Conecteaza-te cu noi

Administratie

Noi investiții în comuna Tuzla: reabilitare drumuri, extinderea rețelei de canalizare și sistem de supraveghere video

Published

on

Consilierii din cadrul Consiliului Local Tuzla au aprobat, în ultima ședință, lista noilor investiții pentru comunitate. Documentul a primit votul aleșilor locali, cu amendamentul că acesta va fi actualizat cu realitățile locale. Astfel, urmează o perioadă în care vor fi desfășurate lucrări de reparații în întreținere a drumurilor comunale, în sensul în care pe lista lucrărilor au fost trecute lucrări de reprofilare, așternere, împrăștiere și compactare de piatră spartă pentru reabilitarea drumurilor. Toate aceste lucrări vor costa, conform estimărilor făcute de specialiștii din cadrul administrației locale în jur de 450.000 de lei.

Totodată, o altă lucrare programată pentru toamna acestui an și care a primit girul consilierilor se referă la repararea unui transon de drum pe strada Costinești și a unui tronson de drum situat pe strada Farului din localitate. În acest caz, valoarea lucrărilor ce urmează a fi efectuate se ridică la suma de 152.000 de lei.

Extinderea canalizării, prioritate pentru conducerea administrației locale

Un alt proiect despre care primarul Reșit Taner discută de mai mult timp privește rețeaua de canalizare. La acest capitol, pentru toamna acestui an aleșii locali au aprobat derularea de lucrări ce privesc extinderea sistemului de canalizare în comună. Conform proiectului, învestițiile ajung la 3 milioane de lei și sunt parte dintr-un proiect a cărui contractare s-a realizat încă din anul 2017. Pe lângă sistemul propriu-zis de canalizare, se vor efectua și lucrări pentru tratarea apei reziduale în stații specifice.

Advertisement

Investiții în educație și mediu

Un alt capitol în programul de investiții propus de primarul Reșit Taner se referă la elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru o parcelă destinată unui proiect educațional și de încurajare a tinerilor să facă sport. Este vorba despre construirea Bazei Sportive și de Agrement, în imediata apropiere urmînd să fie constuită o centrală fotovoltaică, se va închide depozitul de deșeuri neconform de pe raza localității și se va înființa o stație de reciclare a gunoiului.

De asemenea, potrivit edilului toate celelalte proiecte vor fi continuate. Astfel, în toamnă vor continua lucrările care privesc construirea unei creșe (parter și un etaj – valoare 2.100.000 de lei), modernizarea sau reabilitarea rigolei stradale de preluare a apelor pluviale (115.000 de lei), extinderea pieței agroalimentare de pe strada Costinești și construirea unor spații comerciale cu caracter provizoriu, construirea unei baza sportive cu teren de fotbal (232.000 de lei), înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale la nivelul comunei (studiu de fezabilitate) și împrejmuirea cimitirului ortodox.

Big Brother pe străzile din comună

O altă investiție pe care administrația locală urmează să o efectueze se referă la achiziția unui sistem de supraveghere video în valoare de 125.000 de lei, în Tuzla urmând să fie montate un număr de 45 de camere de supraveghere. De asemenea, va fi actualizat Planul Urbanistic General (PUG) și va fi achiziționat un sistem integrat de programe informatice.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions