Connect with us

Politica

Noii miniștri au depus jurământul. De la ceremonie au lipsit Dragnea și Tăriceanu!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretele de numire a noilor miniştri. Șeful statului a acceptat propunerile social democraților după o întâlnire cu premierul Mihai Tudose și, într-o ceremonie extrem de restrânsă noii miniștri au depus jurămâtntul de învestire.

Astfel, social democroații i-au propus pe Paul Stănescu pentru Ministerul Dezvoltării, pe Felix Stroe la Ministerul Transporturi și pe Marius Nica la Ministerul Fondurilor Europene. Cei trei îi înlocuiesc pe demisionarii Sevil Shhaideh (Ministerul Dezvoltării Regionale), Rovana Plumb (Ministerul Fondurilor Europene) și Răzvan Cuc de la Transporturi

Paul Stănescu va fi și vice-premier, preluând exact mandatul deținut până acum de Sevil Shhaideh.

Facem precizarea că Felix Stroe este al treilea constănțean care face parte din Guvernul Tudose, după Mircea Titus Dobre (Ministerul Turismului) și Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor Publice. De asemenea, Stroe este președintele PSD Constanța și a coordonat activitatea Regiei Județene de Apă din anul 2003.

Propunerile au fost înaintate preşedintelui Klaus Iohannis luni, 16 octombrie a.c.

De la ceremonia restrânsă organizată la Palatul Cotroceni au lipsit liderii celor două formațiuni aflate la Guvernare, respectiv președinții celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea (PSD) și Călin Popescu Tăriceanu (ALDE). Ambii au anunțat că nu vor participa, Dragnea susținând că nu va mai merge la Cotroceni până la alegerile prezidențiale viitoare.

Au răspuns invitației de a participa la eveniment premierul Mihai Tudose, vicepremierul Marcel Ciolacu, parlamentarii Claudiu Manda și Gabriel Vlase, precum și consilierul prezidențial Cosmin Marinescu.

Comments

comments

Politica

Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a rămas fără imunitate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Camera Deputaților a votat pentru ridicarea imunității deputatului Pro România, Nicolae Bănicioiu. Votul a fost 202 pentru și 12 împotrivă. Procurorii au cerut Camerei Deputaților ridicarea imunității pentru Nicolae Bănicioiu, fost ministru din perioada 2012 – 2014, acuzat de luare de mită și trafic de influență pe lângă ministrul Sănătății din acea perioadă. Procurorii fac o investigație care vizează suspiciuni de corupție în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice din București și județul Ilfov, aflate în subordinea Ministerului Sănătății. Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, pentru a fi sesizată Camera Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită în formă continuată.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mesajul consilierului județean Marian Crușoveanu de Ziua Armatei Române

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul județean Marian Crușoveanu, alături de mai mulți colegi din PNL, a depus astăzi o coroană de flori în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Cu această ocazie, liderul liberal a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Armate Române.

„Alături de colegii mei, Bogdan Bola și George Niculescu, am depus, astăzi, o coroană de flori, în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Ziua Armatei este, pentru noi toți, un prilej prin care glorificăm sacrificiul militarilor pentru păstrarea independenței și a integrității naționale. Ne înclinăm, cu respect și prețuire, în fața militarilor români, care, prin sacrificiul lor, poartă cu mândrie drapelul, în teatrele de operațiuni, îndeplinind, cu profesionalism și dăruire, misiunile încredințate. Libertatea, idealul național și integritatea națională au fost îndeplinite, cu prețul sacrificiului ostașilor români. Cu ocazia Zilei Armatei, urez militarilor români și tuturor celor care activează în domeniul militar, la mulți ani și felicitări pentru devotamentul față de țară!“, a declarat Marian Crușoveanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Adrian Stoian, noul președinte al PMP Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a demisiei lui Petru-Mihai Crăciun din funcția de președinte al PMP Mangalia, Adrian-Ionel Stoian a fost numit președinte interimar al acestei organizații. PMP face precizarea că până acum Adrian Stoian a ocupat funcția de vicepreședinte al PMP Mangalia și are o vastă implicare în desfășurarea campaniilor electorale, „fapt pentru care avem convingerea că din noua funcție de președinte al PMP Mangalia va motiva, atât organizația, cât și electoratul să promoveze proiectele propuse de candidații PMP la alegerile parlamentare.“

„Cea mai bună urare pe care o pot face domnului Adi Stoian odată cu numirea în funcția de președinte interimar al PMP Mangalia nu poate fi „bun venit“, el fiind deja în organizație, ci este: „mișcăm Mangalia“. Mult succes, Adi Stoian!”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, președintele PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: