Connect with us

Societate

Nici ministrul, nici sindicaliștii nu pot schimba conducerea APC!

Maria Ionescu

Publicat

la

 

Astăzi, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, s-a aflat la Constanța, unde a avut întâlniri importante, la sediul CNAPMC,  dar și la Baza Nautică a CERONAV.
„Principala mea preocupare pentru care am venit la Constanța a fost Portul Constanța. Am avut discuții atât cu cei din conducerea portului, cât și cu reprezentanții operatorilor portuari și ai sindicatelor. Mi s-au semnalat o mulțime de probleme”, a precizat ministrul Dan Costescu în cadrul conferinței.
Un alt punct adus în discuție a fost masterplanul portului. „Masterplanul portului trebuie să fie armonizat cu întreg masterplanul de transport la nivel de țară”, a menționat ministrul.   El s-a referit și la podul de la Agigea, care ba se închide, ba nu se închide. Cu toate acestea, ministrul Costescu nu a avansat nici o dată la care aceasta ar putea fi închis.  „Mai sunt două hobane de schimbat și terminăm. Problema acolo nu e tehnică, este de natură financiară”, a precizat Dan Costescu. El s-a referit și la investițiile ce vor avea loc. „Am făcut o armonizare a listei de investiții care se va axa pe mai multe coordonate. Un prim program va fi operațiunea de dragare, referindu-ne la eliminarea mameloanelor de stâncă ce îngreunează navigația în zonele care au rămas la același nivel ca în anii 70”, a spus ministrul transporturilor. Potrivit afirmațiilor ministrului, această investiție va costa 39 de milioane de euro. Alte 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru lucrări de dragare de mentenanță, care va începe în cel mai scurt timp. În cel mult o lună va fi în procedură de achiziție publică. Banii vor proveni de la buget în acest caz.”
Ulterior, întreaga delegație s-a deplasat la sediul Bazei Nautice a Ceronav, aflată pe malul lacului. Aici a susținut o nouă conferință de presă și a fost asaltat de foarte multe întrebări. Dan Costescu, a mai declarat că  DNA a fost sesizată cu privire la conducerea companiei portuare, dar până acum nu s-a primit nici un răspuns. „DNA a primit raportul Corpului de Control al ministrului cu privire la activitatea conducerii Portului Constanţa, după 6 luni a considerat probabil că nu există motive pentru alte demersuri, pentru că nu am primit nici un răspuns din partea lor”, a declarat Costescu. Ministrul a omis să spună că va fi schimbată conducerea portulșu Constanța, dar s-a arătat mulțumit de întâlnirea pe care a avut-o cu  sindicaliştii şi operatorii portuari. „Aşa cum ministrul nu poate schimba conducerea APC, aşa nici sindicaliştii nu pot. Le-am propus să se concentreze pe probleme, nu pe persoane şi cred că sindicaliştii au înţeles să lase în spate logica aceasta a conflictului. Vor apărea însă şi măsuri organizatorice, orice Consiliu de Administraţie aduce un suflu nou. Vor exista modificări ale organigramei”, a precizat ministrul Costescu.

Comments

comments

Societate

Vezi câți jandarmi și polițiști asigură paza la mănăstirea Sf. Andrei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Peste 130 de jandarmi și polițiști vor asigura măsurile de ordine publică la ceremonialul religios desfăşurat cu ocazia sărbătoririi hramului mănăstirii ,,Peştera Sf. Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin.

Principalele obiective ale forțelor de ordine vor fi siguranța participanților și prevenirea producerii de incidente.

Pentru aceasta, vor fi organizate echipe de dialog, patrule pedestre și auto, cordoane de ordine publică și alte dispozitive adaptate situației din teren. Acestea sunt dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment și facem precizarea că nu au fost adoptate măsuri suplimentare față de anii precedenți și nici nu au fost mobilizate forțe și mijloace în sprijinul celor din județul Constanța.

În colaborare cu reprezentanții mănăstirii și ai DSP Constanța, au fost stabilite trasee interioare de deplasare a pelerinilor (către racla cu sfintele moaște, către altar și către lumânărar), au fost realizate marcaje pe traseul de acces în mănăstire, precum și pentru participanții la slujba religioasă astfel încât să se respecte distanțarea fizică. Pentru desfășurarea fără incidente și în siguranță a evenimentului, solicităm tuturor participanților să respecte aceste marcaje, să nu staționeze excesiv în zona raclei și să nu forțeze accesul prin alte puncte decât cele marcate.

Reamintim faptul că, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm, legislația actuală prevede că „pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate.”

”Jandarmeria și Poliția fac apel la responsabilitate și recomandă tuturor participanților să respecte regulile de protecție individuală: păstrarea distanței fizice, purtarea corectă a măștii de protecție și dezinfectarea mâinilor  – pentru aceste măsuri, organizatorii asigură trei puncte în care sunt disponibili dezinfectanți și măști.”, precizează Compartimentul Informare și relații publice.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Azi puteți urmări online antrenamentul delfinilor Ni-Ni și Chan-Chan

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, cu începere de la ora 11.00 puteți viziona sesiunea de antrenamente online pe care o va transmite Delfinariul din Constanța.

Ieri, pe pagina de Facebook a Delfinariului a fost postat următorul mesaj: ”Ni-Ni și Chan-Chan vă transmit toată dragostea lor.”, la care au răspuns zeci de persoane.

Reamintim că, începând cu data de 20 noiembrie vizitatorii nu au mai putut ajunge la nici una din secțiile Complexului Muzeal de Științe ale Naturii dat fiind faptul că locuitorii zonei metropolitane a Constanței se află în carantină.

https://www.facebook.com/delfinariuconstanta/

Foto: Facebook Delfinariu Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Mâine se poate dona sânge la Constanța. Numărul donatorilor este insuficient

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Mâine se poate dona sânge, la sediul CRTS Constanța, strada Nicolae Iorga, nr. 85. Printr-un comunicat de presă, reprezantanții centrului roagă persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă 28 noiembrie, în intervalul 9.00-13.00.

Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile.

Pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional; fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament.

”Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuția dumneavoastră, a oamenilor sănătoși dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu își ating obiectivul.

Vă rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge.”, precizează dr. Alina Mirella Dobrotă,  director CRTS Constanța.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: