Connect with us

Stiri

Noi măsuri pentru asigurarea tratamentului şi îngrijirii copiilor şi adulţilor bolnavi de leucemie

Publicat

la data de

Un nou subprogram de diagnostic al tumorilor solide maligne (sarcom Ewing şi neuroblastom) a fost introdus în Programul naţional de oncologie, iar pacienţii cu leucemii acute vor putea beneficia atât de diagnosticare şi tratament, cât şi de monitorizarea corectă a bolii minime reziduale.

Bolnavii din cadrul programului naţional de oncologie beneficiază de servicii medicale, inclusiv prescrierea şi eliberarea medicamentelor, care pot fi acordate într-o unitate sanitară în regim de spitalizare de zi, concomitent cu serviciile medicale furnizate de o altă unitate sanitară, dacă unitatea sanitară la care pacientul este internat în regim de spitalizare de zi nu poate acorda serviciile. Pentru aceste situaţii, serviciile asigurate sunt validate şi decontate din bugetul programelor naţionale de sănătate curative.

În cazul în care pacientul necesită transport, unitatea sanitară în care bolnavul este internat, suportă contravaloarea transportului medicalizat pentru efectuarea serviciilor medicale cu scop curativ.

Probele pentru diagnosticarea şi monitorizarea leucemiilor acute şi a tumorilor solide care se recoltează la furnizorii de servicii medicale ce acordă asistenţă medicală spitalicească bolnavilor, vor fi transmise la furnizorii de servicii medicale incluşi în subprogram, însoţite de referatul de solicitare.

Contravaloarea investigaţiilor paraclinice în cadrul programelor naţionale de sănătate curative va fi decontată furnizorilor de servicii care le efectuează, fără a fi condiţionată de prezentarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate.

Pentru debirocratizarea sistemului de asigurări de sănătate, raportarea activităţii furnizorilor, conform contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate, se va face zilnic, fără a mai fi necesară şi o raportare lunară/trimestrială.

Dacă se constată încasarea necuvenită a unor sume de la asiguraţi, furnizorii de servicii medicale paraclinice, furnizorii de dializă şi furnizorii de radioterapie vor fi sancţionaţi, astfel:

  • la prima constatare, reţinerea unei sume calculate prin aplicarea unui procent de 20% la contravaloarea serviciilor aferente lunii în care s-au înregistrat aceste situaţii;
  • la a doua constatare, reţinerea unei sume calculate prin aplicarea unui procent de 30% la contravaloarea serviciilor aferente lunii în care s-au înregistrat aceste situaţii;
  • la a treia constatare, reţinerea unei sume calculate prin aplicarea unui procent de 40% la contravaloarea serviciilor aferente lunii în care s-au înregistrat aceste situaţie;
  • la a patra constatare, contractul se reziliază.

De asemenea, au fost revizuite unele sancţiuni pentru furnizorii aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, în funcţie de gravitatea nerespectării unor obligaţii.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Avarie RAJA în Vama Veche. Toți locuitorii au rămas fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii survenită la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 90 mm, din localitatea Vama Veche, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi – 22 ianuarie 2019, în intervalul orar 15,00– 19,00.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din întreaga localitate.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de Presă. 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Programul casieriilor RAJA în data de 24 ianuarie 2019, Ziua Unirii Principatelor Române

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. aduce la cunoştinţa tuturor abonaţilor că joi – 24 ianuarie 2019, dispeceratul, echipele de intervenţie, dar şi reprezentanţii societăţii care asigură buna desfăşurare a proceselor de alimentare cu apă şi de preluare a apelor uzate vor lucra în program normal. Apelurile către numărul de telefon al Dispeceratului – 0241/924 vor fi preluate non-stop. Echipele RAJA vor acţiona cu promptitudine pentru remedierea în timp util a tuturor avariilor sau a disfuncţionalităţilor apărute în sistemul de alimentare cu apă, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de serviciile noastre la parametrii optimi.

”Abonaţilor interesaţi să îşi achite facturile la apă potabilă şi canalizare le aducem la cunoștință că toate casieriile RAJA vor fi închise joi – 24 ianuarie 2019. Începând de vineri – 25 ianuarie 2019, casieriile își vor relua programul normal de lucru.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic auto blocat pe str. Unirii din Constanța! Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii survenită astăzi – 22 ianuarie 2019, la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 150 mm, la intersecţia străzilor Căiuţi cu Zorelelor, din municipiul Constanța,  s-a impus restricționarea traficului auto, pe tronsonul cuprins de străzile Căiuţi şi Zorelelor, cu sensul de mers către complexul comercial Faleză Nord, în intervalul orar 08,30 -14,00.

Pentru efectuarea reparației, zona menționată a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

”Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.

Abonaţii deserviţi nu sunt afectaţi de această lucrare, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.”, precizează Biroul de presă al RAJA.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: