Conecteaza-te cu noi

Actual

„Noaptea Muzeelor – ÎNCHISE!“ Vezi cine spune asta!

Published

on

Numeroase instituții de cultură importante din Constanța și din întreaga țară au anunțat că de „Noaptea Muzeelor 2024“, care urmează să aibă loc sâmbătă, 18 mai, nu și vor deschide porțile și se vor alătura protestului inițiat de sindicatul „CulturMedia”, prin care angajații cer mărirea salariilor cu 20%. La nivel național, s-au alăturat protestului aproximativ 80% dintre instituțiile de cultură care participau în mod obișnuit la Noaptea Muzeelor.

„Dacă sâmbăta aceasta credeați că veți putea vizita muzeele din Constanța la „Noaptea Muzeelor“, aflați că acest lucru nu va fi posibil! În aceeași zi, angajații instituțiilor de cultură protestează în Piața Victoriei din cauza salariilor mici. Știai că există angajați cu studii superioare în muzee care câștigă mai puțin de 3.000 de lei pe lună? Premierul Ciolacu le-a răspuns, ca de obicei, cu aroganță, încercând să mute presiunea pe muzeografi. Care, spune premierul, ar „boicota copiii” și i-ar priva de accesul în muzee.

De fapt, Ciolacu ignoră nemulțumirile acestor oameni. La fel cum a făcut și anul trecut, când au ieșit în stradă profesorii. O problemă nu se rezolvă de la sine. Prin ignoranță și nepăsare, Ciolacu reușește să distrugă încă un lucru bun: ocazia acestor instituții de cultură de a ieși în evidență o dată pe an.

„Dacă e nevoie, voi apela la alți miniștri şi avem noi grijă de muzee”, s-a lăudat Marcel Ciolacu.

Și poate nici nu i-ar fi așa greu. La câți are PSD și PNL, trebuie doar să deplaseze câțiva din Palatul Victoria vizavi, la Muzeul Antipa.“, spun cei de la USR Constanța.

MUZEUL DE ISTORIE NAȚIONALĂ ȘI ARHEOLOGIE CONSTANȚA

– Instituția NU va participa la program deoarece membrii de sindicat din cadrul instituției muzeale vor participa în data de 18 mai 2024 la protestul din București „Noapte în Muzeele din România”, solidarizându-se cu colegii din alte muzee care solicită revedinicări de natură salarială.

– În data de 18 mai 2024, programul de funcționare al instituției este cel normal, respectiv 09:00 – 17:00. Intrare liberă pentru vizitatori.

– MUZEUL DE ARTĂ POPULARĂ CONSTANȚA

– Instituția NU va participa la program deoarece membrii de sindicat din cadrul instituției muzeale vor participa în data de 18 mai 2024 la protestul din București „Noapte în Muzeele din România” solidarizându-se cu colegii din alte muzee care solicită revedinicări de natură salarială.

– În data de 18 mai 2024, programul de funcționare al instituției este cel normal, respectiv 09:00 – 17:00.

– MUZEUL DE ARTĂ CONSTANȚA

– Instituția NU va participa la program deoarece membrii de sindicat din cadrul instituției muzeale vor participa în data de 18 mai 2024 la protestul din București „Noapte în Muzeele din România” solidarizându-se cu colegii din alte muzee care solicită revedinicări de natură salarială.

– În data de 18 mai 2024, programul de funcționare al instituției este cel normal, respectiv 10:00 – 18:00.

n

Sursa: facebook/usrconstanta

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions