Connect with us

Politica

Țuțuianu vrea să atragă și liberalii în conducerea CJC. Ei zic nu și nu

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de astăzi, a avut loc prima conferință de presă organizată de conducerea Consiliului Județean Constanța. Președintele Marius Horia Țuțuianu (PSD), împreună cu vicepreședinții Claudiu Palaz (PMP) și Daniel Learciu (ALDE) s-au aflat în fața jurnaliștilor și au prezentat atribuțiile pe care le vor îndeplini în acest mandat. Ţuţuianu a anunţat că astfel de conferinţe vor fi săptămânale sau la cel mult zece zile. Încă de la început, el a ținut să precizeze că în CJC nu contează partidul din care provii, motiv pentru care le-a cerut colegilor liberali să vină alături de ei. “Invit colegii de la PNL să vină alături de noi în aparatul administrativ. Pentru a ne arăta deschiderea şi transparenţa, le vom oferi în coordonare serviciul de achiziţii publice. Îi chem să lucrăm împreună”, a declarat preşedintele CJC. De asemenea, Țuțuianu a spus că are patru posturi de consilieri la cabinetul președintelui, dintre care va păstra trei posturi pentru oamenii săi, iar unul îl va ceda PNL, pentru ca acel om să aibă în coordonare serviciul de Achiziții Publice din cadrul CJC. Tot el a declarat că cele nouă comisii ale Consiliului Judeţean vor fi împărțite conform algoritmului din CJC, respectiv: ALDE, PNL şi PMP vor avea preşedinţia a două comisii, iar PSD va avea președinția a trei comisii stabilite ulterior de comun acord.
Iată care sunt comisiile ce urmează a fi împărțite conform algoritmului. 1. Comisia de Relaţii cu Societatea Civilă şi ONG-uri; 2. Comisia de Buget Finanţe; 3. Comisia de Inventar, Patrimoniu şi Infrastructură; 4. Comisia de Urbanism; 5. Comisia de Mediu şi Agricultură; 6. Comisia Juridică, Ordine Publică şi Situaţii de Urgenţă; 7. Comisia de Sănătate şi Protecţie Socială; 8. Comisia de Educaţie, Sport, Tineret şi Turism; 9. Comisia de Cultură, Culte şi Momumente Istorice. Iată cum au fost repartizate Direcțiile din CJC. Președintele Horia Țuțuianu se va avea în subordine Direcția Generală Economico-Financiară și Direcția Generală Administrație Publică și Juridică. Vicepreședintele Dumitru Daniel Learciu se va ocupa de Direcția Urbanism Lucrări Publice plus Unitatea Implementare Proiecte plus Direcția Culturală de Sport, Turism și Sănătate, iar vicepreședintele Claudiu Palaz se va ocupa de Direcția general de Proiecte, Direcția Generală Administrarea Domeniului Public și Privat. Pentru PNL a fost păstrat Serviciul de Achiziții.

Liberalii rămân reci la aceste propuneri

Am dorit să aflăm cum privesc liberalii aceste propuneri și dacă vor fi de accord să facă un pas pentru conducerea CJC. Din acest motiv, l-am contactat pe președintele PNL, Gheorghe Dragomir, pentru a-i afla punctul de vedere. El a fost foarte clar în declarațiile sale și a început prin a spune că “Partea executivă a CJC nu ne privește pe noi. Noi suntem doar parte componentă a Consiliului Județean Constanța. Ce dorește să facă majoritatea cu consiliile este clar. Mi se pare corect ca numărul de comisii să fie egal.”. El s-a arătat însă contrariat de cum se poate face aritmetică. “Nu dă cineva de acasă numărul de posturi de consilieri la cabinetul președintelui. Este dat prin lege.  Acolo este un serviciu subordonat președintelui CJC. Acele posturi se ocupă prin concurs și nu pot fi ocupate altfel. Tot ce înseamnă partea de executiv îi privește. Dacă vor să ne consulte o pot face prin consilieri. ” El a ținut să menționeze că în consiliu se va ține cont doar de nevoile cetățăenilor județului Constanța. “Noi vom avea proiecte proprii și vom cere votul tuturor. Sperăm să îl obținem. Votul împotriva anumitor proiecte va fi doar în cazul în care acestea nu au sens.” Așadar, rămâne ca-n tren. De fapt, rămâne ca și înainte de a fi stabilită conducerea CJC, când liberalii au început să facă oferte de discuții PMP și ALDE după ce aceștia căzuseră deja de acord cu PSD. Va fi un mandat interesant, după cum a început. Rămâne de văzut ce rezerve ne va oferi pe viitor.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Ionel Dia, candidat la funcția de consilier local PSD: ”Facem din Hârșova casa noastră”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ionel Dia, candidat din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de consilier al orașului Hârșova, a adresat tuturor locuitorilor un mesaj prin care le-a cerut să iasă la vot, deoarece votul fiecăruia poate fi decisiv. De asemenea, în câteva cuvinte, el le-a transmis alegătorilor să participe în număr cât mai mare la vot.

Iată mesajul lui Ionel Dia.

”Dragi hârșoveni,

Mă adresez vouă, tuturor celor care mă cunosc, rude, prieteni, simple cunoștințe, colaboratori, oameni care iubesc Hârșova cu adevărat,

Dacă și voi v-ați săturat de acest regim clientelar impus în ultimii patru ani de clanul Ionescu, un regim în care persoane din anturajul primarului ocupa funcții importante în administrația publică locală, fără a avea o pregătire corespunzătoare, un regim în care susținătorii acestuia se înfruptă din banul public, sfidând de-a dreptul bunul simț, în timp ce oamenii simpli din oraș abia își pot asigura traiul zilnic,

Dacă v-ați săturat de un primar care timp de patru ani a promovat ura și dezbinarea în rândul cetățenilor acestui oraș, făcându-i să se teamă unii de alții că vor fi “turnați” și-și vor pierde locul de munca, afacerea,

Dacă v-ați săturat ca banul public să fie irosit pe proiecte care nu folosesc nimănui, în timp ce necesitățile cu adevărat importante pentru noi toți sunt cu totul altele,

Dacă vă doriți un viitor mai bun pentru voi și pentru copiii și nepoții voștri,

Veniți alături de noi, tinerii adunați în jurul domnului Tudor Nădrag, și ajutați-ne să punem capăt acestor lucruri!

Facem din Hârșova casa noastră, a tuturor! Să facem din Hârșova o familie!

Veniți duminică la vot! Votul fiecăruia dintre dumneavoastra poate fi decisiv!

Hârșova nu este numai a lor. Este a noastră, a tuturor hârșovenilor!”, a precizat Ionel Dia.

 

Material comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Tudor Nădrag (PSD), mesaj pentru locuitorii din Hârșova: ”Nu vă fie teamă să vă exprimați liber public!”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Tudor Nădrag, candidat din partea Partidului Social Democrat pentru Primăria orașului Hârșova a adresat astăzi, în ultima zi de campanie electorală, câteva cuvinte de mulțumire tuturor celor ce i-au fost alături.  De asemenea, a ținut să le spună alegătorilor din Hârșova să nu le fie teamă și să iasă la vot în număr cât mai mare.

Iată mesajul lui Tudor Nădrag:

”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru faptul că mi-ați fost alături în această campanie și să vă îndemn să vă prezentați duminică la urne! Mergeți la vot și votați pentru un oraș care trebuie să se dezvolte! Știți ce plan de măsuri avem. Sunt 41 de puncte realizabile, care trebuie demarate rapid.

Nu vă fie teamă să vă exprimați liber. Votul este garantat prin Constituția României!

Instaurarea terorii și a șantajului, așa cum se întâmplă, din păcate, în orașul nostru, nu poate decât să îngrădească drepturile oamenilor. Nu poate decât să vă creeze teamă să călcați pragul primăriei. Este trist și totodată îngrijorător faptul că, folosind funcția poți tria o mână de oameni dintr-o comunitate atât de mică, în funcție de interesele proprii și de opțiunea de vot.

Nu mai este o noutate că este un grup bine organizat, coagulat în jurul unui contracandidat, de care locuitorii orașului nu este străin, care desfășoară toate forțele pentru a deturna voturile OAMENILOR.

Vă rog să cugetați înainte de a permite cuiva să ÎNDRĂZNEASCĂ să vă solicite votul în schimbul unor foloase.

Nu ezitați să condamnați public acest lucru și să semnalați autorităților faptele nelegale!

Ieșiți dumincă la vot în număr cât mai mare! Aceasta este cea mai puternică armă! Vă rog, nu vă fie teamă să vă exprimați liber public!”

Material comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. Mesajul PRO România la final de campanie electorală: „Veșnicul ”o să…” trebuie să dispară din vocabularul politicienilor“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul PRO România la Primăria Constanța, Mircea-Titus Dobre, a declarat că s-a hotărât să candideze la funcția de primar al municipiului Constanța după ce am văzut că nimeni nu vrea să modernizeze orașul. Fostul ministru al Turismului spune că au fost pierdute deja prea multe proiecte și oportunități.

„Mulți constănțeni au aflat, probabil, că la Constanța nu s-a putut face, până acum, portul turistic “Diamant”, care ar fi avut finanțare 100% de la bugetul statului, prin Master Planul pentru Turism, pe care l-am făcut în anul 2017, când am fost ministru al Turismului. Este doar unul dintre proiectele pe care Primăria Constanța le-a pierdut, doar pentru că nu s-au făcut demersurile necesare așa cum s-a întâmplat cu tot ceea ce se putea realiza in acest frumos oraș.“, a punctat Mircea Dobre.

Întrebat ce trebuie schimbat în oraș, candidatul PRO România spune că foarte multe lucruri. În primul rând, spune Dobre, trebuie schimbat un oraș rămas prin anii ’80, astfel încât să ajungem în al treilea deceniu din secolul XXI, unde ar fi trebuit să fim deja.

„Tocmai de aceea candidez: pentru că m-am săturat să văd Constanța cu trafic infernal, cu mașini parcate pe trotuar, cu haos în trafic, fără spații verzi și lăsată la mâna unora care efectiv nu vor să acceseze fonduri pentru sistematizarea orașului nostru. Dacă vom putea pune în aplicare proiectele noastre, peste 4 ani vom avea un oraș modern, european, pe care îl vor iubi atât constănțenii, cât și investitorii și turiștii. Am venit cu proiecte concrete, făcute împreună cu echipa noastră de experți, pentru că putem finanța, în următoarea perioadă tot ce e necesar pentru a transforma Constanța într-un oraș turistic de top. Avem trei axe de finanțare pe fonduri europene pe perioada de programare 2021-2027. Este vorba de axele 3 si 4 din Programul Operațional Regional. Pe Axa nr 3 se pot face proiectele de parcuri, promenadă verde, parcări subterane cu parc deasupra. 52 de milioane de euro este valoarea aproximativă a acestor proiecte. Pe Axa nr 4 intră lucrări de infrastructură, precum breteaua care leagă zona Aurel Vlaicu către Eden și lărgirea străzii Ștefăniță Vodă la patru benzi. 50-60 de mii de apartamente sunt în curs de proiectare și executie pe bulevardul Aurel Vlaicu iar acesta trebuie să sufere și el modificări, deci este nevoie de astfel de proiecte, pentru care există această sursă de finanțare. Tot pe axa 4 intră și pasajul din Km. 5. Pe axa prioritară nr. 7 se poate face proiectul NIAGA, pentru transport integrat multimodal – autogară –  gară – aeroport, cu o valoare de 20 de milioane de euro. Pentru celelalte proiecte care nu se vor putea finanța din fonduri europene, există bugetul local. Viitorul orașului Constanța depinde de votul dumneavoastră!

Fiți PRO Schimbare

Fiți PRO Constanța

Fiți PRO Romania“, a spus Dobre

Filipescu: Veșnicul ”o să…” trebuie să dispară din vocabularul politicienilor

Candidatul PRO România la președinția Consiliului Județean Constanța, Răzvan Filipescu, afirmă, la rândul său, că a avut parte de o campanie bogată în experiențe și a fost prezent în fiecare localitate a județului.

„Discuțiile cu cetățenii mă încurajează de fiecare dată să merg mai departe. SE CERE SCHIMBAREA! Constănțenii nu mai au răbdare și pe bună dreptate așteaptă rezultate. Vor să fie reprezentați de oameni pe care i-au întâlnit, care le cunosc problemele și care îi ascultă. Îmi doresc ca județul nostru să nu mai piardă oportunități de finanțare! Veșnicul ”o să…” trebuie să dispară din vocabularul politicienilor, trebuie să venim în fața oamenilor cu lucruri concrete, acțiuni pe care deja le-am demarat în interesul întregii comunități. Spitalul de pediatrie propus de echipa PRO România, crearea locurilor de muncă, îmbunătățirea sistemului educațional la nivelul județului, crearea de parcuri și zone de agrement, susținerea producătorilor locali, dezvoltarea infrastructurii, sunt proiecte concrete, finanțabile, realizabile și sunt responsabilitatea pe care ne-o asumăm în fața dumneavoastră pentru că știm și putem să le implementăm.

Ca reprezentant al cetățenilor ce urmează să fie ales în fruntea administrației publice județene, înțeleg că noi, cei votați, suntem cei care se pun în slujba constănțenilor, și nu invers. Ca și până acum, fiecare acțiune a mea și a echipei PRO România, va avea ca scop dezvoltarea comunității. Județul Constanța are un potențial prea mare, acces la prea multe resurse pentru a mai sta ascuns în umbra delăsării liderilor pe care i-a avut până acum. Devotamentul este valoare principală pe care o promovez în echipa mea și cred în puterea exemplului. Dați-ne șansa să vă demonstrăm cum poate evolua Constanța atunci când este condusă de oameni profesioniști cărora le pasă, care sunt PRO Constanța. Schimbarea începe cu votul dumneavoastră. Pe 27 septembrie votați poziția numărul 1 pe buletinele de vot pentru Consiliu Județean și președinția acestuia.“, a spus Filipescu.

  • Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • CUI mandatar financiar coordonator: 21200010

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: