Connect with us

Administratie

Noi investiții în comuna Tuzla: reabilitare drumuri, extinderea rețelei de canalizare și sistem de supraveghere video

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Consilierii din cadrul Consiliului Local Tuzla au aprobat, în ultima ședință, lista noilor investiții pentru comunitate. Documentul a primit votul aleșilor locali, cu amendamentul că acesta va fi actualizat cu realitățile locale. Astfel, urmează o perioadă în care vor fi desfășurate lucrări de reparații în întreținere a drumurilor comunale, în sensul în care pe lista lucrărilor au fost trecute lucrări de reprofilare, așternere, împrăștiere și compactare de piatră spartă pentru reabilitarea drumurilor. Toate aceste lucrări vor costa, conform estimărilor făcute de specialiștii din cadrul administrației locale în jur de 450.000 de lei.

Totodată, o altă lucrare programată pentru toamna acestui an și care a primit girul consilierilor se referă la repararea unui transon de drum pe strada Costinești și a unui tronson de drum situat pe strada Farului din localitate. În acest caz, valoarea lucrărilor ce urmează a fi efectuate se ridică la suma de 152.000 de lei.

Extinderea canalizării, prioritate pentru conducerea administrației locale

Un alt proiect despre care primarul Reșit Taner discută de mai mult timp privește rețeaua de canalizare. La acest capitol, pentru toamna acestui an aleșii locali au aprobat derularea de lucrări ce privesc extinderea sistemului de canalizare în comună. Conform proiectului, învestițiile ajung la 3 milioane de lei și sunt parte dintr-un proiect a cărui contractare s-a realizat încă din anul 2017. Pe lângă sistemul propriu-zis de canalizare, se vor efectua și lucrări pentru tratarea apei reziduale în stații specifice.

Investiții în educație și mediu

Un alt capitol în programul de investiții propus de primarul Reșit Taner se referă la elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru o parcelă destinată unui proiect educațional și de încurajare a tinerilor să facă sport. Este vorba despre construirea Bazei Sportive și de Agrement, în imediata apropiere urmînd să fie constuită o centrală fotovoltaică, se va închide depozitul de deșeuri neconform de pe raza localității și se va înființa o stație de reciclare a gunoiului.

De asemenea, potrivit edilului toate celelalte proiecte vor fi continuate. Astfel, în toamnă vor continua lucrările care privesc construirea unei creșe (parter și un etaj – valoare 2.100.000 de lei), modernizarea sau reabilitarea rigolei stradale de preluare a apelor pluviale (115.000 de lei), extinderea pieței agroalimentare de pe strada Costinești și construirea unor spații comerciale cu caracter provizoriu, construirea unei baza sportive cu teren de fotbal (232.000 de lei), înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale la nivelul comunei (studiu de fezabilitate) și împrejmuirea cimitirului ortodox.

Big Brother pe străzile din comună

O altă investiție pe care administrația locală urmează să o efectueze se referă la achiziția unui sistem de supraveghere video în valoare de 125.000 de lei, în Tuzla urmând să fie montate un număr de 45 de camere de supraveghere. De asemenea, va fi actualizat Planul Urbanistic General (PUG) și va fi achiziționat un sistem integrat de programe informatice.

Comments

comments

Administratie

Cadouri pentru copiii din comuna Tuzla

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria și Consiliul Local Tuzla au pregătit și în acest an cadouri pentru școlarii care învață în instituțiile din localitate. Primarul Reșit Taner le mulțumește pentru eforturi, îi felicită pentru fiecare reușită și le promite că vor avea sprijinul autorității locale pentru proiectele viitoare.

“Ca în fiecare an, am ţinut să le facem o bucurie dulce tuturor copiilor din grădiniţele şi şcolile din comună, oferindu-le cadouri cu ocazia vacanței ce vine și a sărbătorilor de iarnă ce vor urma. În acest fel, continuăm o frumoasă tradiţie, prin care dorim să le arătăm celor mici cât de mult îi iubim și prețuim, cât de importanţi sunt pentru comunitate şi, mai ales, că suntem alături de ei şi că se pot baza pe noi ori de câte ori au nevoie de sprijinul nostru.
Au fost pregătite peste 1000 de pachete, ce vor aduce zâmbete pe fețele copiilor localității noastre.
Le urăm așadar, o vacanță ce urmează cât mai plăcută alături de părinți, prieteni și rude, de asemenea un Moș Crăciun foarte darnic!”, le transmite primarul Reșit Taner înaintea sărbătorilor de iarnă.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Doi foști primari din județul Constanța, CONDAMNAȚI la închisoare cu suspendare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Doi foști primari din județul Constanța au fost condamnați de Tribunalul Constanța la închisoare cu suspendare, după ce au fost trimiși în judecată de DNA. Este vorba despre Ion Soare și Gheorghe Popescu, foștii primari din Cogealac și Fântânele, care au fost trimiți în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța. Astfel, cei doi au fost condamnați la câte 3 (trei) ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție. În același timp, instanţa de judecată a admis în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă SC Proiect Solar Power SRL Constanţa şi i-a obligat, în solidar, pe inculpaţi la plata sumei de 201.600 de euro, în echivalent în lei la cursul BNR de la data plăţii (reprezentând cheltuieli efectuate de acţionarii părţii civile conform documentelor ataşate la dosar) şi suma de 531.822 lei (reprezentând cheltuieli cu terenuri şi amenajări) despăgubiri civile.

“La data de 18 ianuarie 2006, inculpaţii Soare Ion şi Popescu Gheorghe, în calitate de primari ai comunelor Cogealac şi Fântânele, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, au încheiat un acord privind predarea, din administrarea Primăriei Cogealac spre administrarea Primăriei comunei Fântânele, a unei suprafeţe totale de teren de 371,19 ha. În această suprafaţă a fost inclusă în mod abuziv şi suprafaţa de 24.438 mp închiriată anterior de către o societate comercială, în urma organizării unei licitaţii de Primăria comunei Mihai Viteazu. Mai mult, în urmă cu un an, la data de 24 ianuarie 2005, inculpatul Soare Ion, primarul comunei Cogealeac, convenise cu primarul comunei Mihai Viteazu că respectiva suprafaţă aparţine comunei Mihai Viteazu. Aceste demersuri ale inculpaţilor au avut drept consecinţă obţinerea unor foloase necuvenite de către Primăria Fântânele, concomitent cu producerea unui prejudiciu în cuantum de 201.600 de euro şi 531.822 de lei în dauna societăţii beneficiare a terenului respectiv”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Prefectul PSD-ist al Constanței și-a luat la revedere pe Facebook

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Prefectul demis al Constanței, Dan Jeacă, și-a luat la revedere de la locuitorii județului pe o rețea de socializare după ce a eliberat din funcție de Guvernul Orban.

„Dragi locuitori ai județului Constanța, mărturisesc că pentru mine a fost o onoare să îndeplinesc funcțiile de subprefect și prefect al județului Constanța în perioada 23 iunie 2017- 10 decembrie 2019. Plec din această instituție cu sentimentul datoriei împlinite și mândru că am reprezentat Guvernul României și interesele cetățenilor județului Constanța. Toată această perioadă a reprezentat pentru mine o experiență care mi-a îmbogățit cariera din punct de vedere profesional și care mi-a dat posibilitatea de a cunoaște noi oameni: colegi cu care am colaborat excepțional, conducători de instituții publice centrale și locale, primari din județul Constanța, reprezentanți ai mediului academic, șefii misiunilor consulare, reprezentanții comunităților etnice, exponenți ai mediului de afaceri și nu în ultimul rând reprezentanți mass-media care și-au făcut meseria ireproșabil. Alături de dumneavoastră și împreună cu dumneavoastră am învățat lucruri noi și pentru toate acestea doresc să vă mulțumesc! Nu în ultimul rând, vreau să îi urez viitorului prefect mult succes și spor în toate!“, a scris Jeacă pe Facebook.

Amintim că, premierul Ludovic Orban l-a demis pe prefectul Dumitru Jeacă în ședința de Guvern din 11 decembrie. Surse din cadrul PNL Constanța au declarat pentru “Ordinea.ro” că viitorul prefect va fi George Sergiu Niculescu, consilier județean și președintele interimar al PNL Năvodari.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: