Connect with us

Politica

Noul CLM este constituit. Viceprimarii sunt Costin Răsăuteanu si Dumitru Babu

Maria Ionescu

Publicat

la

 

Astăzi a fost sedintă festivă la sala Remus Opreanu – a fost constituit Consiliul Local Municipal, consilierii au depus jurămantul de credintă si au fost desemnati cei doi viceprimari. De acum inainte, primarul Decebal Făgădău are echipa completă pentru a continua treburile Primăriei. La importantul eveniment au participat personalitati marcante ale orasului:  IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, prefectul Adrian Nicolaescu, Gheorghe Donţu, Claudiu Palaz, preşedinte al PMP Constanţa, Felix Stroe, Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, Petre Dincă, Gheorghe Ungureanu, Mircea Titus Dobre, Andrei Chivu, Ani Merlă, George Măndilă, Alexandru Bajdechi, Liviu Pătrașcu. Înainte de deschiderea lucrărilor, a luat cuvântul IPS Teodosie, care s-a referit la primarul ales.: “Este un om pe care l-am văzut de multe ori la biserică, are multe legături cu spiritualitea şi cultura. Cei care l-au ales au avut inspiraţie. Cel ales de oameni este ales şi de Dumnezeu”. Conform legii, şedinţa a fost condusă de cel mai vârstnic ales, Mircea Dobre, şi de cei mai tineri, Costin Avătavului şi Papuc Cătălin-Florin. Pentru inceput, a depus jurământul Decebal Făgădău, în calitate de primar al Constanţei. Apoi a declarat: “Sunt onorat să fiu cel de al 55-lea primar al Constanţei. Vă propun să colaborăm în următorul mandat. Avem un mandat greu. Spor la treabă. Dincolo de fierbinţeala campaniei electorale, care se va stinge, avem de lucru”, a declarat Decebal Făgădău. Pentru functiile de viceprimari au fost propusi Costin Răsăuteanu si Dumitru Babu. Daca unul dintre ei este foarte cunoscut in randul consilierilor, deoarece a ocupat pozitia de viceprimar si in mandatul trecut, Babu constituia pentru multi o figura noua, care cerea mai multe elemente de identificare. Scurt si cuprinzator, Mircea Dobre a spus despre el ca este un tanar intreprinzator. (Vom afla mai multe pe viitor!) In urma votului, pentru Babu s-au înregistrat 16 voturi “pentru” şi 9 împotrivă, el fiind validat drept viceprimar. Pentru Răsăuţeanu s-au înregistrat 15 voturi “pentru” şi 10 împotrivă, şi el fiind validat drept viceprimar. Comisia de validare a validat întreaga listă a consilierilor. S-a supus votului manadatul fiecăruia în ordine alfabetică, s-au validat, iar apoi au depus jurământului.

Iata ce consilieri locali avem in mandatul 2016-2020

Iată lista consilierilor locali:

Mihaela Andrei – PNL

Andreiaș Cristian Marius – PSD
Adriana Arghirescu – PNL
Costin Valeriu Avătavului – PNL
Dumitru Babu – PSD
Secil Givan Cantaragiu – PMP
Horia Caliminte – PNL
Adriana Teodora Câmpeanu – PNL
Marioara Cojoc – PSD
Constantin Victor – PNL
Dede Perodin – PSD
Mircea Dobre – PSD
Răzvan Ionuț Florea – PSD
Aurelian Marin – PSD
Irinela Nicolae – PSD
Cătălin Florin Papuc – PSD
Patrichimnu Teodor – PSD
Valentin Pîrvulescu – PSD
Răsăuțeanu Costin – PSD
Popescu Andrei – independent
Romeo Rezeanu – PNL
Ioan Solomon – PNL
Adriana Teodoru – PSD
Raluca Trandafir – PNL
Cristina Vasii – PNL
George Vișan – PSD
Zabara Alexandru – PMP

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Orban a explicat cum se va desfăşura votul în localităţile carantinate: „Nu înseamnă un risc suplimentar“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a declarat că în toate localităţile carantinate alegătorii îşi vor putea exercita dreptul de vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie şi că autorităţile vor lua toate măsurile să se asigure că nu există risc de transmitere a virusului SARS-COV 2 la vot.

„Aş vrea să transmit un mesaj, există oarecare îngrijorare din partea cetăţenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot. În toate localităţile carantinate, care vor fi carantinate în data de 6 decembrie, cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot. Nu va exista restricţie în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor la secţiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental. De asemenea, toţi cetăţenii care se află în izolare sau în carantină, fie datorită faptului că sunt infectaţi cu COVID, fie ca urmare a faptului că au venit dintr-o ţară cu incidenţă a ratei de infectare mai mare decât România şi se află în carantină de 14 zile, fie că au fost persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave, îşi vor putea exercita dreptul de vot, se va exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile care vor fi transmise către toţi cetăţenii care doresc să voteze şi să vină urna mobilă la ei acasă din cauza faptului că ei se află în izolare la domiciliu sau în carantinare. Se va permite exercitarea dreptului de vot al fiecărui cetăţean chiar dacă se află în izolare, în carantinare sau chiar dacă se află internat în spital din cauza infectării cu COVID”, a declarat premierul Ludovic Orban, citat de news.ro.

Întrebat care este procedura pentru un alegător care locuieşte într-un oraş aflat în carantină, cum va demonstra că merge strict la secţia de votare, premierul a răspuns: „Asta se va stabili prin decizia biroului Electoral Central. Dacă Biroul Electoral Central mai are nevoie de vreo reglementare din partea noastră, fie această reglementare va fi în cadrul hotărârii de Guvern privind starea de alertă, fie se poate introduce în ordinele de carantinare în care să fie exceptate de la restricţii deplasarea pentru exercitarea dreptului de vot”.

Orban a dat asigurări că românii pot veni la urne în ciuda pandemiei de coronavirus și a spus că a veni la vot nu înseamnă un risc suplimentar. Sursa: romaniatv.net

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD Constanța, indignat de o postare a lui Andrei Caramitru

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Social-democrații din Constanța au reacționat, astăzi, în urma unui derapaj al lui Andrei Caramitru. Fiul marelui actor Ion Caramitru afirmă, într-o postare pe Facebook, că votanții PSD sunt ”leneși și proști”, oameni fără educație, fără bani și fără prieteni. El susține că doar acești oameni votează cu ”demenți populiști”.

„Cine Votează PSD? Cine Votează in celelalte tari cu demenți populiști? Cei care sunt eșuați. Pierduți undeva într-un sat, fără bani, fără prieteni, fără educație, fără job bun. Pensionari care urăsc pe tineri și “schimbările” din jur – atât de plini de ură ca pana si familia lor fuge de ei. Și votează isteric ca sa pedepsească oculta, elita condusă de Soros și Bill Gheitz, sa pedepsească “sexo-marxiștii” de prin orașe care lucrează in IT, sa pedepsească intelectualii. Sa pedepsească adică pe toți cei care nu sunt la fel de eșuați ca ei. Pentru că sunt convinși ca de fapt e o mare conspirație – oculta ii vrea săraci cumva. Cineva are ceva cu ei domne. Ce nu înțeleg ei – sunt săraci și vai de mama lor pentru că:

(1) sunt prosti de bubuie și nu știu sa facă nimic

(2) Votează hoți și ticăloși să le fie primari. De prosti ce sunt. Și atunci evident ca acolo unde stau ei e mizerie și nu sunt job-uri

(3) sunt leneși. Dacă ar vrea – ar putea sa se mute unde sunt job-uri bine plătite. In orașele mari sau in străinătate. Ar putea sa învețe o nouă meserie. Dar nu și nu – că e greu domne. Sa ni se dea ! Pai de ce sa vi se dea? Mergeti la muncă ! De asta ii respect eu pe cei care merg la cules căpșuni sau sparanghel in străinătate – aia muncesc cinstit – dar nu pe alcooliștii de la birtul satului care înjură și se plâng și Votează PSD. Leneși și proști. Dar multi. De asta trebuie sa ieșim toți la vot de fiecare data ca altfel ajungem rău de tot.“, scrie Caramitru pe Facebook.

În replică, conducerea Organizației Județene Constanța a PSD spune că este inadmisibil un astfel de limbaj, care jignește o parte din electorat.

„INADMISIBIL! Și nimeni din conducerea USR sau PNL – partenerii de GUVERNARE – sau chiar președintele TUTUROR ROMÂNILOR Klaus Iohannis, nu se indignează! O parte a poporului român, deloc insignifiantă numeric, este jignită în mod incalificabil și suburban și nimeni din alianța de guvernare nu se delimitează și nu condamnă un asemenea derapaj!? RUȘINE!“, scrie PSD Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Fermierii sunt în continuare amăgiți și păcăliți!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul la Senat din partea PRO România, Răzvan Filipescu, spune că agricultura României este distrusă de măsurile actualului guvern – și mai ales de lipsa lor.

„Cine și de ce are interesul să distrugă agricultura românească? Guvernul și această triadă aflată, mai nou, la guvernare, PNL-USR-PMP, NU susțin deloc inițiativele fermierilor. Și mai mult, nu au votat în Parlament nici inițiativa privind suspendarea ratelor pentru fermierii afectați de secetă. Mai rău, nici NU acordă anul acesta despăgubirile pentru culturile de primăvară, respectiv floarea soarelui și porumb, grav afectate de secetă. Cred că nu conștientizează ce înseamnă ca un fermier să nu aibă încasări, nu un an, ci doi, pentru că atât ține un ciclu agricol calamitat“, spune Răzvan Filipescu.

Acesta mai arată că deși Guvernul a promis, înainte de alegerile locale, NU a acordat integral nici măcar despăgubirile pentru culturile de toamnă, nu a amânat ratele fermierilor afectați de secetă și nu a declarat calamitate.

„Am solicitat, personal, aceste lucruri, încă din primăvară, de nenumărate ori. Am făcut apel public la celelalte partide, degeaba. Am adus calcule care demonstrează că acest sprijin era absolut necesar pentru agricultorii constănțeni, dar și pentru restul țării, iar altfel riscăm să colapsăm. Fermierii constănțeni au protestat, au ieșit cu utilajele pe străzi, din disperare, spunând clar că întâmpină dificultăți în rambursarea creditelor, a leasing-urilor, în plata salariilor, a arendei, deoarece efectiv nu au recoltat nimic. Guvernul NU a ținut cont de nimic! Dar noi, cei de la PRO România vom continua să ne luptăm pentru drepturile agricultorilor“, a adăugat Răzvan Filipescu.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: