Connect with us

Actual

Patronul cafenelelor Bourbon insistă să construiască un bloc în parcarea de la Catanga

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Omul de afaceri Răzvan Cristian Iacob insistă să construiască un bloc cu 4 etaje în zona Catanga din municipiul Constanța. Iacob a depus, astăzi, la APM un memoriu tehnic prin care intenționează să obțină avizele necesare în vederea demarării lucrărilor de construcție. Cine este Răzban Cristian Iacob? Răzvan Cristian Iacob este patronul cafenelelor Bourbon din Constanța, București, Iași. Propunerea vizează ridicarea unui bloc P+4E, cu destinația “locuințe locative și spații comerciale la parter”. Inițiatorul PUZ-ului intenționează construirea unui bloc de 18,5 metri înalține, construcție care ar lua complet fața celorlalte blocuri de 15 metri înălține.

PUZ-ul arată că viitoarea construcție ar urma să fie realizată în zona delimitată de strada Soveja intersecție cu strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, amplasamentul având o suprafață totală de 477 mp, fiind un teren intravilan, liber de construcții, încadrat la categoria folosință “curti- construcții”, după cum precizează Iacob în documentul depus la APM. De asemenea, la capitolul necesitate și oportunitate, omul de afaceri explică: “Dezvoltarea armonioasă a unei comunități presupune satisfacerea tuturor dezideratelor care conturează coordonatele aferente nevoilor sociele, economice, culturale, religioase, sportive, aferente educației școlare, protecției mediului, etc în contextul unei judicioase gestionări urbanistice a teritoriului aferent administrațiilor locale. (…) În prezent, parcarea autoturismelor se realizează pe trotuarele aferente străzii Soveja, străzii Ștefănescu Delavrancea, pe trotuarele și aleile de acces din spatele blocurilor existente în fronturile celor două străzi, pe spațiile verzi existente. Parcările existente amenajate ca atare sunt reduse și insuficiente. Amplasamentul care a generat PUZ și terenul adiacent este utilizat, în prezent, ca parcare publică. Au fost identificate mai multe zone în care platforme pietonale sau spații verzi s-au degradat fiind utilizate ca parcaje publice.”

Dezbateri publice, oameni nemulțumiți, refuz de la Mediu – Iacob rezistă!

Locuitorii din zona Catanga și-au arătat, în repetate rânduri, nemulțmirea în mod public vizavi de intenția omului de afaceri de a schimba destinația terenului din fața caselor lor. Au fost organizate dezbateri publice, însă Răzvan Cristian Iacob pare să aibă un singur obiectiv: obținerea avizelor de mediu pentru construcția pe care intenționează să o ridice aici.

O primă dezbatere publică a fost organizată pe data de 19 mai 2016, tot atunci constănțenii din zona Catanga care au participat la acțiunea organizată la sediul administrației locale din Constanța arătându-se extrem de revoltați de intenția omului de afaceri. Ei au afirmat că nu vor permite o astfel de construcție pe acel teren!

De altfel, presa locală a relatat subiectul în dese rânduri, iar faptul că Iacob este proprietar pe teren din anul 2014, nu mai reprezintă nicio noutate. Totodată, amintim și faptul că, pe data de 10 iulie 2014, în fața notarului public Mariana Iosif s-a făcut tranzația pentru cei 447 de metri pătrați, teren situat la intersecția străzilor Soveja și Barbu Ștefănescu Delavrancea. Tranzația a fost făcută între Andreea Popescu (fostă Mișacă) care a dobândit acest teren în anul 2011, printr-o dispoziție de primar emisă de către Primăria Constanța. Este vorba despre actul administrative nr. 3975/26.10.2011 și actul administrative nr. 146446/26.10.2011. Cu alte cuvinte, terenul a fost, până în anul 2011, în proprietatea Municipalității. Acum, pe acest teren sunt locuri de parcare!

http://www.anpm.ro/documents/840114/33526026/memoriu+tehnic+PUZ-++IACOB+modificat.pdf/9e98383d-89d1-4e55-acb2-b39a018fb1ac

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un autoturism s-a răsturnat la intrarea în Medgidia! Sunt două victime

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la intrarea în Medgidia dinspre Valea Dacilor a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea gravă a două persoane.

Potrivit apelului telefonic dat la numărul de urgență 112, un autoturism s-ar fi răsturnat într-un șanț și ar fi două victime. La fața locului se deplasează de urgență echipaje de intervenție pentru a acorda primul ajutor răniților.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

5 bărbați din Constanța, reținuți pentru contrabandă cu țigări

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de la transporturi din Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat, astăzi, 10 percheziții la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu tutun. 5 bărbați au fost reținuți.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, peste 249.500 de țigarete, de diferite mărci, fără ca acestea să aibă aplicate timbre de accizare românești.

De asemenea, în timpul efectuării perchezițiilor domiciliare, polițiștii au depistat în flagrant delict un bărbat, de 48 de ani, în timp ce ar fi oferit spre vânzare peste 10.000 de țigarete, în dreptul unui imobil, din municipiul Constanța.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 137.000 de lei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, față de 5 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, la data de 20 martie a.c., să fie prezentați instanței de judecată, cu propuneri legale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi bărbați din Hârșova, reținuți pentru braconaj piscicol

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în orașul Hârșova. Două persoane au fost reținute.

La data de 19 martie a.c., polițiștii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au efectuat 2 percheziții la locuințele a 2 bărbați, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat și deținere a uneltelor de pescuit de către persoane neautorizate.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea confiscării, 1 barcă de tip lotcă din lemn gudronat, 4 setci de tip monofilament, în lungime de 250 de metri, 9 setci trifilare din nailon, în lungime de 390 de metri, 2 role cu fir pentru setci, în lungime de 200 de metri, 13 unelte tip vintire, 1 unealtă tip prostovol, 1 năvod și mai multe cabluri cu sârmă galvanizată și altele  cu sârmă din aluminiu.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 17.200 de lei.

Din cercetări a rezulat că persoanle în cauză ar fi folosit bunurile  la comiterea de infracțiuni de braconaj piscicol, pe fluviul Dunarea.

În cauză, polițiștii continuă cercetările față de cei 2 bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și deținere a uneltelor de pescuit de către persoane neautorizate, aceștia fiind reținuți, pentru 24 de ore, și introduși în arestul IPJ Constanța.

La data 20 martie a.c., bărbații, în vârstă de 45, respectiv 50 de ani, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova cu propuneri legale.

În activități au fost angrenați luptători ai  Serviciului Acțiuni Speciale Constanța.

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: