Connect with us

Actual

O firmă din Bacău ridică un bloc cu patru etaje la Năvodari, în marginea plajei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Cu toate că s-a construit haotic, la grămadă, cu arhitecturi îndoielnice, la Mamaia continuă să apară noi vile și blocuri. Pe de-o parte, se construiește și în zona administrată de primăria municipiului Constanța dar și, cu precădere, în cea care ține de orașul Năvodari. Am scris de-a lungul timpului de problemele pe care locuitorii zonei de sud-est a intravilanului orașului Năvodari, cei care trăiesc acolo iarnă și vară, nu doar pe perioada sezonului estival, le au. Se pare că nimănui cu putere de decizie nu-i pasă. Că lumea este foarte nemulțumită, asta-i altceva. Însă ce poate face în afară de a protesta pe facebook sau în presă, fără vreun câștig de cauză? Din fericire, însă, toți cei ce-și doresc să construiască ajung cu dosarele la APM. Iar aici, lucrurile nu sunt simple, motiv pentru care rămâne de văzut dacă cei care solicită să realizeze construcția, primesc și aprobarea. În cursul zilei de azi, comisia tehnică a APM a primit dosarul unei firme din Bacău, care dorește să construiască un bloc cu patru etaje, pe terenul situat în partea de sud-est a intravilanului orașului Năvodari. Iată ce anume dorește să facă beneficiarul: o clădire cu regim de înălțime P+4E cu destinația principală de locuire. Potrivit memoriului tehnic, construcția va conține 40 unități locative, distribuite astfel: 8 apartamente cu câte 2 camere la parter și câte 8 apartamente cu două camere la etajul 1, etajul 2, etajul 3 și etajul 4. Circulatia se va realiza cu ajutorul unui ascensor de persoane și pe casa scării, gândită pentru a face față unei evacuari în situație de urgență. Arhitectura va fi modernă, cu finisaje superioare. Acoperișul va fi de tip terasă necirculabilă. Structura clădirii este de tip pereți din beton armat, cu fundație de tip radier din beton armat, rezemat pe o pernă de piatră spartă compactată. În incinta terenului se vor amenaja 30 locuri de parcare ce vor fi realizate cu pavele inierbate. În interiorul terenului se vor amenaja spații verzi cu o suprafață minimă de 482.67mp, suprafața ce nu include locurile de parcare realizate cu pavaj înierbat.

Unde s-ar putea construi hotelul?

Oricine construiește în această zonă își dorește ca hotelul să fie cât mai aproape de mare. Iată unde își doresc cei de la firma Ian Invest Trans Bacău să ridice clădirea: ”este amplasată într-una din cele mai importante zone turistice ale României, Zona Mamaia-Nord. Terenul este amplasat în vecinatătea Promenadei Năvodari, căpătând un plus de importanță. În această situație, beneficiarul dorește realizarea unei clădiri cu destinația de locuire (parter, etajele 1-4), în scopul valorificării la maxim a potențialului terenului proprietate. Execuția nu va pune probleme speciale, constructia fiind gândită pentru a putea fi realizată cu tehnologii uzuale și muncitori cu medie calificare. Estimăm ca execuția să dureze efectiv un an calendaristic, însă această perioadă este posibil să se prelungească, aceasta depinzând în primul rând de beneficiar.” Ca mulți alții care au construit în această zonă, și această firmă vine cu promisiuni. Iată despre ce anume este vorba: ”După execuția clădirii, terenul se va amenaja și se va utila și mobila construcția. (…)Terenul din jurul construcției va rămâne liber, fiind amenajat în funcție de oportunitățile de utilizare de la momentul respectiv (parcare autoturisme, spațiu verde etc). Amplasamentul este situat la o distanță de 560m de hotarul spre est (Marea Neagră). (…)Terenul pe care va fi edificată clădirea propusă este situat între Hanul Piraților/Mamaia Sat și tabăra de Copii Năvodari, în partea estică a fâșiei de teren delimitată la Est de Marea Neagră și la Vest de Canalul Poarta Albă- Midia Năvodari.

Constructorii promit lipsa poluării

În orice declarație oficială, toți fac precizări optimiste. Nu va exista poluare, nu va fi nimeni deranjat etc. Iată ce spun cei de la Ian Invest Trans: ”În urma realizării clădirii, calitatea aerului nu va fi afectată. Gazele arse ale centralelor termice amplasate în bucătăriile apartamentelor nu vor depăși nivelul de siguranță acceptat, conform normelor în vigoare. Pe perioada execuției structurii există pericolul unei poluări atmosferice, însă pentru protecția vecinătăților, execuția etapelor sensibile se va face sub perdea de apă. Poluarea sonora va exista doar pe parcursul execuției, însă pentru ca deranjul să fie minim, se va stabili un program de lucru de comun acord cu vecinii, pentru ca aceștia să nu fie deranjați decât minimal. Pe parcursul exploatării clădirii nu vor exista surse de zgomote sau vibrații.”

 A cui este firma Ian Invest Trans?

 Firma a fost fondată în anul 2012, de către Moraru Ciprian, asociat unic la acel moment.În toamna anului 2015 intră în firmă Leonte Ecaterina, tot din Bacău. Un an mai târziu, Moraru s-a retras și i-a cesionat lui Leonte toate părțile sociale.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Bobocii Forțelor Navale depun miercuri jurământul militar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” şi Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale organizează miercuri, 24 octombrie, ora 8,00, ceremonia de depunere a Jurământului Militar. Astfel, va fi consfinţit legământul suprem al celor 115 viitori marinari militari faţă de Patrie şi de popor.

79 de studenţi şi 36 de elevi vor participa la evenimentul la care le vor fi alături reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Navale, comandanţi din Marina Militară, dar şi apropiaţi ai lor.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Raport DVS pentru luna octombrie: aproape 5.000 de kg de carne şi produse din carne, confiscate

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor.

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 01.10.2018 – 19.10.2018, s-au materializat prin verificări la 191 de obiective:

3 unități de tăiere, 1 centru colectare pește, 1 unitate de produse proaspete din pescuit, 1 unitate procesare carne, 4 unități de prelucrare lapte, 1 centru colectare lapte, 1 centru prelucrare lapte, 32 de depozite alimentare, 34 de super/hipermarket-uri, 12 magazine alimentare, 41 de laboratoare cofetărie/patiserie, 5 mijloace de transport auto, 11 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 16 unități de comercializare produse congelate, 1 unitate fabricare vin, 14 depozite semințe de consum, 2 unități de morărit, 2 unități fabricare produse de patiserie conservată, 2 unități produse zaharoase, 1 unitate fabricare apă de masă, 2 unități de fabricare a altor produse alimentare, 2 unități de ambalare produse alimentare, 2 unități de fabricare ulei.

 În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la:

  • efectuarea transporturilor de produse de origine animală fără documente prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare;
  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;
  • condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
  • neanunţarea de către persoanele juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  7  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4698 de kg, lapte şi produse lactate – 2269 de kg,  peşte şi produse din peşte – 1413 kg, ouă – 242 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 109928 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. (comunicat de presă DSV)

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Iată cum va fi vremea în Dobrogea până la sfârșitul lunii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 22 octombrie – 4 noiembrie  este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Dobrogea, temperatura aerului nu va avea variații semnificative în primele zile ale intervalului, astfel încât media regională a temperaturilor maxime se va menține în jurul valorii de 17 grade, iar a minimelor va fi de 8…10 grade.

În data de 25 octombrie vremea se va răci, media valorilor diurne se va situa în jurul a 13 grade, iar a celor nocturne va fi de 5 grade. Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere și astfel, media regională a maximelor va ajunge să se situeze în jurul valorii de 20 de grade, iar a minimelor va fi de 11…12 grade.

În a doua jumătate a intervalului, regimul termic va marca o scădere până la o medie a valorilor diurne de 15…16 grade și a celor nocturne în jurul a 9 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în zilele de 24, 30 și 31 octombrie.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: