Connect with us

Administratie

O firmă cu doi angajați din București reabilitează trotuare în Mangalia. Vezi valoarea incredibilă a contractului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Primăria municipiului Mangalia derulează mai multe proiecte care vizează infrastructura stradală. Pe 1 octombrie a.c., a fost atribuit contractul nr. 67405, document aferent proiectului “Proiectare și execuție Reabilitare trotuare în municipiul Mangalia – Lot 1”.

Firma care a câștigat licitația este Alege Invest Construct SRL din București.

Conform documentelor publice încărcate în SEAP, investiţia propusă vizează lucrările pentru reabilitarea trotuarelor “prin propunerea de soluții constructive, corespunzătoare cu normele în vigoare, în vederea îmbunătățirii condițiilor de circulație rutieră și pietonală”.

“Trotuarele propuse pentru reabilitare au, în prezent, o structura alcătuită din straturi asfaltice așezate pe fundație din materiale granulare. Structura prezintă diverse tipuri de degradari, gropi, făgașe, fisuri, suprafețe faianțate, astfel încât, circulația se desfășoară cu dificultate în special pe timp nefavorabil. Starea actuală a trotuarelor afectează siguranța circulației pietonale, mărește durata de transport generând disconfort și aspect neîngrijit cu cheltuieli de întreținere ridicate pentru menținerea în stare corespunzătoare în toate anotimpurile. Datorită perioadei mari de timp trecute de la ultima intervenţie la trotuare, pe străzile care fac obiectul prezentei documentații au apărut o serie de degradări şi defecţiuni, neasigurându-se astfel starea de viabilitate. Suprafața de teren ocupată de lucrările de amenajare a trotuarelor din municipiul Mangalia, este situată în totalitate pe amplasamentul aferent infrastructurii rutiere și nu sunt necesare exproprieri, scoateri din circuitul agricol, mutări de garduri, demolari de case sau construcții”, explică autoritatea contractantă, adică reprezentanții Primăriei municipiului Mangalia.

Peste 12 milioane de lei pentru 16.751,99 m de trotuare

În ceea ce privește valoarea totală a achiziției, conform documentului din SEAP, aceasta se ridică la suma de 12.339.592,21 lei.

Valoarea totală estimată a fost de 12.792.367,57 lei fără TVA, din care: învestiția de bază – 12.237.966,57 lei fără TVA, proiectare – 355.535 lei fără TVA și organizare de șantier – 198.866 lei fără TVA.

Concret, din acești bani, adică de peste 12 milioane de lei, la Mangalia vor fi reabilitate următoarele trotuare: – Munteniei (1,255.47 m) – Gheorge Netoi (666.00 m) – Oprea Crusoveanu (606.28 m) – Ion Mecu (630.10 m) – G-ral Vartajeanu (603.12 m) – G-ral Boierescu (435.29 m) – Crinului (535.04 m) – Bld. Callatis (360.89 m) – M.I. Dobrogeanu (1838.18 m) – Horia, Closca si Crisan (230.94 m)- Garii (726.92 m) – 1 Mai (999.06 m) – Dumitru Ana (295.03 m) – Gheorghe Doja (294.80 m) – Simion Barnutiu (289.00 m) – Maior Giurascu (236.94 m) – Ezerului (670.18 m) – Walter Maracineanu (174.18 m) – Avram Iancu (656.06 m) – Maior Sontu (186.86 m) – Moldovei (422.86 m) – Basarabiei (89.00 m) – Crisanei (322.39 m) – Transilvaniei (428.68 m) – Transilvaniei Alee (118.71 m) – Panduri (272.24 m) – Grivitei (450.00 m) – Bucovinei (322.90 m) – Demetrios Callatianul (417.34 m) – Apostolul Andrei (248.12 m) – Maramuresului (329.66 m) – Banatului (233.81 m) – Olteniei (103.20 m) – Marasti (276.79 m) – 9 Mai (319.11 m) – Anton Pann (171.98 m) – Alee Anton Pann (63.37 m) – 11 Iunie (1848 122.09 m) – Mihai Viteazu (168.46 m) – Alee Acces (1 74.59 m) – Alee Acces (2 106.35 m).

În total, vorbim de o lungime de 16,751.99 m.

Notă! Contractul, conform documentelor, NU poate fi împărțit pe loturi, iar durata lui este de 15 luni. De asemenea, durata de execuție a contractului de lucrări poate suferi modificări în funcție de fondurile alocate de Finanțator anual, în sensul că pe perioada în care Autoritatea contractantă nu va dispune de resurse financiare, contractul de execuție lucrări va fi suspendat.

Cine este Alege Invest Construct SRL?

În conformitate cu datele financiare publice la finalul anului 2017, Alege Invest Construct SRL are sediul în București, în anul 2017 a avut o cifră de afaceri de 15.667 lei. Ceea ce este cu adevărat interesant pentru contractul pe care “Ordinea.ro” îl prezintă ține de numărul angajaților, respectiv al muncitorilor cu care firma bucureșteană va lucra la trotuarele din Mangalia. Astfel, în dreptul numărului angajaților, Alege Invest Construct SRL a trecut cifra… 2!

Important! Locuitorii municipiului Mangalia trebuie să cunoască următorul aspect: acest proiect este cuprins în propunerea primarului Cristian Radu privind contractarea unui împrumut în valoare de peste 60 de milioane de lei, proiect despre care “Ordinea.ro” a scris.

Iată proiectul aprobat în Consiliul Local și prezentarea “Ordinea.ro”:

Download (PDF, 142KB)

Mangalia: Primarul Cristian Radu împrumută și viitorul copiilor. Cere vot pentru un credit de 13 milioane de euro!

 

Se dorește înființarea unei societăți de interes public

Despre acest demers al primarului Cristian Radu, consilierul local Menabit Ozghiun a avut numeroase intervenții publice. Astăzi, Menabit Ozghiun a declarat pentru “Ordinea.ro” următoarele:

“Fiind vorba de un împrumut atât de mare, cu investiții în trotuare și infrastructură, ținând cont că împrumutul va fi plătit de cetățenii Mangaliei în viitor, în condițiile în care fiecare investitie de 1 euro ne costa cu dobânzi cca 1,50 euro, o optiune mai rentabilă ar fi fost ca municipalitatea să înființeze o societate comercială de interes public, constructiile să fie executate în regie proprie. Termenul de execuție doar pentru acest proiect este de 15 luni. În caietul de sarcini se prevede un total de 70 angajați. Cu această regie a Primăriei am fi putut executa toate investițiile din împrumut și am fi realizat cu aceeași bani dublu de lucrări.”

Comments

comments

Administratie

Bani pentru primăriile din județul Constanța. Unde trimite Consiliul Județean cea mai mică sumă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii județeni au aprobat, vineri, 19 octombrie a.c., propunerea președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu, privind privind repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala pe anul 2018.

Conform documetului care stă la baza votului, cei mai mulți bani merg către UAT Castelu – 300.000 de lei – banii urmând să fie folosiți pentru “dezvoltare locală”. La capătul opus, respectiv cea mai mica sumă – 44.249 lei – va ajunge în comuna Grădina. Documentul arată că suma de bani va fi direcționată la capitolul “dezvoltare locală”.

Vedeți cât primesc celelalte administrații locale din județul Constanța puteți afla studiind documentul pe care îl regăsiți și pe site-ul Consiliului Județean Constanța.

16

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Începe amenajarea clădirii în care va funcționa Serviciul Județean de Medicină Legală Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii județeni vor discuta și supune votului, vineri, 19 octombrie, inițiativa vicepreședintelui Consiliului Județean Constanța, Claudiu Iorga Palaz, privind amanajarea clădirii în care va funcționa Serviciul Județean de Medicină Legală Constanța.

Astfel, va fi supus votului proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici – DALI aferenti obiectivului “Amenajari interioare/exterioare, consolidare si modernizare imobil D+P+1E pentru Serviciul Clinic Judetean de Medicina Legala Constanta din str. Stefan cel Mare nr. 133”.

Așa arată clădirea unde va funcționa Serviciul de Medicină Legală de la Constanța:

“Tot în ședința CJC este și proiectul de amenajare și recompartimentare a clădirii de mai jos, în vederea realizarii INSTITUTULUI DE MEDICINA LEGALĂ CONSTANTA! Clădirea era părăsită de ani de zile. Acum ea va fi redata circuitului public! La acesta data, serviciul de medicina legală funcționează în clădirea unei foste….GRĂDINIȚE! Sunt convins că MEDICINA LEGALĂ ÎȘI VA GĂSI LOCUL MERITAT ÎN CONSTANȚA prin viitoarea locație ce va fi reabilitată de CJC”, transmite inițiatorul proiectului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. 100 de plopi chinezești vor fi plantați pe malul lacului Siutghiol

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța demareză plantările de toamnă!

În săptămâna 22-26 octombrie, vor fi plantați 100 plopi chinezești (Populus simmonii) pe malul lacului Siutghiol și 70 arbori din specia Catalpa bignonioides în aliniamentul stradal de pe Strada Portiței, reabilitată în primăvara acestui an.

Pe 27 octombrie va avea loc acțiunea voluntarilor CONSTANȚA RESTART. Pentru a marca Anul Centenarului Marii Uniri, aceștia vor planta 100 de arbori în zona Ramada – Pavilionul Expozițional din Parcul Tăbăcărie. Exemplarele de arbori au fost alese diversificat, în vederea constituirii unor grupuri pe peluzele situate în apropierea lacului, din următoarele specii foioase: plop chinezesc (Populus simmonii), salcie creață (Salix matsudana f. tortuosa), paltin de câmp (Acer platanoides), Catalpa bignonioides, și o cincime conifere: pin negru (Pinus nigra), ienupăr de Virginia (Juniperus virginiana).

În săptămâna 29 octombrie – 3 noiembrie va fi completat aliniamentul stradal de pe bulevardul Aurel Vlaicu, tronsonul reabilitat, cu arbori din specia Acer pseudoplatanus (paltin).

De asemenea, acțiunile derulate cu sprijinul operatorilor comerciali invitați la dialog de către Primăria Municipiului Constanța, vor continua și în perioada următoare, prin plantări de material dendrologic și în zona intrării în stațiunea Mamaia dinspre Năvodari, respectiv pe taluzul dintre Poarta 1 și 2 de acces în Portul Constanța.

În toate aceste acțiuni, Primăria Municipiului Constanța prin Serviciul Gestionare Spații Verzi pune la dispoziția tuturor celor interesați sprijin logistic începând cu identificarea locațiilor de plantare, indicarea materialului dendrologic pretabil, transportul acestuia și pregătirea terenului pentru plantare, respectiv preluarea în întreținere a materialului plantat.

Primăria Municipiului Constanța mulțumește agenților economici care s-au implicat în acțiunile de plantare din acest an: S.C. Maurer Imobiliare s.r.l, S.C. Envirotech S.R.L., S.C. Solid House S.R.L., Mega Image și Carrefour.

Primăria Municipiului Constanța a achiziționat în acord-cadru pe 3 ani material dendro-floricol divers, dintre care menționăm :

Arborii vor constitui material pentru completarea aliniamentelor stradale în care au fost executate tăieri datorită stării vegetative precare a exemplarelor îmbătrânite sau afectate fiziologic, respectiv datorită lucrărilor de execuție a obiectivelor de utilitate publică aprobate. În acest scop, vor fi abordate străzi precum Ștefan Mihăileanu, Eduard Caudella, I.L. Caragiale, Ardealului, Caraiman, Pandurului și zona centrală situată între Bulevardele Mamaia, Tomis și Ferdinand.

Arbuștii și plantele ierboase (gramineaele) vor asigura fondul decorului urban, speciile fiind alese datorită particularităților acestora ornamentale și rezistenței la factorii edafici și atmosferici, precum uscăciunea din sezonul estival și poluarea urbană. Acestea vor fi amplasate pe fâșiile verzi stradale, în intersecții și în scuarurile refăcute de către administratorul tramei stradale S.C. CONFORT URBAN S.R.L.

Trandafirii pe port arbustiv vor completa rabatele existente, cei pitici vor decora jardinierele și intersecțiile, iar cei cățărători vor îmbrăca noile pergole amplasate pe Faleza Cazinoului și în Parcul Arheologic. Aceștia vor fi comandați și plantați începând cu data de 1 NOIEMBRIE.

Lotul de flori bianuale a fost deja plantat în data de 15 OCTOMBRIE în zona centrală, în intersecția dintre Bulevardele Tomis și Ferdinand, în proximitatea Muzeului de Artă și la intrarea în Parcul Arheologic, în jurul statuii lui Vasile Pârvan.

Având în vedere calendarul perioadei de plantare a florilor anuale, acestea vor completa amenajările propuse în primăvara, respectiv vara anului 2019.

Din lotul de flori perene, vom planta bulboasele (lalele, narcise, iriși pitici) și o parte dintre cele decorative în sezonul rece, din speciile Calluna, Heuchera, Aster (steluță), Helleborus (spânz) și altele câteva mai rezistente și pretabile plantărilor de toamnă.

În vederea asigurării fondului vegetal necesar, menționăm că toate exemplarele de plante achiziționate au fost previzionate din specii ornamentale de forme şi culori variate, cu înflorire/fructificație eșalonată pe parcursul unui an și frunziș persistent și/sau semipersistent, asigurând astfel decorul atât pe parcursul întregului sezon de vegetație (vernal, estival, autumnal), cât și în cel de repaus vegetativ (hiemal), rezistente la condițiile specifice de climă şi sol. (comunicat de presa Primăria municipiului Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: