Connect with us

Politica

Noul CLM este constituit. Viceprimarii sunt Costin Răsăuteanu si Dumitru Babu

Maria Ionescu

Publicat

la

 

Astăzi a fost sedintă festivă la sala Remus Opreanu – a fost constituit Consiliul Local Municipal, consilierii au depus jurămantul de credintă si au fost desemnati cei doi viceprimari. De acum inainte, primarul Decebal Făgădău are echipa completă pentru a continua treburile Primăriei. La importantul eveniment au participat personalitati marcante ale orasului:  IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, prefectul Adrian Nicolaescu, Gheorghe Donţu, Claudiu Palaz, preşedinte al PMP Constanţa, Felix Stroe, Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, Petre Dincă, Gheorghe Ungureanu, Mircea Titus Dobre, Andrei Chivu, Ani Merlă, George Măndilă, Alexandru Bajdechi, Liviu Pătrașcu. Înainte de deschiderea lucrărilor, a luat cuvântul IPS Teodosie, care s-a referit la primarul ales.: “Este un om pe care l-am văzut de multe ori la biserică, are multe legături cu spiritualitea şi cultura. Cei care l-au ales au avut inspiraţie. Cel ales de oameni este ales şi de Dumnezeu”. Conform legii, şedinţa a fost condusă de cel mai vârstnic ales, Mircea Dobre, şi de cei mai tineri, Costin Avătavului şi Papuc Cătălin-Florin. Pentru inceput, a depus jurământul Decebal Făgădău, în calitate de primar al Constanţei. Apoi a declarat: “Sunt onorat să fiu cel de al 55-lea primar al Constanţei. Vă propun să colaborăm în următorul mandat. Avem un mandat greu. Spor la treabă. Dincolo de fierbinţeala campaniei electorale, care se va stinge, avem de lucru”, a declarat Decebal Făgădău. Pentru functiile de viceprimari au fost propusi Costin Răsăuteanu si Dumitru Babu. Daca unul dintre ei este foarte cunoscut in randul consilierilor, deoarece a ocupat pozitia de viceprimar si in mandatul trecut, Babu constituia pentru multi o figura noua, care cerea mai multe elemente de identificare. Scurt si cuprinzator, Mircea Dobre a spus despre el ca este un tanar intreprinzator. (Vom afla mai multe pe viitor!) In urma votului, pentru Babu s-au înregistrat 16 voturi “pentru” şi 9 împotrivă, el fiind validat drept viceprimar. Pentru Răsăuţeanu s-au înregistrat 15 voturi “pentru” şi 10 împotrivă, şi el fiind validat drept viceprimar. Comisia de validare a validat întreaga listă a consilierilor. S-a supus votului manadatul fiecăruia în ordine alfabetică, s-au validat, iar apoi au depus jurământului.

Iata ce consilieri locali avem in mandatul 2016-2020

Iată lista consilierilor locali:

Mihaela Andrei – PNL

Andreiaș Cristian Marius – PSD
Adriana Arghirescu – PNL
Costin Valeriu Avătavului – PNL
Dumitru Babu – PSD
Secil Givan Cantaragiu – PMP
Horia Caliminte – PNL
Adriana Teodora Câmpeanu – PNL
Marioara Cojoc – PSD
Constantin Victor – PNL
Dede Perodin – PSD
Mircea Dobre – PSD
Răzvan Ionuț Florea – PSD
Aurelian Marin – PSD
Irinela Nicolae – PSD
Cătălin Florin Papuc – PSD
Patrichimnu Teodor – PSD
Valentin Pîrvulescu – PSD
Răsăuțeanu Costin – PSD
Popescu Andrei – independent
Romeo Rezeanu – PNL
Ioan Solomon – PNL
Adriana Teodoru – PSD
Raluca Trandafir – PNL
Cristina Vasii – PNL
George Vișan – PSD
Zabara Alexandru – PMP

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mihai Vîlcu este nominalizarea pentru subprefect din partea USR-PLUS Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urma negocierilor dintre PNL și USR-PLUS, la Constanța, Alianța va avea un post de subprefect. După ce liderii Organizației de la Constanța ai USR-PLUS au anunțat că au 3 nume pentru acest post: Dumitru Paris, Anca Mănăilă și Mihai Vîlcu, Biroul Național al partidului a decis ca viitorul subprefect al Constanței din partea USR-PLUS va fi Mihai Vîlcu, consilier local la Ghindărești. Acesta a candidat în toamna anului trecut la funcția de primar al comunei. Cel mai probabil, Mihai Vîlcu o va înlocui în funcția de subprefect pe Aura Bozdoacă, care a fost susținută de PMP.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernarea PNL: Datoria statului a crescut cu 124 de MILIARDE de lei în doar un an

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Datoria guvernamentală a ajuns la finele lui 2020 la 498,3 miliarde lei şi la o pondere de 47,7% din PIB, faţă de 35,3% din PIB cât reprezenta în 2019, arată datele publicate de Ministerul de Finanţe.

În 2019, datoria administraţiei publice se ridica la 373 miliarde lei, conform Mediafax.

Cea mai mare parte a datoriei aparţine adminsitraţiei publice centrale, în sumă de 482 miliarde lei, restul fiind în contul administraţiei locale.

Din suma totală datorată la finele anului trecut, 480 miliarde lei au scadenţa pe termen mediu şi lung.

Din punct de vedere al instrumentelor, cea mai mare parte, respectiv 417 miliarde lei sunt titluri de stat vândute de Finanţe, iar 69 miliarde lei împrumuturi şi 11,4 miliarde lei numerar şi depozite.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Conferință internațională pentru legalizarea canabisului în scop medical

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, 23 februarie a avut loc prima conferință internațională din România pe tema utilizării canabisului medicinal. Cu toată deschiderea și tot suportul pentru acest demers am primit răspunsuri și explicații despre importanța canabisului medicinal și din partea altor invitați din domeniul legislativ, economic sau farmaceutic.

Proiectul de lege pentru legalizarea canabisului medicinal care se află pe ordinea de zi în Camera Deputaților este o inițiativă extrem de importantă care vine în sprijinul multor pacienți, suferinzi de multiple afecțiuni ce au dreptul la un tratament cu reale și dovedite beneficii.

“Conferința a creat contextul științific și profesional pentru ca toți factorii decidenți din Parlament, indiferent de culoarea politică să afle din experiența altor state din lume și să trateze cu seriozitate și responsabilitate acest proiect legislativ. Legalizarea canabisului în scop medical ar reprezenta o adevărată victorie pentru pacienții români care au tot atâtea drepturi ca cei din alte țări”, transmite Crestina Ileana Dumitrache, deputat PSD și inițiator al acestui proiect legislativ.

Conferința  s-a desfășurat online pe platforma Zoom și a fost transmisă live pe facebook și youtube. A fost un maraton de prezentări susținute de unii dintre cei mai prestigioși medici și cercetători din România și din lume.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: