Conecteaza-te cu noi

Administratie

Bloc de 30 de metri înălțime, pe locul fostului hotel Continental

Published

on

O nou imobil va răsări în centrul Constanței. Este vorba de o clădire de birouri cu mai  multe nivele, având un regim de înlălțime maxim aprobat de 30 metri. Aceasta ar urma să fie construită pe locul unde a fost, cândva, hotelul Continental, acum fiind doar un spațiu verde. Posibilitatea ridicării unei clădiri pe terenul unde a fost hotelul Continental va fi analizată miercuri, 21 august, de Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului. În cadrul comisiei, va analizată solicitarea unei societăți privind emiterea avizului de oportunitate elaborare PUZ – reglementare teren bulevardul Ferdinand nr. 20. Scopul documentaţiei constă în modificarea reglementărilor urbanistice aprobate pentru amplasamentul situat pe bulevardul Ferdinand nr. 20, imobil identificat prin numărul cadastral 234729, intabulat în cartea funciară cu numărul 234729. Având în vedere prevederile Legii 350 /2001, se va studia unitar şi coroborat o zonă mult mai mare ce va face studiul documentaţiei de urbanism şi va fi delimitată astfel: la nord – strada Cuza Vodă; la sud – bulevardul Ferdinand; la vest – strada Răscoalei 1907; la est – bulevardul Tomis. Terenul în cauză este proprietatea privată a FINANCIERE LES LUMIERES S.R.L., persoană juridică română, conform contract de vânzare-cumpărare autentificat cu numărul de încheiere 1111/15.05.2018, încheiat la birou notar public MERMEZE SPERANȚA-CATRINEL: teren intravilan, categoria curți-construcții, în suprafață de 788,847 mp (suprafață rezultată din acte), respectiv în suprafață de 789 metri pătrați, conform măsurătorilor cadastrale, situat în Constanța, bd. Ferdinand, nr. 20, județul Constanța.

„Beneficiarul investiției dorește realizarea unei construcții destinată funcțiunii de birouri, ce admite la parter alte activități compatibile cu funcțiunile din zonă, precum alimentație publică și servicii comerciale. Prin această investiție se dorește refacerea fondului construit anterior, într-o manieră contemporană, care să întregească frontal bulevardului Ferdinand, având în vedere faptul că, anterior, pe acest teren, a existat construcția Hotelului Continental. Hotel reprezentativ la nivelul orașului, ce și-a desfășurat activitatea în perioada cuprinsă între începutul anilor ’30 și începutul anilor ’90 (când a fost demolată). Fiind amplasat în zona centrală a orașului, vecinătățile terenului, cât și cele din proximitate, sunt caracterizate de funcțiuni mixte, de la locuire la funcțiuni publice de interes supramunicipal și municipal administrative, culturale, comerț, servicii profesionale și personale, loisir și turism, etc. În consecință, investiția ce a demarat documentația se integrează în țesutul urban existent și va contribui la creșterea atractivității zonei“, se arată în documentație.

A fost odată hotelul Continental

Se menționează faptul că, anterior, pe acest teren, a existat construcția Hotelului Continental, ce și-a desfășurat activitatea în perioada cuprinsă între începutul anilor ’30 și începutul anilor ’90 (când a fost demolată). Clădirea a fost construită în stil art-deco, cu un regim de înălțime de P+5 etaje, fiind reprezentativă la nivelul orașului. Această construcție a trecut printr-o serie de schimbări, atât fizice (momentul în care a fost construit un nou imobil pe terenul fostului Hotel Continental, ca o nouă aripă a clădirii), precum și al modului de funcționare, sub numele de hotel Carlton – Hotel Proletarul – Hotel Republica, revenind la numele de Hotel Constinental. Acesta a mai funcționat în acest mod pentru încă aproximativ 20 ani, după care a fost demolat. În anul 2000, terenul aferent acestuia și care face obiectul prezentei documentații, a fost amenajat ca spațiu verde, după ce, în 1999 a fost aprobat un P.U.D. având ca obiectiv construirea unui centru de birouri. În prezent, terenul beneficiază de o accesibilitate ridicată, atât auto, cât și pietonală, datorită amplasării pe bulevardul Ferdinand și în proximitatea bulevardului Tomis. Astfel, el poate fi ușor accesat de către utilizatori din afara orașului, dinspre autostradă, dar și dinspre DN2a, reprezentând un aspect important pentru o clădire ce va găzdui diverse servicii. Din punct de vedere al serviciilor compatibile cu funcțiunile din zonă, ce vor fi amplasate la parter, amplasarea este de asemenea favorabilă, în proximitatea zonei de coastă și a zonei peninsulare.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions