Connect with us

Societate

O firmă cu patru angajați din Cumpăna va repara locurile de joacă, terenurile de sport și mobilierul urban din Constanța și Mamaia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

O firmă din comuna Cumpăna a câștigat licitația organizația de Primăria Constanța, în calitate de autoritate contractantă, pentru reabilitarea locurilor de joacă, a terenurilor de sport și a mobilierului urban din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia. Conform anunțului postat pe pagina de internet a licitațiilor publice, achiziția lucrărilor privind reparațiile curente aferente pentru mobilierul urban, locurile de joacă și terenurile de sport existente în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia s-a încheiat, iar licitația a fost câștigată de SPS Invest & Co SRL din comuna Cumpăna.

Potrivit anunțului de atribuire nr. 186921 / 27.02.2018, Primăria municipiului Constanța a atribuit lucrările în trei loturi, după cum urmează, conform descrierii publicată în anunțul de atribuire:

* Lot I – Reparatii curente la mobilierul urban din Municipiul Constanta , se refera la la efectuarea lucrarilor de reparatii curente la diferite categorii de mobilier urban din municipiul ConstanTa, respectiv banci de odihna, mese mari si mici, copertine parasolare, copertina scenei Perla din statiunea Mamaia, scrumiere stradale, cismele stradale si gardul Pasarela Sat Vacanta;

* Lot II – Reparatii curente la locurile de joaca din Municipiul Constanta, se refera la repararea elementelor de joaca model european din Municipiul Constanta si statiunea Mamaia care nu sunt incluse în prima etapa a proiectului privind “Reamenajarea locurilor de joaca din municipiul Constanta” si dezafectarea/transportul/depozitarea elementelor de joaca model clasic casate. Pentru mentinerea locurilor de joaca în conformitate cu normele europene de siguranta, este necesar ca la fiecare locatie sa se execute lucrari de reparatii sau ridicarea de pe loca?ie a elementelor care datorita defectiunilor pot conduce la accidente grave;

* Lot III – Reparatii curente la terenurile de sport din Municipiul Constanta, se refera la achizitia lucrarilor de reparatii curente la terenurile de sport din Municipiul Constanta. Aceste lucrari sunt necesare pentru aducerea în stare optima de functionare a terenurilor de sport, în conformitate cu normele europene.

În ceea ce privește valoarea totală finală a contractelor atribuite, SPS Invest & Co SRL din Cumpăna va face reparațiile pentru suma de 134.665,14 lei fără TVA.

De menționat că a fost atribuit contractul conform criteriului prețul cel mai scăzut.

Cine este SPS Invest & Co SRL?

SPS Invest & Co SRL are sediul social pe str. Cire;ica nr 78A camera 1 în comuna Cumpăna. A fost înființată pe 13.05.2004, în documentele societății figurând ca asociați Mihaela Irina Togan și Liliana Mioara Badea. În anul 2016, firma a declarat 46.750 lei cifră de afaceri și 4 angajați. De asemenea, conform COD CAEN : 2223 are ca oboect de activitate Fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții.

Citește și:

Constanța. Primăria plătește peste un milion de euro pentru reabilitarea spațiilor de joacă

Comments

comments

Actual

Focuri de avertisment, trase asupra unui distrugător britanic în Marea Neagră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

O navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice după ce acesta a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, a declarat miercuri Ministerul rus al Apărării, citat de TASS.

Defender a părăsit apele ruseşti la scurt timp, după ce înaintase până la 3 kilometri în interiorul acestora, a adăugat ministerul rus.

”Distrugătorul a fost avertizat că va fi folosit armamentul dacă trece graniţa Federaţiei Ruse. El nu a reacţionat la avertisment”, mai menţionează acelaşi minister.

De asemenea potrivit acestuia, un avion rus de bombardament a lansat în calea distrugătorului britanic patru bombe înalt explozive cu fragmentaţie, ca avertisment.

Incidentul a avut loc în partea de nord-vest a Mării Negre. Distrugătorul a pătruns în apele teritoriale ruse în apropierea capului Fiolent, la sud de peninsula Crimeea anexată de Rusia.

Ministerul britanic al Apărării încă nu a transmis o reacţie.

Sursa: AGERPRES

Foto:Royal Navy

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

ARSVOM Constanța face angajări. Vezi ce posturi sunt scoase la concurs

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare din Constanţa organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a trei funcții contractuale vacante.

 • Grup Nave angajează:
  • Ofițer maritim (2 posturi);
  • Șef mecanic maritim.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • Ofițer maritim (2 posturi):
  • nivelul studiilor – studii superioare, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă;
  • specialitatea de bază – domeniu naval.
  • alte cerințe specifice:
   • posesor brevet pentru funcția de ofițer punte maritim (brevet valabil pentru o perioadă de minimum 1 an de zile de la data depunerii dosarului);
   • valabilitatea carnetului de marinar – minimum 1 an de zile de la data depunerii dosarului;
   • vechime necesară în funcție – minimum 12 luni îmbarcare pe nave maritime (conform foii matricole eliberate de A.N.R.).
  • Șef mecanic maritim:
   • nivelul studiilor – studii superioare, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă;
   • specialitatea de bază – domeniu naval.
   • alte cerințe specifice:
    • posesor brevet pentru funcția de șef mecanic maritim (brevet valabil pentru o perioadă de minimum 1 an de zile de la data depunerii dosarului);
    • valabilitatea carnetului de marinar – minimum 1 an;
    • vechime necesară în funcție – minimum 12 luni îmbarcare pe nave maritime (conform foii matricole eliberate de A.N.R.).

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 06 iulie 2021, ora 13.00: termenul limită de depunere a dosarelor;
 • 14 iulie 2021, ora 09.00: proba scrisă;
 • 16 iulie 2021, ora 09.00: proba practică;
 • 20 iulie 2021, ora 09.00: proba interviu.

Detalii privind condiţiile specifice şi bibliografia de concurs sunt disponibile accesând pagina oficială, www.arsvom.ro. Relații suplimentare se pot obține la sediul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare din Constanţa, Incinta Port, dana 78, judeţul Constanţa, telefon 0241/601.878.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Lucrarea de apă și canalizare din Lumina, Corbu și Mihail Kogălniceanu, câștigată de o firmă cu acționariat german

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Lucrările de apă și canalizare pe care RAJA Constanța le derulează în localitățile Lumina, Corbu și Mihail Kogălniceanu vor fi efectuate de firma Ludwig Pfeiffer din Timișoara, subsidiară a unei companii din Germania. Este vorba despre Ludwig Pfeiffer GMbH, care a făcut numeroase lucrări hidrotehnice în Grmania, Franța, Italia, Bulgaria, Georgia, Afganistan etc.

Lucrările au fost scoase la licitație de RAJA, iar în cursul zilei de azi a fost anunțat câștigătorul.

La această licitație au depus oferte 4 IMM-uri.

În ce constau lucrările

Activitățile de execuție pentru contractul de lucrări „Retele de apă și canalizare Lumina, Corbu și Mihail Kogălniceanu” constau în:

Reabilitare rețea de distribuție în localitatea Lumina – 6.006 m .

În Corbu  sunt mai multe lucrări:

 • Extindere rețea distribuție 222 m
 • Reabilitare retea distributie localitatea Corbu – 507 m
 • Extindere retea canalizare localitatea Corbu – 6.754 m
 • Construire stații de pompare ape uzate și conducte refulare – 4 buc, 1.493 m

În localitatea Mihail Kogălniceanu sunt următoartele lucrări:

 • Extindere retea distributie localitatea Mihail Kogalniceanu – 1.041 m
 • Reabilitare retea distributie localitatea Mihail Kogalniceanu – 979 m
 • Extindere retea canalizare localitatea Mihail Kogalniceanu – 17.812 m

Lucrările de reabilitare a rețelei de distribuție din localitatea Lumina trebuie să fie finalizate în  6 luni, respectiv 183 zile, cele din Corbu vor dura 14 luni, respectiv 426 de zile, iar cele din Mihail Kogălniceanu se vor derula pe parcursul a 24 de luni, respectiv 730 de zile.

Valoarea totală a contractului este de 24.239.232,11 lei.

Durata contractului de execuție este de 730 zile (de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor), iar perioada de garanție este de 1095 zile.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: