Connect with us

Actual

Neversea, ediția 2018: peste 200 de artiști internaționali vor urca pe cele 7 scene amplasate pe o plajă din Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Cea de-a doua ediţie a Festivalului “Neversea”  se va desfășura în perioada 5-8 iulie, pe o plajă din municipiul Constanţa, au precizat organizatorii festivalului, astăzi, într-o conferință de presă. Potrivit directorului festivalului, Bogdan Buta, au fost luate în calcul pentru ediția din acest an trei locații – plaje – din Constanța, iar varianta finală pentru organizarea festivalului Neversea din acest an va fi comunicată în maximum o lună de zile. De asemenea, tot Buta a preciat că Neversea 2018 va aduce la Constanța peste 200 de artiști ai scenelor internaționale, a estimat o creștere cu 50 la sută a participanților față de ediția de anul trecut și o majorare a bugetului festivalului cu 20-30 de procente. Primele 5.000 de abonamente pentru festivalul NEVERSEA 2018 se vor pune în vânzare începând de miercuri, 7 februarie, de la ora 12.00 până la ora 20.00. Prețul acestora va fi de 399 de lei plus taxe și vor putea fi achiziționate doar de către cei care s-au înregistrat pe www.neversea.com. Vor fi disponibile și abonamentele VIP la prețul de 900 de lei plus taxe. Fiecare persoană care s-a înregistrat a primit pe mail un link unic, care va fi funcţional doar începând cu data de 7 februarie, ora 12.00, prin care va putea achiziţiona maxim 4 abonamente. Cei care nu s-au înregistrat pot să mai facă acest lucru pe site-ul festivalului, www.neversea.com.

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că municipiul a avut mult de câştigat din punct de vedere al notorietăţii, dar și economic, în urma primei ediţii a festivalului Neversea.

“Comunitatea a avut mult de câştigat de pe urma acestui festival, oraşul a avut mult de câştigat din punct de vedere al notorietăţii, al percepţiei pozitive faţă de o destinaţie binecunoscută pentru români, dar să recunoaştem mai puţin cunoscută pentru străini. Neversea a însemnat un eveniment născut pentru Constanţa, care ne-a aşezat pe harta europeană a marilor evenimente încă de la prima ediţie, un eveniment care a adus pentru prima dată la Constanța mulţi artişti, artişti care au făcut pe conturile proprii ale reţelelor de socializare un serviciu uriaş României, Constanţei, litoralui românesc”, a declarat primarul Făgădău.

Protocol între Neversea, Apele Române, Primăria Constanța și Ministerul Turismului

La rândul său, directorul general al Festivalului “Neversea”, Bogdan Buta, a spus că evenimentul din 2017 a fost bine primit de către participanţi, chiar cu problemele apărute, s-a bucurat de sprijinul autorităților locale, iar succesul a fost unul de talie internațională, după cum a ținut Buta să precizeze de mai multe ori.

“După cum aţi aflat şi din percepţii, din datele pe care le avem, evenimentul a fost foarte bine primit, chiar dacă am avut un timp relativ scurt anul trecut pentru a pregăti tot ceea ce era necesar. Ne-am lovit şi de diverse probleme inerente la orice proiect major, dar ne-am bucurat că am reuşit să avem aproape de noi sprijinul atât al Primăriei, cât şi al celorlalte autorităţi şi am reuşit să depăşim orice impediment, iar participanţii s-au bucurat de ceea ce le-am pregătit pe parcursul celor trei zile”, a explicat Bogdan Buta și a completat prin a adăuga elementele de noutate ale ediției din acest an. Astfel, Buta a precizat că “un element de noutate faţă de anul trecut este încheierea unui protocol între organizatori, Primărie, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, Ministerul Turismului şi din acest punct de vedere există deja toate aprobările necesare pentru desfăşurarea evenimentului”.

4 zile de festival și nu 3, așa cum a fost ediția de anul trecut

Directorul festivalului a spus că în acest an Neversea va avea patru zile de concerte, urmând să se desfăşoare între 5 şi 8 iulie. Așadar, organizatorii măresc perioada de petrecere pe plaja din Constanța cu o zi, urmare a succesului pe care l-a avut prima ediție.

“Ţinând cont de rezultatele foarte bune, de feedback-ul primit de la participanţi, ne-am gândit ca în acest an să le oferim o zi în plus de distracţie, deci festivalul va avea patru zile şi se va desfăşura în perioada 5-8 iulie”, a afirmat Bogdan Buta. Directorul festivalului a spus că locul desfăşurare pentru acest eveniment urmează să fie ales în săptămânile următoare, pe listă aflându-se trei plaje din municipiu, printre care şi cea unde s-a desfăşurat anul trecut, plaja Modern.

Succes de peste… 20 de milioane de euro

Tot Buta a precizat că participanții au cheltuit peste 20 de milioane de euro în municipiul Constanța.

“Din estimările pe care le-am facut apropo de impactul în comunitatea locală, peste 20 de milioane de euro au fost cheltuiţi de către participanţii la eveniment în cadrul municipiului Constanţa. Aici vorbim de cazări, transport sau distracţie, aceşti bani s-au cheltuit în comunitatea locală”, a menţionat directorul festivalului.

La prima ediţie a Neversea au fost prezenţi peste 153.000 de mii de participanţi din ţară dar şi din străinătate, iar peste 100 de artişti internaţionali au urcat pe cele 7 scene printre care, pentru prima dată în România: Jason Derulo, Rita Ora şi Dua Lipa. Cei mai mulţi participanţi au venit din oraşele Bucureşti şi Constanţa, urmate de Cluj-Napoca, Braşov şi Timişoara. Din afara ţării, cei mai mulţi festivalieri au ajuns pe plaja Neversea din Marea Britanie, Germania şi Statele Unite ale Americii.

Pentru ediţia 2018 a Festivalului “Neversea”, organizatori estimează că peste 200 de artişti vor urca pe scenele festivalului în cele patru zile ale evenimentului. De asemenea, bugetul festivalului de anul trecut, care a fost de 6 milioane de euro, va înregistrat o creştere de aproximativ 20-30 la sută, au mai spus organizatorii.

De asemenea, organizatorii au prezentat, astăzi, și filmul de prezentare al ediției de anul trecut.

Comments

comments

Actual

Arestat pentru că a furat mai multe sticle cu băuturi alcoolice

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de 27 noiembrie a.c., au fost furate mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari. Sesizați despre acest furt, polițiștii au demarat cercetările și l-au identificat pe hoț în persoana unui bărbat din localitatea Corbu. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

”Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 29 de ani, din comuna Corbu, bănuit de comiterea faptei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Furtul a avut loc la data de 27 noiembrie a.c.. Bărbatul a sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Navă tanc autopropulsată, în probe tehnice în Portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Nava multifuncțională Nereus, construită și achiziționată prin proiectul finanțat prin CEF Transport – Infrastructura pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța – PROTECT, a ajuns în Portul Constanța pentru probe de mare. Săptămâna trecută nava a fost testată pe Dunăre.

Valoarea navei este de 8.970.000 lei, fără TVA, și a fost construită la Navrom Shipyard Galați.

Nereus are 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și va asigura preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora.

Are o lungime de 44,57 metri, lățime 8,90 metri, pescaj 2,90 metri și are o capacitate de stocare în 3 compartimente: 60 metri cubi marfă, 475 metri cubi marfă și 247 metri cubi balast.

Nava oferă facilități de cazare pentru un echipaj de 6 membri.

Nereus va arbora pavilionul român și va fi înmatriculată conform legislației României.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Nouă tineri din Irak şi Turcia, depistați în apropierea frontierei de la Negru Vodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat, nouă cetățeni din Irak şi Turcia, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 01.12.2020, în jurul orei 04.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă – judeţul Constanţa au descoperit, într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, nouă cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt opt cetăţeni din Irak cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani și un cetățean din Turcia, în vârstă de 24 de ani.

La cercetări, tinerii au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R. Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de cuvânt.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: