Connect with us

Actual

Patronul cafenelelor Bourbon insistă să construiască un bloc în parcarea de la Catanga

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Omul de afaceri Răzvan Cristian Iacob insistă să construiască un bloc cu 4 etaje în zona Catanga din municipiul Constanța. Iacob a depus, astăzi, la APM un memoriu tehnic prin care intenționează să obțină avizele necesare în vederea demarării lucrărilor de construcție. Cine este Răzban Cristian Iacob? Răzvan Cristian Iacob este patronul cafenelelor Bourbon din Constanța, București, Iași. Propunerea vizează ridicarea unui bloc P+4E, cu destinația “locuințe locative și spații comerciale la parter”. Inițiatorul PUZ-ului intenționează construirea unui bloc de 18,5 metri înalține, construcție care ar lua complet fața celorlalte blocuri de 15 metri înălține.

PUZ-ul arată că viitoarea construcție ar urma să fie realizată în zona delimitată de strada Soveja intersecție cu strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, amplasamentul având o suprafață totală de 477 mp, fiind un teren intravilan, liber de construcții, încadrat la categoria folosință “curti- construcții”, după cum precizează Iacob în documentul depus la APM. De asemenea, la capitolul necesitate și oportunitate, omul de afaceri explică: “Dezvoltarea armonioasă a unei comunități presupune satisfacerea tuturor dezideratelor care conturează coordonatele aferente nevoilor sociele, economice, culturale, religioase, sportive, aferente educației școlare, protecției mediului, etc în contextul unei judicioase gestionări urbanistice a teritoriului aferent administrațiilor locale. (…) În prezent, parcarea autoturismelor se realizează pe trotuarele aferente străzii Soveja, străzii Ștefănescu Delavrancea, pe trotuarele și aleile de acces din spatele blocurilor existente în fronturile celor două străzi, pe spațiile verzi existente. Parcările existente amenajate ca atare sunt reduse și insuficiente. Amplasamentul care a generat PUZ și terenul adiacent este utilizat, în prezent, ca parcare publică. Au fost identificate mai multe zone în care platforme pietonale sau spații verzi s-au degradat fiind utilizate ca parcaje publice.”

Dezbateri publice, oameni nemulțumiți, refuz de la Mediu – Iacob rezistă!

Locuitorii din zona Catanga și-au arătat, în repetate rânduri, nemulțmirea în mod public vizavi de intenția omului de afaceri de a schimba destinația terenului din fața caselor lor. Au fost organizate dezbateri publice, însă Răzvan Cristian Iacob pare să aibă un singur obiectiv: obținerea avizelor de mediu pentru construcția pe care intenționează să o ridice aici.

O primă dezbatere publică a fost organizată pe data de 19 mai 2016, tot atunci constănțenii din zona Catanga care au participat la acțiunea organizată la sediul administrației locale din Constanța arătându-se extrem de revoltați de intenția omului de afaceri. Ei au afirmat că nu vor permite o astfel de construcție pe acel teren!

De altfel, presa locală a relatat subiectul în dese rânduri, iar faptul că Iacob este proprietar pe teren din anul 2014, nu mai reprezintă nicio noutate. Totodată, amintim și faptul că, pe data de 10 iulie 2014, în fața notarului public Mariana Iosif s-a făcut tranzația pentru cei 447 de metri pătrați, teren situat la intersecția străzilor Soveja și Barbu Ștefănescu Delavrancea. Tranzația a fost făcută între Andreea Popescu (fostă Mișacă) care a dobândit acest teren în anul 2011, printr-o dispoziție de primar emisă de către Primăria Constanța. Este vorba despre actul administrative nr. 3975/26.10.2011 și actul administrative nr. 146446/26.10.2011. Cu alte cuvinte, terenul a fost, până în anul 2011, în proprietatea Municipalității. Acum, pe acest teren sunt locuri de parcare!

http://www.anpm.ro/documents/840114/33526026/memoriu+tehnic+PUZ-++IACOB+modificat.pdf/9e98383d-89d1-4e55-acb2-b39a018fb1ac

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Istria: Un bărbat și-a pierdut viața! S-a răsturnat cu tractorul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, serviciul de urgență 112 a fost sunat pentru a fi solicitate forțe de intervenție la Istria. Acolo, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care efectua lucrări agricole cu tractorul s-a răsturnat și părea a fi în stare foarte gravă.

Omul a rămas prins sub tractor și a fost scos de fratele lui, până la sosirea echipelor de salvare.

La fața locului au fost trimise de urgență elicopterul și un echipaj Saj B2 pentru a acorda o mână de ajutor.

Echipajele de salvare au încercat să îl resusciteze pe bărbat dar, din nefericire nu a răspuns manevrelor. În aceste condiții, au fost nevoiți să declare decesul tractoristului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi constănțeni, prinși cu 100 kg de pește în zona lacului Sinoe

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism, aproximativ 100 kilograme de pește și 11  plase monofilament, fără documente legale.

În data de 19.10.2018, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța,  în cadrul unor activităţi informativ-operative desfăşurate în zona de competenţă, au oprit în zona Lacului Sinoe, județul Constanța, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau doi cetățeni români, C.R. și L.B., în vârstă de 47, respectiv 31 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanta.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, 11 plase de tip monofilament în care se aflau  99.80 kilograme de peşte din specia caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele monofilament, în lungime de aproximativ 1.000 metri au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” și „pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Acțiune de control în zona aeroporturilor din țară! A fost și la Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 18 octombrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Constanța, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

De asemenea, polițiștii au verificat funcționarea corectă a aparatelor de taxat, precum și starea tehnică a autovehiculelor care efectuau activități de taximetrie.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 273 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 30.000 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 98 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 18 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar o sancțiune a fost aplicată pentru alte abateri.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere.

În acțiune au fost angrenați și lucrători ai Registrului Auto Român și jandarmi. Astfel de controale, pentru siguranța transportului public de persoane, continuă şi în perioada următoare.

Foto: Adevărul

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: