Connect with us

Actual

O femeie din Hârșova a născut în ambulanță, asistată de salvatorii SMURD. În ce stare e bebelușul

Published

on

O femeie din Hârșova a născut în ambulanță, asistată de salvatorii SMURD. Potrivit informațiilor furnizate de ISU Constanța, bebelușul s-a născut prematur, la opt luni. Din fericire, atât el cât și mama sunt sănătoși.

Un apel la numărul unic de urgență 112 anunța că o femeie aflată în opt luni de sarcină avea nevoie de ajutorul pompierilor militari. Acuza dureri foarte mari și nu se putea deplasa. Echipajul SMURD format din plt. Daniela Holban, plt.adj. Gabriel Năstase și plt.adj. Valentin Burdușel a plecat imediat spre adresa indicată în nota de anunțare. „Am ajuns foarte repede la ea. Avea complicații, așa că am decis să o ducem la spital“, povestește plt. Daniela Holban.

La scurt timp însă, salvatorii SMURD au trebuit să pună în practică toate cunoștințele teoretice legate de naștere, căci bebelușul nu a mai avut răbdare și a vrut să vină pe lume mai repede. „Nici eu, nici colegii mei nu am mai avut un asemenea caz. Am avut mari emoții, mai ales că bebelușul s-a născut prematur, la opt luni de sarcină, dar, pe moment, le-am lăsat deoparte atunci. Ne-au copleșit după ce am ținut copilul în brațe. O fetiță perfect sănătoasă și foarte gălăgioasă – un semn în plus că e perfectă. Și ea, și mama au ajuns cu bine la spital. Ambândouă sunt sănătoase.“, spune subofițerul.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, plutonierul Daniela Holban s-a alăturat echipei salvatorilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța în anul 2016, continuând astfel dorința de a ajuta semenii insuflată de tatăl său, fost pompier militar. Plt. adj. Gabriel Năstase și plt.adj. Valentin Burdușel s-au alăturat ISU Constanța în urmă cu aproximativ 16 ani.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement