tip BA8 destinat traficului pietonal. În etapa premergătoare asfaltării, se vor executa lucrări de decopertare a suprafețelor. Lucrările de reamenajare vor continua toată săptămâna. Până se vor relua cursurile școlare din toamnă, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, va mai executa astfel de lucrări și în alte unități de învățământ din oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța a PICAT concursul pentru postul de director la Direcția de Logistică

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul primarului Vergil Chițac și purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, a picat proba scrisă a concursului  pentru postul de director executiv al Direcției de Logistică. El a obținut doar 68,58 de puncte și lui îi trebuiau 70 de puncte ca să fie declarat admis. Amintim că, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa și-a depus dosarul la concurs, alături de alte două persoane, pentru postul de director executiv, gradul II la Direcţia Logistică.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Încă o autoutilitară confiscată. Șoferul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că arunca deșeuri provenite din construcții

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că polițiștii locali au confiscat încă o autoutilitară care transporta ilegal deșeuri. Sursa citată menționează că polițiștii locali au depistat pe strada Crișului din Constanța un bărbat în timp ce arunca dintr-o mașină deșeuri provenite din construcții. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021. De asemenea, bărbatul a rămas și fără autoutilitara, care i-a fost confiscat de polițiștii locali din cadrul Direcției generale poliția locală. Primăria reamintește că depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor poate produce consecințe greu de remediat, iar recuperarea unui sol contaminat poate dura până la 30 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: