Conecteaza-te cu noi

Actual

Noi detalii privind jaful din comuna Mereni. Bugetul Primăriei, prejudiciat cu 3 MILIOANE de lei

Published

on

politia la mereni

Au apărut nmoi detalii privind jaful de la Primăria comunei Mereni, județul Constanța.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 28 noiembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu, față de trei persoane bănuite a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Din cercetările efectuate a reieșit că administratorii a 12 societăți comerciale ar fi întocmit în fals documente care atestau, în mod nereal, livrarea unor bunuri sau prestarea unor servicii către o instituție din comuna Mereni, județul Constanța, în acest mod obținând decontarea unor sume de bani, în mod ilegal, din bugetul local al acesteia.

Totodată, în urma probelor administrate în dosar a reieșit că un funcționar din cadrul unei instituții din județul Constanța i-ar fi pus la dispoziție angajatului instituției din comuna Mereni documentele întocmite în fals de administratorii societăților comerciale, aceste documente fiind folosite pentru justificarea plăților ilegale efectuate din contul instituției.

Advertisement

Astfel, în perioada februarie 2016 – octombrie 2022, ar fi fost întocmite în fals, de către angajatul instituției din comuna Mereni, peste 120 de ordine de plată.

În acest mod, bugetul acesteia ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 3.000.000 de lei.

În urma probatoriului administrat în dosar, la data de 28 noiembrie a.c. procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de trei dintre persoanele bănuite în dosar, respectiv funcționarul din cadrul instituției din județul Constanța și administratorii a două societăți comerciale.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions