Conecteaza-te cu noi

Exclusiv

Nomenklatura din Primărie. Hira – casă păzită de polițiști. Ovanesian – stradă asfaltată de Confort Urban

Published

on

Regimul comunist, care a confiscat preț de mai bine de 45 de ani colțul de lume în care trăim și noi, a lăsat urme adânci în fibra morală a românilor. Represiunile milițienești și securistice brutale, cenzura, denigrarea și inculparea celor care îndrăzneau să aspire la libera circulație și la libertatea de conștiință și de exprimare – sunt doar câteva din marile rele comise sub comunism. Însă un alt rău, poate la fel de mare, a fost ridicarea Nomenklaturii, o clasă de parveniți interesați doar de privilegii. Rapacitatea și depravarea nomenklaturiștilor se traduceau pentru oamenii de rând în lipsuri de-a dreptul inumane de alimente, în seri petrecute fără lumină electrică și-n nopți fără căldură în calorifere. Oamenii de rând erau numere statistice, ca într-o imensă pușcărie, iar depersonalizarea lor și privarea de condiții elementare de trai alimentau bunăstarea nomenklaturii de partid. După căderea comunismului, românii l-au înjurat pe Silviu Brucan, care profețise că trebuie să treacă 20 de ani ca să ne facem bine. Au trecut de atunci mai bine de 30 de ani. Au încetat medicii să ia șpagă? Polițiștii nu mai fac abuz de putere? Politicienii au renunțat la privilegii absurde? Banul public se cheltuie în interesul contribuabililor? Regulile sunt făcute în consens cu cei guvernați? Dacă ne uităm numai la zecile de proteste din ultimii ani, în care românii au ieșit în stradă ca să ceară respect, s-ar putea spune că încă suntem departe de normalitatea pe care ne-o dorim cu toții. 

Tebuie să recunoaștem: același spirit al protestului pentru a obține respect și normalitate ne-a însuflețit și pe noi, constănțenii. Ne-am revoltat împotriva aroganței fostului primar și l-am schimbat cu unul care promitea să facă o Constanță Altfel. Din păcate, nu ne-am uitat la faptele alesului cel nou, anume la aspectul că a fost membru al Partidului Comunist Român, dintr-o familie de comuniști. Ne-am uitat la vorbe și ne-am îmbătat cu ele. Iar rezultatul îl vedeam acum cu toții.

Presa locală a publicat astăzi informația (vezi AICI) că unul din aghiotanții primarului Chițac, în speță Horia Constantinescu (nepotul unuia care a pus umărul la instaurarea odioasei dictaturi în România) s-a apucat să-i înjure pe pescarii din Portul Tomis. De ce a făcut-o? Pentru că poate. Vorbim de același personaj care a gândit, împreună cu Felicia Ovanesian, regulamentul de parcări de pe urma căruia Primăria se pregătea să stoarcă peste 20 de milioane de euro de la șoferii constănțeni. Același regulament urma să-i alunge din centrul orașului pe constănțenii care ”se flenduresc aiurea”, după spusele unui consilieri de-ai lui Chițac. Evident, nomenklatura de la Primărie urma să beneficieze de parcări la prețuri mici, să simtă oamenii că sunt în funcții. 

Tot presa locală a publicat informația că locuința de lux a directorului RAEDPP, Stere Hira, la rândul său un aghiotant al primarului Chițac, este păzită de Poliția Locală. De ce? Pentru că poate. Mai jos puteți vedea reportajul realizat de jurnaliștii de la LitoralTV pe această temă:

Advertisement

Nu în ultimul rând, chiar redacția noastră a publicat imagini care arată că strada pe care locuiește  Felicia Ovanesian, administratorul public al Municipiului Constanța, este reabilitată de Confort Urban. Ce noroc formidabil! 

Constanța are nevoie de respect, nu de o nouă nomenklatură. 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions