Conecteaza-te cu noi

Actual

O femeie și un minor din Constanța au găsit un card bancar și au făcut cumpărături. Au fost reținuți

Published

on

Ieri,  2 februarie, în jurul orei 15.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 1 au reținut, pentru 24 de ore, o femeie, de 35 de ani, și un minor, de 15 ani, care au efectuat mai multe tranzacții cu un card pierdut de către o persoană.

Ca urmare a cercetărilor desfășurate într-un dosar penal, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința persoanelor în cauză.

”Acestea sunt bănuite că și-ar fi însușit, pe nedrept, un card bancar pierdut de persoana vătămată, o femeie de 66 de ani, la data de 28 decembrie 2022, în municipiul Constanța.

Ulterior, cei doi ar fi efectuat, cu acesta, 5 tranzacții în valoare de peste 300 de lei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Advertisement

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de însușire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, accesul ilegal la un sistem informatic și operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar.

Cele două persoane au fost conduse și încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

În cursul zilei de astăzi, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța a dispus, față de cele două persoane, măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității vă recomandă:

  • Atunci când cardul dumnevoastră a fost furat sau pierdut, contactați urgent banca emitentă și solicitați blocarea cardului;
  • Sesizați imediat organele de poliție cu privire la furtul sau pierderea cardului;
  • Dacă dețineți internet banking, blocați imediat dumneavoastră cardul;
  • Nu scrieți niciodată codul PIN pe spatele cardului sau pe un bilet, pus în portofel alături de card;
  • Asigurați-vă că, în cursul tranzacţiilor comerciale, cardul rămâne sub atentă supraveghere;
  • Asigurați-vă că, în timpul tranzacţiilor efectuate cu folosirea codului PIN, acesta nu este dezvăluit (voluntar sau involuntar) altor persoane;
  • Protejați cu mâna introducerea codului PIN în ATM sau POS atunci când efectuați tranzacţii;
  • Nu acceptați ca persoane străine să vă ajute la retragerea de numerar de la ATM;
  • Nu introduceți codul PIN pe site-uri de internet şi nu-l divulgați telefonic;
  • Păstrați cu grijă cardul şi nu dezvăluiți informaţiile specifice de identificare (număr card, data expirării, nume) altor persoane, chiar dacă acestea se prezintă drept angajaţi ai Băncii;
  • Nu răspundeți niciodată mesajelor primite pe SMS sau prin e-mail prin care vi se solicită date personale (numărul de card, data expirării cardului, codul PIN);
  • Nu împrumutați cardul altor persoane;
  • Solicitați comercianţilor chitanţele aferente tranzacţiilor efectuate şi verificați cu atenţie informaţiile înscrise pe acestea;
  • Păstrați toate chitanţele tranzacţiilor şi verificați extrasul de cont lunar;
  • Sunați la numărul inscripționat pe spatele cardului pentru orice suspiciune pe care o  aveți în utilizarea cardului la ATM/POS.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions