Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Scandalul transportului intrajudețean din Constanța. Faza: drept la replică!

Published

on

Șeful serviciului Autorității Județene de Transport din cadrul Consiliului Județean Constanța, Adrian-Victor Ionescu, a reacționat la declarațiile făcute de vicepreședintele CJC Claudiu-Iorga Palaz pentru Ordinea.ro în articolul „Scandalul transportului intrajudețean din Constanța.S-a ajuns la faza o scrisoare neînțeleasă”.

„Am luat la cunostinta de acuzatiile aduse mie de catre domnul Palaz Claudiu-Iorga prin intermediul publicatiei dumneavoastra, acuzatii care imi aduc un grav prejudiciu  nepatrimonial. Domnul vicepresedinte al Consiliului Judetean Constanta  afirma ca am dorit, in calitatea mea de sef al Autoritatii Judetene de Transport, ,,sa las transportatorii dezlegati”, ca a facut propunere sa fiu ,,bagat in comisia de disciplina a CJC”, ca  ,,plangerea” i-a fost respinsa pentru ca nu am avut sarcina in mod direct de la fosta conducere a CJC sa inchei contracte de delegare a gestiunii. Sunt de asemenea acuzat ca am ignorat corespondenta cu guvernul si cu ministerul transporturilor. In realitate Comisia de disciplina a CJC s-a intrunit ca urmare a sesizarii unui functionar public, nu a domnului Palaz, in cursul primaverii anului 2018, in timp ce ma aflam in concediu, pentru a stabili vinovatia sau nevinovatia mea in materia incheierii contractelor de delegare a gestiunii cu operatorii de transport judetean. Comisia a retinut, printre altele, ca nu am refuzat aplicarea legii, ca mi-am exprimat punctul de vedere referitor la neincheierea/incheierea contractelor de delegare a gestiunii cu operatorii de transport public judetean de persoane  inclusiv in scris, argumentat pe contradictorialitatea dispozitiilor legale incidente in materie. Se mai arata ca sustinerea persoanei care a formulat sesizarea conform careia fapta imputata mie consta in neaplicarea prevederilor legale pentru incheierea contractelor de delegare a gestiunii nu se confirma, deoarece nu am refuzat aplicarea legii. Rationamentele mele au fost retinute si de catre actuala conducere a institutiei, dovada in acest sens fiind ca nici pana la data de 30.05.2018, data la care  comisia de disciplina a CJC a finalizat raportul, nici ulterior, in cursul anilor 2018 si 2019,  nu au fost trasate sarcini in sensul demararii procedurii pentru incheierea acestor contracte. Comisia de disciplina nu a respins nicio plangere formulata de domnul Palaz Claudiu -Iorga, ci a propus clasarea sesizarii formulate de un functionar public, in unanimitate, deoarece nu s-a confirmat savarsirea unei abateri disciplinare. In sprijinul intelegerii clare a materiei referitoare la incheierea contractelor de delegare a gestiunii cu operatorii de transport ce deservesc rutele judetene, in confirmarea justetei rationamentului meu, anexez prezentei raspunsul Presedintelui A.N.R.S.C., domnul Petru-Bogdan Alexa, din data de 18.06.2018, prin care se arata ca legislatia referitoare la modalitatea de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii serviciilor de transport public local si cele referitoare la stabilirea, ajustarea si modificarea tarifelor pentru serviciile de transport public local de persoane, nu se aplica serviciilor de transport public judetean de persoane“, notează Adrian Victor Ionescu în dreptul la replică.

Download (PDF, 87KB)

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions