Connect with us

Actual

Neversea, ediția 2018: peste 200 de artiști internaționali vor urca pe cele 7 scene amplasate pe o plajă din Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Cea de-a doua ediţie a Festivalului “Neversea”  se va desfășura în perioada 5-8 iulie, pe o plajă din municipiul Constanţa, au precizat organizatorii festivalului, astăzi, într-o conferință de presă. Potrivit directorului festivalului, Bogdan Buta, au fost luate în calcul pentru ediția din acest an trei locații – plaje – din Constanța, iar varianta finală pentru organizarea festivalului Neversea din acest an va fi comunicată în maximum o lună de zile. De asemenea, tot Buta a preciat că Neversea 2018 va aduce la Constanța peste 200 de artiști ai scenelor internaționale, a estimat o creștere cu 50 la sută a participanților față de ediția de anul trecut și o majorare a bugetului festivalului cu 20-30 de procente. Primele 5.000 de abonamente pentru festivalul NEVERSEA 2018 se vor pune în vânzare începând de miercuri, 7 februarie, de la ora 12.00 până la ora 20.00. Prețul acestora va fi de 399 de lei plus taxe și vor putea fi achiziționate doar de către cei care s-au înregistrat pe www.neversea.com. Vor fi disponibile și abonamentele VIP la prețul de 900 de lei plus taxe. Fiecare persoană care s-a înregistrat a primit pe mail un link unic, care va fi funcţional doar începând cu data de 7 februarie, ora 12.00, prin care va putea achiziţiona maxim 4 abonamente. Cei care nu s-au înregistrat pot să mai facă acest lucru pe site-ul festivalului, www.neversea.com.

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că municipiul a avut mult de câştigat din punct de vedere al notorietăţii, dar și economic, în urma primei ediţii a festivalului Neversea.

“Comunitatea a avut mult de câştigat de pe urma acestui festival, oraşul a avut mult de câştigat din punct de vedere al notorietăţii, al percepţiei pozitive faţă de o destinaţie binecunoscută pentru români, dar să recunoaştem mai puţin cunoscută pentru străini. Neversea a însemnat un eveniment născut pentru Constanţa, care ne-a aşezat pe harta europeană a marilor evenimente încă de la prima ediţie, un eveniment care a adus pentru prima dată la Constanța mulţi artişti, artişti care au făcut pe conturile proprii ale reţelelor de socializare un serviciu uriaş României, Constanţei, litoralui românesc”, a declarat primarul Făgădău.

Protocol între Neversea, Apele Române, Primăria Constanța și Ministerul Turismului

La rândul său, directorul general al Festivalului “Neversea”, Bogdan Buta, a spus că evenimentul din 2017 a fost bine primit de către participanţi, chiar cu problemele apărute, s-a bucurat de sprijinul autorităților locale, iar succesul a fost unul de talie internațională, după cum a ținut Buta să precizeze de mai multe ori.

“După cum aţi aflat şi din percepţii, din datele pe care le avem, evenimentul a fost foarte bine primit, chiar dacă am avut un timp relativ scurt anul trecut pentru a pregăti tot ceea ce era necesar. Ne-am lovit şi de diverse probleme inerente la orice proiect major, dar ne-am bucurat că am reuşit să avem aproape de noi sprijinul atât al Primăriei, cât şi al celorlalte autorităţi şi am reuşit să depăşim orice impediment, iar participanţii s-au bucurat de ceea ce le-am pregătit pe parcursul celor trei zile”, a explicat Bogdan Buta și a completat prin a adăuga elementele de noutate ale ediției din acest an. Astfel, Buta a precizat că “un element de noutate faţă de anul trecut este încheierea unui protocol între organizatori, Primărie, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, Ministerul Turismului şi din acest punct de vedere există deja toate aprobările necesare pentru desfăşurarea evenimentului”.

4 zile de festival și nu 3, așa cum a fost ediția de anul trecut

Directorul festivalului a spus că în acest an Neversea va avea patru zile de concerte, urmând să se desfăşoare între 5 şi 8 iulie. Așadar, organizatorii măresc perioada de petrecere pe plaja din Constanța cu o zi, urmare a succesului pe care l-a avut prima ediție.

“Ţinând cont de rezultatele foarte bune, de feedback-ul primit de la participanţi, ne-am gândit ca în acest an să le oferim o zi în plus de distracţie, deci festivalul va avea patru zile şi se va desfăşura în perioada 5-8 iulie”, a afirmat Bogdan Buta. Directorul festivalului a spus că locul desfăşurare pentru acest eveniment urmează să fie ales în săptămânile următoare, pe listă aflându-se trei plaje din municipiu, printre care şi cea unde s-a desfăşurat anul trecut, plaja Modern.

Succes de peste… 20 de milioane de euro

Tot Buta a precizat că participanții au cheltuit peste 20 de milioane de euro în municipiul Constanța.

“Din estimările pe care le-am facut apropo de impactul în comunitatea locală, peste 20 de milioane de euro au fost cheltuiţi de către participanţii la eveniment în cadrul municipiului Constanţa. Aici vorbim de cazări, transport sau distracţie, aceşti bani s-au cheltuit în comunitatea locală”, a menţionat directorul festivalului.

La prima ediţie a Neversea au fost prezenţi peste 153.000 de mii de participanţi din ţară dar şi din străinătate, iar peste 100 de artişti internaţionali au urcat pe cele 7 scene printre care, pentru prima dată în România: Jason Derulo, Rita Ora şi Dua Lipa. Cei mai mulţi participanţi au venit din oraşele Bucureşti şi Constanţa, urmate de Cluj-Napoca, Braşov şi Timişoara. Din afara ţării, cei mai mulţi festivalieri au ajuns pe plaja Neversea din Marea Britanie, Germania şi Statele Unite ale Americii.

Pentru ediţia 2018 a Festivalului “Neversea”, organizatori estimează că peste 200 de artişti vor urca pe scenele festivalului în cele patru zile ale evenimentului. De asemenea, bugetul festivalului de anul trecut, care a fost de 6 milioane de euro, va înregistrat o creştere de aproximativ 20-30 la sută, au mai spus organizatorii.

De asemenea, organizatorii au prezentat, astăzi, și filmul de prezentare al ediției de anul trecut.

Comments

comments

Actual

Istria: Un bărbat și-a pierdut viața! S-a răsturnat cu tractorul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, serviciul de urgență 112 a fost sunat pentru a fi solicitate forțe de intervenție la Istria. Acolo, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care efectua lucrări agricole cu tractorul s-a răsturnat și părea a fi în stare foarte gravă.

Omul a rămas prins sub tractor și a fost scos de fratele lui, până la sosirea echipelor de salvare.

La fața locului au fost trimise de urgență elicopterul și un echipaj Saj B2 pentru a acorda o mână de ajutor.

Echipajele de salvare au încercat să îl resusciteze pe bărbat dar, din nefericire nu a răspuns manevrelor. În aceste condiții, au fost nevoiți să declare decesul tractoristului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi constănțeni, prinși cu 100 kg de pește în zona lacului Sinoe

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism, aproximativ 100 kilograme de pește și 11  plase monofilament, fără documente legale.

În data de 19.10.2018, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța,  în cadrul unor activităţi informativ-operative desfăşurate în zona de competenţă, au oprit în zona Lacului Sinoe, județul Constanța, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau doi cetățeni români, C.R. și L.B., în vârstă de 47, respectiv 31 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanta.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, 11 plase de tip monofilament în care se aflau  99.80 kilograme de peşte din specia caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele monofilament, în lungime de aproximativ 1.000 metri au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” și „pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Acțiune de control în zona aeroporturilor din țară! A fost și la Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 18 octombrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Constanța, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

De asemenea, polițiștii au verificat funcționarea corectă a aparatelor de taxat, precum și starea tehnică a autovehiculelor care efectuau activități de taximetrie.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 273 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 30.000 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 98 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 18 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar o sancțiune a fost aplicată pentru alte abateri.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere.

În acțiune au fost angrenați și lucrători ai Registrului Auto Român și jandarmi. Astfel de controale, pentru siguranța transportului public de persoane, continuă şi în perioada următoare.

Foto: Adevărul

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: