Connect with us

Administratie

Noi investiții în comuna Tuzla: reabilitare drumuri, extinderea rețelei de canalizare și sistem de supraveghere video

Publicat

la

Consilierii din cadrul Consiliului Local Tuzla au aprobat, în ultima ședință, lista noilor investiții pentru comunitate. Documentul a primit votul aleșilor locali, cu amendamentul că acesta va fi actualizat cu realitățile locale. Astfel, urmează o perioadă în care vor fi desfășurate lucrări de reparații în întreținere a drumurilor comunale, în sensul în care pe lista lucrărilor au fost trecute lucrări de reprofilare, așternere, împrăștiere și compactare de piatră spartă pentru reabilitarea drumurilor. Toate aceste lucrări vor costa, conform estimărilor făcute de specialiștii din cadrul administrației locale în jur de 450.000 de lei.

Totodată, o altă lucrare programată pentru toamna acestui an și care a primit girul consilierilor se referă la repararea unui transon de drum pe strada Costinești și a unui tronson de drum situat pe strada Farului din localitate. În acest caz, valoarea lucrărilor ce urmează a fi efectuate se ridică la suma de 152.000 de lei.

Extinderea canalizării, prioritate pentru conducerea administrației locale

Un alt proiect despre care primarul Reșit Taner discută de mai mult timp privește rețeaua de canalizare. La acest capitol, pentru toamna acestui an aleșii locali au aprobat derularea de lucrări ce privesc extinderea sistemului de canalizare în comună. Conform proiectului, învestițiile ajung la 3 milioane de lei și sunt parte dintr-un proiect a cărui contractare s-a realizat încă din anul 2017. Pe lângă sistemul propriu-zis de canalizare, se vor efectua și lucrări pentru tratarea apei reziduale în stații specifice.

Investiții în educație și mediu

Un alt capitol în programul de investiții propus de primarul Reșit Taner se referă la elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru o parcelă destinată unui proiect educațional și de încurajare a tinerilor să facă sport. Este vorba despre construirea Bazei Sportive și de Agrement, în imediata apropiere urmînd să fie constuită o centrală fotovoltaică, se va închide depozitul de deșeuri neconform de pe raza localității și se va înființa o stație de reciclare a gunoiului.

De asemenea, potrivit edilului toate celelalte proiecte vor fi continuate. Astfel, în toamnă vor continua lucrările care privesc construirea unei creșe (parter și un etaj – valoare 2.100.000 de lei), modernizarea sau reabilitarea rigolei stradale de preluare a apelor pluviale (115.000 de lei), extinderea pieței agroalimentare de pe strada Costinești și construirea unor spații comerciale cu caracter provizoriu, construirea unei baza sportive cu teren de fotbal (232.000 de lei), înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale la nivelul comunei (studiu de fezabilitate) și împrejmuirea cimitirului ortodox.

Big Brother pe străzile din comună

O altă investiție pe care administrația locală urmează să o efectueze se referă la achiziția unui sistem de supraveghere video în valoare de 125.000 de lei, în Tuzla urmând să fie montate un număr de 45 de camere de supraveghere. De asemenea, va fi actualizat Planul Urbanistic General (PUG) și va fi achiziționat un sistem integrat de programe informatice.

Comments

comments

Administratie

Fiecare elev din comuna Lumina va primi un cadou de la Moș Crăciun

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Lumina a informat pe Facebook că, în cadrul evenimentului de inaugurare a “Orășelului Copiilor” situat în Parcul Central din localitate, primarul Dumitru Chiru a anunțat că fiecare elev din localitate va primi un cadou de la Moș Crăciun.

„Pe lângă surprizele dulci de care au avut parte de 1 decembrie, elevii de la Școala Gimnazială din Lumina și preșcolarii de la Grădinița din localitate vor fi invitați, după un program deja stabilit cu conducerile unităților de învățământ, în parcul central din localitate pentru a primi un cadou cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Această acțiune loc are loc la inițiativa primarului comunei Lumina și nu a implicat alocarea de fonduri de la Bugetul Local al Comunei, fiind posibilă și cu sprijinul generos al celor de au decis sa sponsorizeze oferirea de cadouri elevilor din localitate.“, notează Primăria Lumina.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța vrea să cheltuiască 135.000 de lei pentru dezinfecția sediilor instituțiilor din subordine

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț prin care vrea să achiziționeze servicii de dezinfecție în sediile instituției. Valoarea contractului este estimată la 112.665 de lei, fără TVA, sau 134.071 de lei cu TVA. Atribuirea achiziției se va face pe baza criteriului – prețul cel mai scăzut. Termenul limită pentru primirea de oferte este de  13 decembrie, ora 23:59. În total, Primăria vrea să dezinfecteze 6.438 de metri pătrați din care sediul central al Primăriei din bulevardul Tomis nr. 51 – 2.058, Centrul de informare din strada Ecaterina Varga 24 mp, Sediul de stare civilă din strada Mihail Eminescu – 870 mp, Evidența Persoanelor din City Mall – 400 mp, Direcția Generală Gestionare Servicii Publice din strada Mihăileanu – 892 mp, Direcția Tehnic Administrativ și Organizare din strada Cuza Vodă – 613 mp, Direcția Generală Poliția Locală din strada Amzacea – 1.410 mp, Campusul Social Henri Coandă – 59 mp, Adăpostul pentru câini fără stăpân din strada Vârful cu Dor – 112 mp. Durata contractului este de șase luni, iar în această perioadă trebuie făcute 25 de acțiuni de dezinfecție.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Atenție, șoferi! Poliția Locală a ridicat zeci de mașini de pe carosabil: respectarea regulilor de circulație nu este opțională!

Publicat

la data de

Scris de

Respectarea regulilor de circulație nu este opțională, le transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța șoferilor care nu respectă prevederile legialției rutiere. Astfel, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au desfășurat zilele trecute o acțiune pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în zonele și locurile în care este interzisă oprirea/staționarea vehiculelor.

Într-o singură zi, polițiștii locali au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de 25.950 lei și 180 puncte de penalizare, se arată în documentul de presă.

De asemenea, au fost ridicate 20 de autovehicule de pe partea carosabilă a drumului public.

“Mașinile au fost depozitate în parcul auto situat în municipiul Constanța, strada Caraiman, nr.1 și pot fi ridicate doar după ce proprietarii au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei. Programul de restituire este non-stop. Încă o dată, Poliția Locală Constanța atrage atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație. Le mulțumim tuturor celor care ne-au semnalat problemele întâlnite și îi rugăm să facă în continuare acest lucru la numărul de telefon: 0241.484.205 sau 0341.922 – Dispecerat- Direcția Generală Poliția Locală”, precizează conducerea administrației municipiului Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: