Connect with us

Stiri

Noi măsuri pentru asigurarea tratamentului şi îngrijirii copiilor şi adulţilor bolnavi de leucemie

Avatar

Publicat

la

Un nou subprogram de diagnostic al tumorilor solide maligne (sarcom Ewing şi neuroblastom) a fost introdus în Programul naţional de oncologie, iar pacienţii cu leucemii acute vor putea beneficia atât de diagnosticare şi tratament, cât şi de monitorizarea corectă a bolii minime reziduale.

Bolnavii din cadrul programului naţional de oncologie beneficiază de servicii medicale, inclusiv prescrierea şi eliberarea medicamentelor, care pot fi acordate într-o unitate sanitară în regim de spitalizare de zi, concomitent cu serviciile medicale furnizate de o altă unitate sanitară, dacă unitatea sanitară la care pacientul este internat în regim de spitalizare de zi nu poate acorda serviciile. Pentru aceste situaţii, serviciile asigurate sunt validate şi decontate din bugetul programelor naţionale de sănătate curative.

În cazul în care pacientul necesită transport, unitatea sanitară în care bolnavul este internat, suportă contravaloarea transportului medicalizat pentru efectuarea serviciilor medicale cu scop curativ.

Probele pentru diagnosticarea şi monitorizarea leucemiilor acute şi a tumorilor solide care se recoltează la furnizorii de servicii medicale ce acordă asistenţă medicală spitalicească bolnavilor, vor fi transmise la furnizorii de servicii medicale incluşi în subprogram, însoţite de referatul de solicitare.

Contravaloarea investigaţiilor paraclinice în cadrul programelor naţionale de sănătate curative va fi decontată furnizorilor de servicii care le efectuează, fără a fi condiţionată de prezentarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate.

Pentru debirocratizarea sistemului de asigurări de sănătate, raportarea activităţii furnizorilor, conform contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate, se va face zilnic, fără a mai fi necesară şi o raportare lunară/trimestrială.

Dacă se constată încasarea necuvenită a unor sume de la asiguraţi, furnizorii de servicii medicale paraclinice, furnizorii de dializă şi furnizorii de radioterapie vor fi sancţionaţi, astfel:

  • la prima constatare, reţinerea unei sume calculate prin aplicarea unui procent de 20% la contravaloarea serviciilor aferente lunii în care s-au înregistrat aceste situaţii;
  • la a doua constatare, reţinerea unei sume calculate prin aplicarea unui procent de 30% la contravaloarea serviciilor aferente lunii în care s-au înregistrat aceste situaţii;
  • la a treia constatare, reţinerea unei sume calculate prin aplicarea unui procent de 40% la contravaloarea serviciilor aferente lunii în care s-au înregistrat aceste situaţie;
  • la a patra constatare, contractul se reziliază.

De asemenea, au fost revizuite unele sancţiuni pentru furnizorii aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, în funcţie de gravitatea nerespectării unor obligaţii.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sf. Andrei și Ziua Națională a României

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. aduce la cunoştinţa tuturor abonaţilor că, în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, activitatea structurilor care asigură continuitatea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare se desfășoară în regim de foc continuu.

În continuare, ca urmare a creșterii alarmante a indicelui de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sute de angajați ai societății, care au ca misiune principală producția, distribuția, calitatea apei, colectarea și epurarea acesteia, își îndeplinesc sarcinile specifice în condiții de izolare la locul de muncă, pentru a preveni disfuncționalitățile majore ce ar putea perturba asigurarea serviciilor esențiale.

De asemenea, apelurile către numărul de telefon al Dispeceratului – 0241/924 vor fi preluate fără întrerupere. Echipele de intervenție RAJA sunt pregătite să acţioneze cu promptitudine pentru remedierea în timp util a tuturor avariilor sau a problemelor apărute în sistemul de alimentare cu apă și de canalizare, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de serviciile noastre la parametrii optimi.

Abonaţilor interesaţi să îşi achite facturile, le aducem la cunoștință că luni, 30 noiembrie 2020, și marți, 01 decembrie 2020, toate casieriile RAJA vor fi închise.

Începând de miercuri, 02 decembrie 2020 acestea își vor relua programul normal de lucru.

“În perioada în care casieriile RAJA sunt închise, facturile pot fi achitate online, prin intermediul contului de client RAJA – https://contulmeu.rajac.ro/, prin transfer bancar sau direct debit. Abonații care nu au acces la soluțiile de plată la distanță pot achita facturile la punctele de plată Pay Point/Payzone, Westaco și în incinta magazinelor „La doi Pași”.”, precizează Biroul de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unui branșament avariat, de pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanța, RAJA S.A. va restricționa traficul auto pe această stradă, tronsonul delimitat de bd. Mamaia și strada Călărași, astăzi – 24 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.30 – 14.30.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu vor fi afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează reprezentanţii Biroului de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Nicolae Iorga din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unui branșament avariat, de pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. sunt nevoite să restricționeze traficul auto pe o bandă de circulație de pe această stradă, cu sensul de mers dinspre str. Mircea cel Bătrân către Moldovei, pe o porțiune de 30 m, astăzi – 17 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.00 – 14.00.

 

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

 

Abonații din zonă nu sunt afectați de această avarie, întrucât echipele de intervenție încearcă să efectueze reparația cu conducta sub presiune.

 

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de comunicare. 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: