Connect with us

Actual

Nimeni nu-i interesat să-i cumpere? Șapte câini de rasă rămân în așteptare în curtea Poliției!

Published

on

Câinii scoși la vânzare de IPJ Constanța rămân neclintiți deocamdată și asta deoarece astăzi, când era planificată scoarea lor la vânzare, nu s-a prezentat nici un doritor pentru a-i lua acasă. Reamintim faptul că astăzi a avut loc prima etapă privind vânzarea prin licitația publică deschisă cu strigare, în vederea valorificării a șapte câini de serviciu. În mod absolut obișnuit, la această primă etapă de vânzare nu se înghesuie nimeni.Am dorit să aflăm mai multe detalii pentru a înțelege semnificația unei astfel de licitații și am stat de vorbă cu purtătorul de cuvînt al IPJ Constanța, Marius Niculescu, care ne-a spus că nu este o surpriză faptul că nu s-a prezentat nimeni: ”Nici măcar pentru a cumpăra caietul de sarcini, care se achiziționează gratuit, nu s-a prezentat nici o persoană. Pe data de 11 octombrie vom organiza o a doua rundă a licitației, iar dacă nu se prezintă nimeni, vom avea, pe data de 18 octombrie, cea de-a treia etapă a licitației.”, ne-a declarat Marius Niculescu. El ne-a mai spus că în astfel de situații, aproape în 100% dintre cazuri, câinele scos la licitație ajunge în grija conductorului. ”Știți că dacă nu se poate vinde la licitație, câinele se poate ceda gratuit, fără plată, unor instituții. Dacă nici acest lucru nu este solicitat, de cele mai multe ori este cedat conductorului. Dar vă asigur că, în nici un caz, câinele nu este eutanasiat!”, ne-a declarat Marius Niculescu.

Ce câini sunt scoși la licitație?

Anul acesta, IPJ scoate la vânzare 5 câini ciobănești germani (patru masculi și o femelă), un câine din rasa Malinois (femelă) și un câine Metis, o femelă. În ceea ce privește prețurile cu care acești câini sunt scoși la vânzare, am avut marea surpriză să aflăm cât sunt de diferite. Să le luăm pe rând: un ciobănesc german, născut în anul 2009, costă 304,02 lei, cel de-al doilea, născut tot în anul 2009, are prețul de 805,56 lei, cel de-al treilea, care are doar trei ani, costă 1262,38 lei, cel de-al patrulea costă doar 300 de lei (ce-i drept, deja are o vârstă ”respectabilă”, fiind născut în anul 2006), iar femela costă 1032,52 lei. În mod total neașteptat, femela din rasa Malinois costă 1496,04 lei și este născută în anul 2011, iar Metisul, care are numai patru ani, fiind născut în anul 2012, costă 3021,67 lei. Să nu vă imaginați că Metisul este o corcitură fără nici o valoare. Specialiștii spun că rasele s-au format tot din împercherea altor rase și adaptări la diferite clime. De multe ori, un câine Metis este mai inteligent decât un câine de rasă. Este demn de menționat faptul că la IPJ Constanța există numai 36 de câini, situație care îi include și pe cei șapte scoși la vânzare. Adică, după îndepărtarea celor din urmă, vor rămâne doar 29 de câini cu care să-și facă treaba polițiștii. Este demn de precizat că fiecare câine are un conductor, iar numărul acestora este mereu egal cu cel al patrupedelor.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!