Connect with us

Actual

Nimeni nu-i interesat să-i cumpere? Șapte câini de rasă rămân în așteptare în curtea Poliției!

Maria Ionescu

Publicat

la

Câinii scoși la vânzare de IPJ Constanța rămân neclintiți deocamdată și asta deoarece astăzi, când era planificată scoarea lor la vânzare, nu s-a prezentat nici un doritor pentru a-i lua acasă. Reamintim faptul că astăzi a avut loc prima etapă privind vânzarea prin licitația publică deschisă cu strigare, în vederea valorificării a șapte câini de serviciu. În mod absolut obișnuit, la această primă etapă de vânzare nu se înghesuie nimeni.Am dorit să aflăm mai multe detalii pentru a înțelege semnificația unei astfel de licitații și am stat de vorbă cu purtătorul de cuvînt al IPJ Constanța, Marius Niculescu, care ne-a spus că nu este o surpriză faptul că nu s-a prezentat nimeni: ”Nici măcar pentru a cumpăra caietul de sarcini, care se achiziționează gratuit, nu s-a prezentat nici o persoană. Pe data de 11 octombrie vom organiza o a doua rundă a licitației, iar dacă nu se prezintă nimeni, vom avea, pe data de 18 octombrie, cea de-a treia etapă a licitației.”, ne-a declarat Marius Niculescu. El ne-a mai spus că în astfel de situații, aproape în 100% dintre cazuri, câinele scos la licitație ajunge în grija conductorului. ”Știți că dacă nu se poate vinde la licitație, câinele se poate ceda gratuit, fără plată, unor instituții. Dacă nici acest lucru nu este solicitat, de cele mai multe ori este cedat conductorului. Dar vă asigur că, în nici un caz, câinele nu este eutanasiat!”, ne-a declarat Marius Niculescu.

Ce câini sunt scoși la licitație?

Anul acesta, IPJ scoate la vânzare 5 câini ciobănești germani (patru masculi și o femelă), un câine din rasa Malinois (femelă) și un câine Metis, o femelă. În ceea ce privește prețurile cu care acești câini sunt scoși la vânzare, am avut marea surpriză să aflăm cât sunt de diferite. Să le luăm pe rând: un ciobănesc german, născut în anul 2009, costă 304,02 lei, cel de-al doilea, născut tot în anul 2009, are prețul de 805,56 lei, cel de-al treilea, care are doar trei ani, costă 1262,38 lei, cel de-al patrulea costă doar 300 de lei (ce-i drept, deja are o vârstă ”respectabilă”, fiind născut în anul 2006), iar femela costă 1032,52 lei. În mod total neașteptat, femela din rasa Malinois costă 1496,04 lei și este născută în anul 2011, iar Metisul, care are numai patru ani, fiind născut în anul 2012, costă 3021,67 lei. Să nu vă imaginați că Metisul este o corcitură fără nici o valoare. Specialiștii spun că rasele s-au format tot din împercherea altor rase și adaptări la diferite clime. De multe ori, un câine Metis este mai inteligent decât un câine de rasă. Este demn de menționat faptul că la IPJ Constanța există numai 36 de câini, situație care îi include și pe cei șapte scoși la vânzare. Adică, după îndepărtarea celor din urmă, vor rămâne doar 29 de câini cu care să-și facă treaba polițiștii. Este demn de precizat că fiecare câine are un conductor, iar numărul acestora este mereu egal cu cel al patrupedelor.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Alegerile locale din județul Constanța s-au lăsat cu dosare penale

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, 27 septembrie, la nivelul I.P.J. Constanța s-au primit aproximativ 40 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale, majoritatea fiind confirmate în urma verificărilor.

Astfel, au fost aplicate peste 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 25.000 de lei.

Au fost întocmite 17 dosare de cercetare penală, respectiv: 5 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot, 1 pentru fraudă la vot și fals în declarații, 1 pentru amenințare, 4 pentru coruperea alegătorilor, 1 pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri,1 tentativă la infracțiunea de fraudă la vot, 2 pentru furt, 1 pentru amenințare și distrugere și 1 dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vot multiplu.

”Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vergil Chițac, după câștigarea alegerilor locale de duminică: “PSD e istorie! Împreună construim Constanța Puternică”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

La scurt timp după oficializarea rezultatului votului pentru funcția de primar al municipiului Constanța, Vergil Chițac le mulțumește constănțenilor pentru vot și încredere și afirmă că PSD “este istorie în orașul Constanța”.

Iată mesajul:

“Dragii mei, ați avut încredere, iar pentru asta vă mulțumesc din suflet. Începând de astăzi, PSD e istorie în orașul nostru. Felicitări tuturor constănțenilor care au ieșit la vot și au transmis un mesaj cât se poate de clar întregii clase politice. Acest rezultat ne arată limpede direcția în care trebuie să mergem și vă asigur că voi face tot ce ține de mine pentru a ne ține tinerii acasă și a readuce acest oraș acolo unde îi este locul. Primul pas a fost făcut, iar acum îi chem alături pe toți cei care și-au dorit schimbarea, indiferent de convingerile politice. Începând de astăzi, împreună construim Constanța Puternică!”

Citiți și:

Rezultate finale la alegerile locale: Vergil Chițac este primarul municipiului Constanța

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Rezultate finale la alegerile locale: Vergil Chițac este primarul municipiului Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Rezultate finale la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Vergil Chițac este noul primar al municipiului Constanța.

Candidatul susținut de PNL a obținut 28,49% din totalul voturilor valabil exprimate, Stelian Ion de la USR – PLUS a primit 24,31%. Primarul PSD al municipiului Constanța s-a situat abia pe locul al treilea la aceste alegeri și a obținut 24,19% din încrederea constănțenilor. Horia Constantinescu, candidatul PPUSL a obținut 5,04% din numărul de voturi valabil exprimate.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: