Connect with us

Administratie

O firmă cu doi angajați din București reabilitează trotuare în Mangalia. Vezi valoarea incredibilă a contractului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Primăria municipiului Mangalia derulează mai multe proiecte care vizează infrastructura stradală. Pe 1 octombrie a.c., a fost atribuit contractul nr. 67405, document aferent proiectului “Proiectare și execuție Reabilitare trotuare în municipiul Mangalia – Lot 1”.

Firma care a câștigat licitația este Alege Invest Construct SRL din București.

Conform documentelor publice încărcate în SEAP, investiţia propusă vizează lucrările pentru reabilitarea trotuarelor “prin propunerea de soluții constructive, corespunzătoare cu normele în vigoare, în vederea îmbunătățirii condițiilor de circulație rutieră și pietonală”.

“Trotuarele propuse pentru reabilitare au, în prezent, o structura alcătuită din straturi asfaltice așezate pe fundație din materiale granulare. Structura prezintă diverse tipuri de degradari, gropi, făgașe, fisuri, suprafețe faianțate, astfel încât, circulația se desfășoară cu dificultate în special pe timp nefavorabil. Starea actuală a trotuarelor afectează siguranța circulației pietonale, mărește durata de transport generând disconfort și aspect neîngrijit cu cheltuieli de întreținere ridicate pentru menținerea în stare corespunzătoare în toate anotimpurile. Datorită perioadei mari de timp trecute de la ultima intervenţie la trotuare, pe străzile care fac obiectul prezentei documentații au apărut o serie de degradări şi defecţiuni, neasigurându-se astfel starea de viabilitate. Suprafața de teren ocupată de lucrările de amenajare a trotuarelor din municipiul Mangalia, este situată în totalitate pe amplasamentul aferent infrastructurii rutiere și nu sunt necesare exproprieri, scoateri din circuitul agricol, mutări de garduri, demolari de case sau construcții”, explică autoritatea contractantă, adică reprezentanții Primăriei municipiului Mangalia.

Peste 12 milioane de lei pentru 16.751,99 m de trotuare

În ceea ce privește valoarea totală a achiziției, conform documentului din SEAP, aceasta se ridică la suma de 12.339.592,21 lei.

Valoarea totală estimată a fost de 12.792.367,57 lei fără TVA, din care: învestiția de bază – 12.237.966,57 lei fără TVA, proiectare – 355.535 lei fără TVA și organizare de șantier – 198.866 lei fără TVA.

Concret, din acești bani, adică de peste 12 milioane de lei, la Mangalia vor fi reabilitate următoarele trotuare: – Munteniei (1,255.47 m) – Gheorge Netoi (666.00 m) – Oprea Crusoveanu (606.28 m) – Ion Mecu (630.10 m) – G-ral Vartajeanu (603.12 m) – G-ral Boierescu (435.29 m) – Crinului (535.04 m) – Bld. Callatis (360.89 m) – M.I. Dobrogeanu (1838.18 m) – Horia, Closca si Crisan (230.94 m)- Garii (726.92 m) – 1 Mai (999.06 m) – Dumitru Ana (295.03 m) – Gheorghe Doja (294.80 m) – Simion Barnutiu (289.00 m) – Maior Giurascu (236.94 m) – Ezerului (670.18 m) – Walter Maracineanu (174.18 m) – Avram Iancu (656.06 m) – Maior Sontu (186.86 m) – Moldovei (422.86 m) – Basarabiei (89.00 m) – Crisanei (322.39 m) – Transilvaniei (428.68 m) – Transilvaniei Alee (118.71 m) – Panduri (272.24 m) – Grivitei (450.00 m) – Bucovinei (322.90 m) – Demetrios Callatianul (417.34 m) – Apostolul Andrei (248.12 m) – Maramuresului (329.66 m) – Banatului (233.81 m) – Olteniei (103.20 m) – Marasti (276.79 m) – 9 Mai (319.11 m) – Anton Pann (171.98 m) – Alee Anton Pann (63.37 m) – 11 Iunie (1848 122.09 m) – Mihai Viteazu (168.46 m) – Alee Acces (1 74.59 m) – Alee Acces (2 106.35 m).

În total, vorbim de o lungime de 16,751.99 m.

Notă! Contractul, conform documentelor, NU poate fi împărțit pe loturi, iar durata lui este de 15 luni. De asemenea, durata de execuție a contractului de lucrări poate suferi modificări în funcție de fondurile alocate de Finanțator anual, în sensul că pe perioada în care Autoritatea contractantă nu va dispune de resurse financiare, contractul de execuție lucrări va fi suspendat.

Cine este Alege Invest Construct SRL?

În conformitate cu datele financiare publice la finalul anului 2017, Alege Invest Construct SRL are sediul în București, în anul 2017 a avut o cifră de afaceri de 15.667 lei. Ceea ce este cu adevărat interesant pentru contractul pe care “Ordinea.ro” îl prezintă ține de numărul angajaților, respectiv al muncitorilor cu care firma bucureșteană va lucra la trotuarele din Mangalia. Astfel, în dreptul numărului angajaților, Alege Invest Construct SRL a trecut cifra… 2!

Important! Locuitorii municipiului Mangalia trebuie să cunoască următorul aspect: acest proiect este cuprins în propunerea primarului Cristian Radu privind contractarea unui împrumut în valoare de peste 60 de milioane de lei, proiect despre care “Ordinea.ro” a scris.

Iată proiectul aprobat în Consiliul Local și prezentarea “Ordinea.ro”:

Download (PDF, 142KB)

Mangalia: Primarul Cristian Radu împrumută și viitorul copiilor. Cere vot pentru un credit de 13 milioane de euro!

 

Se dorește înființarea unei societăți de interes public

Despre acest demers al primarului Cristian Radu, consilierul local Menabit Ozghiun a avut numeroase intervenții publice. Astăzi, Menabit Ozghiun a declarat pentru “Ordinea.ro” următoarele:

“Fiind vorba de un împrumut atât de mare, cu investiții în trotuare și infrastructură, ținând cont că împrumutul va fi plătit de cetățenii Mangaliei în viitor, în condițiile în care fiecare investitie de 1 euro ne costa cu dobânzi cca 1,50 euro, o optiune mai rentabilă ar fi fost ca municipalitatea să înființeze o societate comercială de interes public, constructiile să fie executate în regie proprie. Termenul de execuție doar pentru acest proiect este de 15 luni. În caietul de sarcini se prevede un total de 70 angajați. Cu această regie a Primăriei am fi putut executa toate investițiile din împrumut și am fi realizat cu aceeași bani dublu de lucrări.”

Comments

comments

Administratie

Ionuț Done, subprefect cu acte în regulă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 17 decembrie a.c., la ora 15.00, în sala Remus Opreanu a palatului administrativ Constanța, în prezența secretarului de stat din MAI coordonator pentru relațiile cu instituțiile prefectului- domnul Adrian PETCU și a reprezentanților instituțiilor publice, a avut loc ceremonia de investire a noului subprefect al județului Constanța, domnul Ionuț DONE.

În ședința de guvern din data de 13.12.2018 a fost aprobată Hotărârea  nr. 976, privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Constanta de către domnul DONE Ionuț, care a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1062 din 14.12.2018.

Secretarul de stat a dat citire Hotărârii de Guvern, după care domnul Ionuț DONE a depus jurământul și a mulțumit pentru încrederea acordată. Noul subprefect a subliniat în cuvântul său că pregătirea și experiența sa ca jurist și auditor în instituții publice îi conferă competența necesară pentru îndeplinirea responsabilităților, însă speră să poată  beneficia în demersurile sale instituționale de sprijinul celor cu care va lucra.

Prefectul județului  Constanța și-a exprimat încrederea că noul subprefect va contribui cu responsabilitate la activitatea instituțională, l-a felicitat și l-a asigurat de toată deschiderea la o bună colaborare.

Președintele Consiliului Județean Constanța, domnul Marius Horia Țuțuianu, a încheiat întâlnirea cu aceleași gânduri pentru noul subprefect și, mai mult, a transmis tuturor celor prezenți urările sale pentru sărbătoarea de  Crăciun.

Domnul Ionuț DONE  este detașat ca subprefect din postul de auditor din cadrul Direcției de Audit Public Intern  Constanța a MAI.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(VIDEO) ”Crescătoria de guzgani” din curtea comună a Policlinicii 2 și a Spitalului de Infecțioase

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

În anul 2015, în urma unui proiect european de aproape două milioane de euro, Policlinica 2 a Spitalului Județean, din zona ICIL, a fost modernizată. La frontul stradal, dinspre IC Brătianu, imobilul arată cum  nu se poate mai bine. Pe cealaltă latură, dinspre bulevardul 1 Decembrie 1918, a fost construit un zid galben, de aproximativ doi metri înălțime. La stradă, totul arată perfect. Însă, după zicala, nu întâmplător adoptată de acest popor cu o istorie zbuciumată, pe afară-i vopsit gardul, înăuntru, leopardul! Vorbim în cele ce urmează despre o stare de fapt oribilă, șocantă și inumană, care se petrece îndărătul gardului vopsit și a clădirii renovate. În curtea generoasă din spate, pe lângă Policlinica 2, se mai află și Spitalul de Boli Infecțioase. Așadar, două unități medicale distincte, tutelate de autorități distincte, respectiv Consiliul Județean și Primăria Constanța! Iar între cele două se află mai multe clădiri scoase din circuitul medical, unele din ele fiind șubrede, cu plafoanele prăbușite, pline de gunoaie și dejecții. Gândaci, șoareci și guzgani de un cot colcăie și mișună la câțiva metri de unitățile unde, neavând încotro, vin pacienții șubreziți de boli infecțioase. Că poate scapă de o infecție și dau de alta! Până nu demult, chiar într-una din aceste clădiri se gătea mâncarea ”sănătoasă” pentru bolnavi.

Consiliul Județean s-a decis să facă ordine. Tocmai de aceea, vicepreședintele acestei autorități, Claudiu Palaz, a invitat presa, la sfârșitul săptămânii trecute, la un tur prin focarul de infecție. În clipul de mai jos puteți vedea ”leopardul” în toată… oribilitatea lui.

După cum spuneam mai sus, Consiliul Județean s-a decis să facă ordine. Clădirile vechi din anii 40 ai secolului trecut, degradate și pline de gunoaie, vor fi rase de pe fața pământului, fiind solicitate în acest sens autorizații de demolare. Pe de altă parte, Primăria Constanța, împinsă de la spate de Consiliul Județean, va proceda în mod simetric la demolarea focarelor de infecție pe care le tutelează, prin Spitalul de Boli Infecțioase, în curtea delimitată de bulevardele Ferdinand și 1 Decembrie 1918. Va rezulta astfel o suprafață liberă de peste 5.000 de metri pătrați.

Pe de altă parte, Consiliul Județean va salva două clădiri, ridicate în această curte în anii 60, care au trecut testele de rezistență. Una din ele va fi dedicată funcționării unui institut de medicină-legală, în contextul în care județul Constanța este unul din puținele din țară care nu au un astfel de institut. A doua clădire ce va fi salvată va fi integrată Policlinicii 2, fiind prin construcție unită de aceasta printr-un corp de legătură. Claudiu Palaz este convins că acest corp secundar al Policlinicii 2 a fost intenționat lăsat în paragină pentru a putea fi privatizat pe nimic. Însă această poveste, cu tot păienjenișul ei de interese, v-o spunem mâine, într-un articol separat. Va urma!

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Palaz pune condiții pentru participarea la următoarea ședință a Consiliului Județean

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a depus pe 06.12.2018, o solicitare către Președintele Consiliului Județean Constanța pentru a iniția un proiect de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier județean al domnului Mocianu Sorin, având în vedere absența nemotivată la ultimele 5 (cinci) ședințe ordinare ale Consiliului Județean Constanța.

Astăzi, Claudiu Palaz a scris pe pagina sa de Facebook faptul că aleșii PMP vor participa la ședința CJ Constanța, for programat să se întâlnească în ședință ordinară, miercuri, 19 decembrie, doar dacă pe ordinea de zi se va afla proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier județean al lui Sorin Mocianu.

“Ca lucrurile sa fie foarte clare: PMP NU VA PARTICIPA LA ȘEDINȚA CJC dacă pe ordinea de zi nu va fi PROIECTUL DE ÎNCETARE A MANDATULUI ACESTUI CONSILIER CHIULANGIU! Legea este aceeași pt toți!’, a scris Claudiu Palaz pe contul său de Facebook.

Citiți și:

Conducerea PMP Constanța cere încetarea mandatului unui consilier județean PNL

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: