Connect with us

Societate

O firmă cu patru angajați din Cumpăna va repara locurile de joacă, terenurile de sport și mobilierul urban din Constanța și Mamaia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

O firmă din comuna Cumpăna a câștigat licitația organizația de Primăria Constanța, în calitate de autoritate contractantă, pentru reabilitarea locurilor de joacă, a terenurilor de sport și a mobilierului urban din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia. Conform anunțului postat pe pagina de internet a licitațiilor publice, achiziția lucrărilor privind reparațiile curente aferente pentru mobilierul urban, locurile de joacă și terenurile de sport existente în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia s-a încheiat, iar licitația a fost câștigată de SPS Invest & Co SRL din comuna Cumpăna.

Potrivit anunțului de atribuire nr. 186921 / 27.02.2018, Primăria municipiului Constanța a atribuit lucrările în trei loturi, după cum urmează, conform descrierii publicată în anunțul de atribuire:

* Lot I – Reparatii curente la mobilierul urban din Municipiul Constanta , se refera la la efectuarea lucrarilor de reparatii curente la diferite categorii de mobilier urban din municipiul ConstanTa, respectiv banci de odihna, mese mari si mici, copertine parasolare, copertina scenei Perla din statiunea Mamaia, scrumiere stradale, cismele stradale si gardul Pasarela Sat Vacanta;

* Lot II – Reparatii curente la locurile de joaca din Municipiul Constanta, se refera la repararea elementelor de joaca model european din Municipiul Constanta si statiunea Mamaia care nu sunt incluse în prima etapa a proiectului privind “Reamenajarea locurilor de joaca din municipiul Constanta” si dezafectarea/transportul/depozitarea elementelor de joaca model clasic casate. Pentru mentinerea locurilor de joaca în conformitate cu normele europene de siguranta, este necesar ca la fiecare locatie sa se execute lucrari de reparatii sau ridicarea de pe loca?ie a elementelor care datorita defectiunilor pot conduce la accidente grave;

* Lot III – Reparatii curente la terenurile de sport din Municipiul Constanta, se refera la achizitia lucrarilor de reparatii curente la terenurile de sport din Municipiul Constanta. Aceste lucrari sunt necesare pentru aducerea în stare optima de functionare a terenurilor de sport, în conformitate cu normele europene.

În ceea ce privește valoarea totală finală a contractelor atribuite, SPS Invest & Co SRL din Cumpăna va face reparațiile pentru suma de 134.665,14 lei fără TVA.

De menționat că a fost atribuit contractul conform criteriului prețul cel mai scăzut.

Cine este SPS Invest & Co SRL?

SPS Invest & Co SRL are sediul social pe str. Cire;ica nr 78A camera 1 în comuna Cumpăna. A fost înființată pe 13.05.2004, în documentele societății figurând ca asociați Mihaela Irina Togan și Liliana Mioara Badea. În anul 2016, firma a declarat 46.750 lei cifră de afaceri și 4 angajați. De asemenea, conform COD CAEN : 2223 are ca oboect de activitate Fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții.

Citește și:

Constanța. Primăria plătește peste un milion de euro pentru reabilitarea spațiilor de joacă

Comments

comments

Societate

Pensii plătite din Fondul de rezervă. Guvernul a alocat… 43 de milioane de lei!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Executivul a decis, la ultima ședință de Guvern, suplimentarea bugetului Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale cu suma totală de 43.236.000 lei din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului pentru anul 2018. Banii vor fi folosiţi pentru plata pensiilor, ajutoarelor de bătrâneţe, precum şi pentru achitarea comisionului poştal aferent drepturilor de asigurări şi asistenţă socială, scrie News.ro, potrivit Digi24.ro.

“S-au înregistrat cheltuieli mai mari decât cele estimate iniţial din cauza faptului că au fost introduse în plată dosare noi de pensionare în număr mai mare decât s-a anticipat, dar şi din cauza creşterii cu 10% a cheltuielilor pentru transmiterea şi achitarea drepturilor finanţate din bugetul asigurărilor sociale de stat la domiciliul beneficiarilor, ca urmare a majorării la 1,1% a comisionului poştal, conform prevederilor art. 8 din OUG nr. 102/2018”, a explicat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

Bugetul instituţiei a fost suplimentat cu suma de 43.236.000 din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului pentru anul 2018. Astfel, 42.566.000 de lei sunt necesari pentru plata pensiilor şi ajutoarelor de bătrâneţe şi pentru achitarea comisionului poştal aferent, majorat la 1,1 %.

De asemenea, suma de 670.000 de lei este prevăzută pentru achitarea comisionului aplicat pensiilor, ajutoarelor şi indemnizaţiilor plătite din bugetul de stat (460.000 lei), dar şi pentru cel aplicat pentru plata beneficiilor de asistenţă socială (210.000 lei), Capitolul 68.01 “Asigurări şi asistenţă socială”, titlul 20 “Bunuri şi servicii” din bugetul MMJS urmând să fie majorat în acest sens, potrivit aceleiași surse.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

“Intelect Parc” de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii devine tărâmul magic al copiilor din Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța și Asociația “Împreună pentru Viitor” Constanța au inaugurat “Intelect Parc”, un loc de joacă pentru toți copiii din orașul Constanța și nu doar pentru ei, oricine este așteptat să intre în tărâmul magic al copilăriei.

Adrian Bîlbă, directorul Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, transmite că noua locație pentru copii este un concept inovativ de parc pentru România.

“Prin acest concept inovativ de parc ne propunem să le oferim copiilor o alternativă utilă și plăcută de a-și petrece timpul liber, departe de calculator, în aer liber, socializând și dezvoltându-se intelectual prin jocurile minții”, susține doctorul Adrian Bîlbă.

Mai multe informații despre cum își pot petrece timpul liber copiii dvs, aflați din declarația video a doctorului Bîlbă:

Informații utile: INTELECT PARC este un concept nou de parc pe care Asociația Impreuna pentru Viitor Constanta îl propune copiilor și care reunește numai jocuri în mărime uriașă, de stimulare intelectuală, socializare și divertisment. Copiii vor putea să joace în INTELECT PARC, șah, cu piese gigantice, pe o tablă de xmp, Turnul instabil, Scrable – Jocul cuvintelor, x si 0, jocul Dame, joc de Cărți uriașe, dar și jocurile copilăriei care au fascinat generații întregi, Nu te supăra frate, Piticot și Roata Provocărilor. Toate aceste jocuri au fost concepute în marime uriașă, astfel încât să fie jucate în aer liber și să permită copiilor să facă mișcare în timp ce le joacă.

În trecut, noi jucam Piticot stând pe scaun, în jurul mesei, acum, cei mici vor juca un Piticot în mărime naturală, aruncând cu zaruri foarte mari pentru a înainta în căsuțele jocului și vor fi pionii care fac mișcarile pe tabla de joc. Indiferent că sunt jocuri de echipă sau individuale, copiii vor fi provocați să gândească, să calculeze, să își dezvolte vocabularul, să își testeze istețimea și echilibrul, să învețe să piardă cu onoare, să își ajute coechipierii, când este cazul.

Sunt invitați la inaugurarea INTELECT PARC, elevii școlilor care au participat la Proiectul „Invățăm cum să ajutăm”, prin intermediul căruia s-au strans suma de 26.075,5 lei. Proiectul i-a învățat pe copii să organizeze singuri evenimente și campanii de strângere de fonduri pentru diverse cauze sociale. Considerând că există nevoia de parcuri și zone recreative în aer liber, copiii au adoptat aceasta cauză și toți banii strânși de ei au fost investiți de către Asociația Împreună pentru Viitor Constanța, într-un parc – INTELECT PARC. Fondurile mici nu au permis angajarea unui constructor de parcuri din străinătate, cum se dorea inițial, dar pentru a respecta promisiunea făcută copiilor, prin creativitate și dorința de a le oferi ceva util și deosebit, Asociația a venit cu acest concept nou de parc.

INTELECT PARC este și la figurat și la propriu, parcul copiiilor constănțeni. Elevii care și-au finanțat parcul sunt de la școlile: Școala Gimnazială Nr.11 “Dr. Constantin Angelescu” Constanța, Școala Gimnazială Nr.12 “B.P.Hașdeu” Constanța, Școala Gimnazială Nr.16 “Marin Ionescu Dobrogeanu” Constanța, Școala Gimnazială Nr.28 “Dan Barbilian” Constanța, Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica” Constanța, Școala Gimnazială Nr.33 “Anghel Saligny” Constanța, Școala Primară “Colibri” Constanța, Colegiul Național Pedagogic “Constantin Brătescu” Constanța, Liceul Teoretic “Ovidius” Constanța, Liceul Internațional de Informatică Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Salarii mai mari doar pentru unii. Ce proiect se află pe masa miniștrilor în ședința de azi

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Salariul minim brut creşte la 2.080 de lei de la 1 ianuarie 2019. Pentru cei cu studii superioare şi vechime de minimum un an, salariul va fi de 2.350 lei pe lună.

Astfel, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi majorat la 2.080 lei lunar, iar salariul minim brut pentru angajaţii cu studii superioare şi vechime de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare va fi de 2.350 de lei, de la 1 ianuarie, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, iar proiectul va fi discutat în ședința de Guvern de vineri.

Conform proiectului, în 2019 tariful orar este de 12,43 lei pentru un program complet de lucru de 167,333 ore.  Numărul maxim de contract pentru salariul minim (pentru cei cu studii superioare şi cu vechime de peste 15 ani) de 2.350 lei este de 350.000 de persoane.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: