Connect with us

Actual

Patronul cafenelelor Bourbon insistă să construiască un bloc în parcarea de la Catanga

Published

on

Omul de afaceri Răzvan Cristian Iacob insistă să construiască un bloc cu 4 etaje în zona Catanga din municipiul Constanța. Iacob a depus, astăzi, la APM un memoriu tehnic prin care intenționează să obțină avizele necesare în vederea demarării lucrărilor de construcție. Cine este Răzban Cristian Iacob? Răzvan Cristian Iacob este patronul cafenelelor Bourbon din Constanța, București, Iași. Propunerea vizează ridicarea unui bloc P+4E, cu destinația “locuințe locative și spații comerciale la parter”. Inițiatorul PUZ-ului intenționează construirea unui bloc de 18,5 metri înalține, construcție care ar lua complet fața celorlalte blocuri de 15 metri înălține.

PUZ-ul arată că viitoarea construcție ar urma să fie realizată în zona delimitată de strada Soveja intersecție cu strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, amplasamentul având o suprafață totală de 477 mp, fiind un teren intravilan, liber de construcții, încadrat la categoria folosință “curti- construcții”, după cum precizează Iacob în documentul depus la APM. De asemenea, la capitolul necesitate și oportunitate, omul de afaceri explică: “Dezvoltarea armonioasă a unei comunități presupune satisfacerea tuturor dezideratelor care conturează coordonatele aferente nevoilor sociele, economice, culturale, religioase, sportive, aferente educației școlare, protecției mediului, etc în contextul unei judicioase gestionări urbanistice a teritoriului aferent administrațiilor locale. (…) În prezent, parcarea autoturismelor se realizează pe trotuarele aferente străzii Soveja, străzii Ștefănescu Delavrancea, pe trotuarele și aleile de acces din spatele blocurilor existente în fronturile celor două străzi, pe spațiile verzi existente. Parcările existente amenajate ca atare sunt reduse și insuficiente. Amplasamentul care a generat PUZ și terenul adiacent este utilizat, în prezent, ca parcare publică. Au fost identificate mai multe zone în care platforme pietonale sau spații verzi s-au degradat fiind utilizate ca parcaje publice.”

Dezbateri publice, oameni nemulțumiți, refuz de la Mediu – Iacob rezistă!

Locuitorii din zona Catanga și-au arătat, în repetate rânduri, nemulțmirea în mod public vizavi de intenția omului de afaceri de a schimba destinația terenului din fața caselor lor. Au fost organizate dezbateri publice, însă Răzvan Cristian Iacob pare să aibă un singur obiectiv: obținerea avizelor de mediu pentru construcția pe care intenționează să o ridice aici.

O primă dezbatere publică a fost organizată pe data de 19 mai 2016, tot atunci constănțenii din zona Catanga care au participat la acțiunea organizată la sediul administrației locale din Constanța arătându-se extrem de revoltați de intenția omului de afaceri. Ei au afirmat că nu vor permite o astfel de construcție pe acel teren!

De altfel, presa locală a relatat subiectul în dese rânduri, iar faptul că Iacob este proprietar pe teren din anul 2014, nu mai reprezintă nicio noutate. Totodată, amintim și faptul că, pe data de 10 iulie 2014, în fața notarului public Mariana Iosif s-a făcut tranzația pentru cei 447 de metri pătrați, teren situat la intersecția străzilor Soveja și Barbu Ștefănescu Delavrancea. Tranzația a fost făcută între Andreea Popescu (fostă Mișacă) care a dobândit acest teren în anul 2011, printr-o dispoziție de primar emisă de către Primăria Constanța. Este vorba despre actul administrative nr. 3975/26.10.2011 și actul administrative nr. 146446/26.10.2011. Cu alte cuvinte, terenul a fost, până în anul 2011, în proprietatea Municipalității. Acum, pe acest teren sunt locuri de parcare!

http://www.anpm.ro/documents/840114/33526026/memoriu+tehnic+PUZ-++IACOB+modificat.pdf/9e98383d-89d1-4e55-acb2-b39a018fb1ac

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!