Connect with us

Administratie

Noi tensiuni între Chițac și consilierii locali ai PNL. Primarul a trimis aproape 40 de milioane de lei în avans la CET

Publicat

la

Consiliul Local Constanța s-a întrunit, astăzi, în ședință de extraordinară, cu convocare de îndată de către primarul Vergil Chițac. Înaintea începerii ședinței, consilierul local al PNL Adriana Arghirescu i-a adresat o întrebare secretarului ședinței legată de caracterul de urgență al ședinței.

„Ședința de azi a fost convocată în baza articolului 134, alineatul 4 din Codul Administrativ. Aș dori să știu care este urgența sau forța majoră a proiectelor de pe ordinea de zi, care au dus la decizia de convocare a ședinței.“, a declarat Arghirescu.

În replică, Chițac a ținut să explice care a fost caracterul de urgență al ședinței extraordinare.

„Sistemul de termie (acest cuvânt nu există în dicționar, n.r.) este pe butuci și așa este de ani de zile. Din păcate CET-ul nu ne aparține. CET-ul, așa cum știți foarte bine, că la un moment dat erați și dumneavoastră în ministerul acela, este în subordinea Ministerului Energiei. CET-ul, pentru că este într-o situație de insolvență, are o situație contractuală foarte dificilă cu furnizorii de gaz. Motiv pentru care în vară, când au încheiat contractele de gaz, ROMGAZ-ul și TRANSGAZ-ul au condiționat un preț bun de altfel, de 296 de lei pe kw oră, comparativ cu alte orașe care plătesc 800 de lei, au condiționat plata în avans. Prin urmare, noi trebuie, de fiecare dată, și suntem pe exercițiul bugetar al acestui an, să căutăm bani în buget și să dăm CET-ului bani să plătească în avans gazul, deși, noi facturăm de la populație după 45 de zile de la data prestării serviciului, adică după o lună și jumătate – două după ce am prestat serviciul. Prin urmare, până astăzi gazul este plătit, dacă nu dăm banii astăzi și nu pot plăti în avans, pe lângă faptul că „fură“ de pe conducta TRANSGAZ-ului, vor plăti în loc de 296 de lei la 650 de lei kw/oră. Banii aceștia îi vom da din buzunarul constănțenilor. Asta este urgența, doamna Arghirescu“ – a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

„Înțeleg că asta face parte din proiectul numărul 1, dar numărul 2?“, a completat Arghirescu.

„Proiectul numărul doi ține de rapiditatea lansării unei proceduri de licitație“, a explicat Chițac.

„Această situație cu CET-ul nu este nouă, e mai veche. E din vară. De aceea am fost foarte surprinsă că am fost convocați seara (ieri) la ora 7.00 pentru o ședință a doua zi la ora 10.00. În calitate de președinte al comisiei juridice nu consider că este o convocare în concordanță cu prevederile Codului Administrativ.“, a spus Arghirescu.

Chițac s-a arătat apoi iritat de declarația consilierului PNL și a spus că nici el nu trebuie să stea noaptea să scormonească tot bugetul, să caute 40 de milioane de lei ca Primăria să plătească în avans.

Iată proiectele votate azi:

  1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– aviz Comisia de specialitate nr. 1

  1. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 130/2019 privind aprobarea actualizării documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța – etapa II”.

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 2

Comments

comments

Administratie

Cinci noi medici pediatri vor asigura gărzi permanente la Centrul de Sănătate din Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Cinci medici pediatri au început din această lună activitatea la punctul UPU-SMURD din cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari, urmând să asigure permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical.

Examenul pentru posturile disponibile s-a finalizat luna trecută, fiind ocupate 5 din cele 6 posturi scoase la concurs de către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Noilor medici le urăm bun venit în echipă și spor la treabă! Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari face parte din structura SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța și oferă servicii medicale gratuite în regim ambulatoriu dar și în regim de urgență, în cadrul punctului extern UPU-SMURD, doar pentru cazurile care reprezintă urgențe  minore. Cazurile grave vor fi redirecționate către Unitatea Primiri Urgențe din cadrul SCJU Constanța.“, notează conducerea Spitalului Județean.

Conducerea Primăriei Năvodari notează că le urează bun venit și mult succes celor cei 5 medici pediatri vor asigura permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical, la punctul UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional! În cadrul punctului extern de lucru UPU-SMURD Năvodari sunt tratate urgențele minore pediatrice, pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.

„Obiectiv îndeplinit: 5 noi medici pediatri la Năvodari, gărzi permanente pe Pediatrie la Centrul de Sănătate. Le urez bun venit și mult succes celor 5 noi medici pediatri care, începând de astăzi, s-au alăturat echipei UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate. Astfel, cu data de astăzi, orașul Năvodari va avea 24h/24h, 7 zile/săptămână, servicii medicale pe Urgență Pediatrie. Puteți veni cu cei mici la spitalul nostru la orice oră, vor fi gărzi permanente! Bine de știut: Pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.“, a spus primarul Florin Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Năvodari angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, anunță că autoritatea publică locală angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu.

„Este nevoie să suplimentăm personalul din cadrul Direcției Asistență Socială, Compartimentul de Îngrijire Vârstnici la domiciliu. Îngrijitorii din cadrul Unității acordă beneficiarilor care și-au pierdut autonomia funcțională din cauze fizice sau psihice, sprijin pentru asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, comunicare, prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj, spălătorie și altele. În această perioadă, puteți depune dosarele pentru ocuparea unor posturi vacante scoase la concurs de către Primăria Năvodari.“, spune Primăria.

Iată anunțul complet al Primăriei:

Anunt organizare concurs pentru ocupare posturi vacante contractuale, in data de 21 iulie 2022 (proba scrisă și proba practică)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Mai multe mașini abandonate pe domeniul public, ridicate de Poliția Locală

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că în perioada 27 – 29 iunie, Direcția Generală Poliția Locală a desfășurat o nouă acțiune de eliberare a domeniului public de vehiculele abandonate și fără stăpân. Astfel, din cele 26 de autovehicule pentru care primarul Vergil Chițac semnase dispoziție de ridicare de pe domeniul public, conform Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, 12 autovehicule au fost ridicate de proprietari, iar 14 au fost ridicate și depozitate într-un spațiu special amenajat de reprezentanții municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: