Connect with us

Actual

O firmă din Bacău ridică un bloc cu patru etaje la Năvodari, în marginea plajei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Cu toate că s-a construit haotic, la grămadă, cu arhitecturi îndoielnice, la Mamaia continuă să apară noi vile și blocuri. Pe de-o parte, se construiește și în zona administrată de primăria municipiului Constanța dar și, cu precădere, în cea care ține de orașul Năvodari. Am scris de-a lungul timpului de problemele pe care locuitorii zonei de sud-est a intravilanului orașului Năvodari, cei care trăiesc acolo iarnă și vară, nu doar pe perioada sezonului estival, le au. Se pare că nimănui cu putere de decizie nu-i pasă. Că lumea este foarte nemulțumită, asta-i altceva. Însă ce poate face în afară de a protesta pe facebook sau în presă, fără vreun câștig de cauză? Din fericire, însă, toți cei ce-și doresc să construiască ajung cu dosarele la APM. Iar aici, lucrurile nu sunt simple, motiv pentru care rămâne de văzut dacă cei care solicită să realizeze construcția, primesc și aprobarea. În cursul zilei de azi, comisia tehnică a APM a primit dosarul unei firme din Bacău, care dorește să construiască un bloc cu patru etaje, pe terenul situat în partea de sud-est a intravilanului orașului Năvodari. Iată ce anume dorește să facă beneficiarul: o clădire cu regim de înălțime P+4E cu destinația principală de locuire. Potrivit memoriului tehnic, construcția va conține 40 unități locative, distribuite astfel: 8 apartamente cu câte 2 camere la parter și câte 8 apartamente cu două camere la etajul 1, etajul 2, etajul 3 și etajul 4. Circulatia se va realiza cu ajutorul unui ascensor de persoane și pe casa scării, gândită pentru a face față unei evacuari în situație de urgență. Arhitectura va fi modernă, cu finisaje superioare. Acoperișul va fi de tip terasă necirculabilă. Structura clădirii este de tip pereți din beton armat, cu fundație de tip radier din beton armat, rezemat pe o pernă de piatră spartă compactată. În incinta terenului se vor amenaja 30 locuri de parcare ce vor fi realizate cu pavele inierbate. În interiorul terenului se vor amenaja spații verzi cu o suprafață minimă de 482.67mp, suprafața ce nu include locurile de parcare realizate cu pavaj înierbat.

Unde s-ar putea construi hotelul?

Oricine construiește în această zonă își dorește ca hotelul să fie cât mai aproape de mare. Iată unde își doresc cei de la firma Ian Invest Trans Bacău să ridice clădirea: ”este amplasată într-una din cele mai importante zone turistice ale României, Zona Mamaia-Nord. Terenul este amplasat în vecinatătea Promenadei Năvodari, căpătând un plus de importanță. În această situație, beneficiarul dorește realizarea unei clădiri cu destinația de locuire (parter, etajele 1-4), în scopul valorificării la maxim a potențialului terenului proprietate. Execuția nu va pune probleme speciale, constructia fiind gândită pentru a putea fi realizată cu tehnologii uzuale și muncitori cu medie calificare. Estimăm ca execuția să dureze efectiv un an calendaristic, însă această perioadă este posibil să se prelungească, aceasta depinzând în primul rând de beneficiar.” Ca mulți alții care au construit în această zonă, și această firmă vine cu promisiuni. Iată despre ce anume este vorba: ”După execuția clădirii, terenul se va amenaja și se va utila și mobila construcția. (…)Terenul din jurul construcției va rămâne liber, fiind amenajat în funcție de oportunitățile de utilizare de la momentul respectiv (parcare autoturisme, spațiu verde etc). Amplasamentul este situat la o distanță de 560m de hotarul spre est (Marea Neagră). (…)Terenul pe care va fi edificată clădirea propusă este situat între Hanul Piraților/Mamaia Sat și tabăra de Copii Năvodari, în partea estică a fâșiei de teren delimitată la Est de Marea Neagră și la Vest de Canalul Poarta Albă- Midia Năvodari.

Constructorii promit lipsa poluării

În orice declarație oficială, toți fac precizări optimiste. Nu va exista poluare, nu va fi nimeni deranjat etc. Iată ce spun cei de la Ian Invest Trans: ”În urma realizării clădirii, calitatea aerului nu va fi afectată. Gazele arse ale centralelor termice amplasate în bucătăriile apartamentelor nu vor depăși nivelul de siguranță acceptat, conform normelor în vigoare. Pe perioada execuției structurii există pericolul unei poluări atmosferice, însă pentru protecția vecinătăților, execuția etapelor sensibile se va face sub perdea de apă. Poluarea sonora va exista doar pe parcursul execuției, însă pentru ca deranjul să fie minim, se va stabili un program de lucru de comun acord cu vecinii, pentru ca aceștia să nu fie deranjați decât minimal. Pe parcursul exploatării clădirii nu vor exista surse de zgomote sau vibrații.”

 A cui este firma Ian Invest Trans?

 Firma a fost fondată în anul 2012, de către Moraru Ciprian, asociat unic la acel moment.În toamna anului 2015 intră în firmă Leonte Ecaterina, tot din Bacău. Un an mai târziu, Moraru s-a retras și i-a cesionat lui Leonte toate părțile sociale.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Țigări Karelia, Assos și Fast, ascunse la bordul unei nave sosite în portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, pe site-ul oficial al ANAF a fost postat un comunicat de presă, potrivit căruia se anunța confiscarea a mii de țigări nedeclarate găsite la bordul unei nave sosite în portul Constanța.

Iată cum sună acest comunicat: În data de 14.03.2019 inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, au efectuat un supracontrol în portul Constanta la nava EDFU, pavilion Egipt, împreună cu ofiţerii de poliţie din cadrul Poliţiei de Frontieră – Grup Nave Constanţa şi au descoperit într-un recipient destinat reziduurilor, un număr de 9.400 bucăţi ţigarete marca FAST, 7.000 bucăţi ţigarete marca KARELIA şi 1.400 bucăţi ţigarete marca ASSOS, nedeclarate.

Ţigaretele au fost reţinute de lucrătorii vamali, valoarea aproximativă a mărfurilor reţinute este de 10.820 lei, iar faptele constatate vor fi sancţionate conform dispoziţiilor HG 707 /2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Codului vamal al României, art. 653, alin. (2).

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video) Carambol cu 5 mașini produs din cauza unui incendiu de vegetație. Au fost și victime

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, între Brăila și Slobozia, pe DN21 (E584)  a avut loc un carambol în care au fost implicate 5 autovehiocule, printre care și un microbuz școlar care transporta cadre didactice.

Potrivit DRDP Constanța, acest eveniment rutier s-a produs din cauza fumului dens produs de un incendiu de vegetație uscată.

În urma impactului, au rezultat 6 victime, dintre care 2 au fost transportate la spital, iar celelalte 4 (printre care și un minor) au primit îngrijiri la fața locului.

Evenimentul rutier a avut loc între localitățile Albina și Valea Cânepii. Pentru o scurtă perioadă de timp, traficul rutier a fost întrerupt după care a fost reluat pe o bandă de mers între Brăila și Slobozia și pe ruta ocolitoare DJ 255A.

Incendiu este lichidat.

Foto: Obiectiv Brăila

Video: DRDP Constanța

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Azi e cald, de mâine se răcește în toată țara. Vezi prognoza meteorologică pentru două săptămâni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Vremea, deosebit de caldă în prima zi, se va răci până în data de 21 martie, astfel că temperaturile maxime se vor situa în medie între 10 și 14 grade. În intervalul 21 – 23 martie valorile termice vor crește din nou, cu medii ce vor ajunge la 13…15 grade, apoi vor scădea spre 9…11 grade și nu vor mai avea variații semnificative. Nopțile vor avea același parcurs, pornind de la 6…8 grade vor scădea spre valori medii de 0…2 grade în jurul datei de 21 martie și ulterior vor avea mici oscilații în ecartul 0…4 grade. Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie în intervalele 18 – 21 martie și 24 – 31 martie.

CRIŞANA

Vremea se va răci semnificativ în intervalul 19 – 21 martie, când media regională a maximelor va fi în jur de 10 grade. Până în data de 23 martie se va încălzi, spre valori medii de 12…14 grade, apoi se va răci din nou și temperatura nu va mai avea variații notabile, maximele urnând a se situa între 10 și 12 grade. Temperaturile minime vor scădea și ele, de la medii de 6 grade spre -2…0 grade în data de 21 martie, apoi vor consemna o ușoară revenire, spre 2 grade la sfârșitul primei săptămâni, iar în cea de a doua săptămână se vor menține la medii de -2…0 grade. Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, cu probabilitate mai mare de apariție în intervalul 18 – 21 martie și în mare parte din a doua săptămână

TRANSILVANIA

Valorile termice vor marca o scădere accentuată în primele zile, de la maxime în medie de 20 de grade, la valori în jur de 8 grade. În intervalul 20 – 23 martie se va mai încălzi, spre maxime de 10…11 grade, iar în a doua săptămână vor fi variații ușoare între 6 și 10 grade. Minimele vor crește ușor în primele nopți, până la medii de 2…4 grade, iar din 20 martie vor avea o tendință de scădere și se vor situa, în medie, între -4 și 0 grade. Temporar vor fi precipitații în majoritatea zilelor, cu o probabilitate mai mare în 19 și 20 martie și din nou în intervalul 24 – 31 martie.

MARAMUREŞ

Media temperaturilor maxime va fi în scădere semnificativă în primele zile, de la 17…18 grade spre 8…9 grade în data de 21 martie. În 22 și 23 martie se va încălzi ușor, ca ulterior să se răcească din nou, iar valorile termice maxime să oscileze între 6 și 10 grade. Media temperaturilor minime va fi în scădere în primele nopți, de la 4 grade până la -2 grade și ulterior va avea ușoare variații între -2 și 2 grade. Precipitațiile vor fi posibile în majoritatea zilelor din intervalul de prognoză.

MOLDOVA

Vremea va intra intr-un proces de răcire accentuată, astfel că mediile temperaturilor maxime vor ajunge la 8…10 grade în data de 20 martie, pornind de la 20…21 de grade. După această dată și până la finalul intervalului nu vor mai fi variații notabile, iar mediile maximelor se vor situa între 6 și 10 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 0 și 4 grade în prima săptămână, cu ușoare creșteri și scăderi, iar în a doua săptămână se vor menține în general scăzute, cu valori între -2 și 0 grade. Precipitațiile vor fi în general puține și slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariție va fi mai ridicată în intervalul 25 – 31 martie.

DOBROGEA

În prima zi de prognoză vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 16 grade. Ulterior se va răci, chiar semnificativ în primele trei zile, astfel că maximele vor avea valori ce se vor situa în medie între 8 și 10 grade. Temperaturile minime vor fi ridicate în intervalul 18 – 20 martie, cu medii între 6 și 8 grade, însă vor marca o scădere ușoară până la sfârșitul intervalului de prognoză, spre valori medii de 2…3 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare de apariție în a doua săptămână.

MUNTENIA

În intervalul 18 -20 martie vremea se va răci accentuat, astfel că, de la valori medii ale temperaturilor maxime de 21…22 de grade, se va ajunge la 11…12 grade. După acest interval și până în data de 31 martie temperaturile nu vor mai avea variații semnificative, ele vor oscila ușor între 10 și 14 grade. Mediile minimelor vor contura o curbă a creșterii spre valori de 5…6 grade în 19 și 20 martie, însă vor marca o scădere ulterior, spre -2…0 grade. Temporar se vor semnala precipitații, mai însemnate cantitativ în intervalul 19 – 21 martie și pe arii mai extinse în intervalul 24 – 30 martie.

OLTENIA

Vremea va fi deosebit de caldă în prima zi de prognoză, când maximele vor atinge în medie 22 de grade, însă vor scădea brusc, spre valori de 12 grade în data de 20 martie. În intervalul 21 – 23 martie vor mai crește puțin, spre 14 grade, iar ulterior, până la finalul intervalului, vor fi în limitele a 10…12 grade. Mediile minimelor vor fi ridicate în primele două nopți, la valori de 5…6 grade, apoi vor scădea spre valori de 2 grade în data de 22 martie, iar în intervalul 23 – 31 martie se vor situa între 0 și 2 grade. Temporar vor fi precipitații cu o probabilitate mai mare în zilele de 19, 20 și 21 martie, apoi pe arii restrânse în intervalul 24 – 30 martie.

LA MUNTE

Vremea se va răci semnificativ în primele zile de prognoză, respectiv până în data de 20 martie, când se vor atinge valori medii ale temperaturilor maxime de 0 grade, în condițiile în care săptămâna va debuta cu valori de 10 grade. În intervalul 21 – 31 martie valorile maxime vor oscila ușor in arealul -2…2 grade. Minimele vor fi în continuă scădere, bruscă în primele nopți, de la medii de 2 grade, până la -6 grade în data de 21 martie, apoi ușoară, spre valori de -8 grade. Temporar se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai mare în intervalele 18 – 21 martie și 24 – 31 martie.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: