Connect with us

Actual

O firmă din București pregătește proiectele pentru Primăria Constanța. Vezi pentru câți bani

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primăria municipiului Constanța informează că a atribuit trei contracte – anunțul de atribuire nr. 186319/03.02.2018 – care vizează elaborarea de documentații tehnico – economice aferente proiectelor de investiții privind îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, respectiv elaborare teme de proiectare.

La capitolul “descrierea succintă a contractului sau a achizițiilor”, reprezentanții administrației municipale constănțene transmit următoarele:

“Municipiul Constanta are în vedere investitii majore în infrastructura de transport si zone pietonale accesibile, sigure, pentru îmbunatatirea indicatorilor privind mobilitatea persoanelor si marfurilor cu scopul de a creste calitatea vietii. Zonele supuse temelor de proiectare propuse fac parte din planul de actiune pe termen scurt al PMUD si va fi depus spre finantare prin intermediul Axei prioritare 4 Sprijinirea Dezvoltarii Urbane Durabile a Programului Operational Regional 2014-2020, Prioritatea de investitii 4.1 Promovarea unor strategii cu emisii scazute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilitatii urbane”.

Atribuirea s-a făcut prin licitație deschisă, fiind acceptat ofertantul care a venit cu cel mai bun preț.

Astfel, o firmă din București, SC URBAN SCOPE SRL, a câștigat licitația organizată de Primăria Constanța pe SEAP pentru elaborarea documentațiilor tehnico – economice pentru proiectele Municipalității, după cum urmează:

A fost încheiat contractul nr. 5872/01.02.2018, document cu o valoare de 89.000,00 lei fără TVA, un alt contract semnat este contractul nr. 5891/01.02.2018 cu o valoare de 89.000,00 lei fără TVA și, în fine, un al treilea contract cu aceeași firmă, respectiv 5902/01.02.2018, acest ultim document având tot valoarea de 89.000,00 lei fără TVA.

Cine este URBAN SCOPE SRL?!

Urban Scope SRL a fost înființată în luna martie 2016 de Dorel Vasile Dăneci și Cătălina Florina Gondrea ambii cu domiciliu declarat în comuna Bogdănești, județul Vâlcea. Astfel, vara trecută, societatea căreia Primăria Constanța i-a atribuit contractele menționale, avea doar un angajat și încheia contracte cu primării mari, printre acestea și Primăria Galați. Documentaţia, potrivit viata-libera.ro vizează amenajarea unei piaţete lângă Policlinica cu Plată, pe locul scheletului demolat al Arenei de Box, teren invadat acum de vegetaţie, de gunoaie şi maidanezi. Acceași sursă a scris în august 2017 faptul că documentul atribuit de Primăria Galaţi, în urma unei proceduri simplificate proprii, este în valoare de 39.000 de lei fără TVA. Misiunea firmei bucureştene va fi să analizeze trei variante de investiţii pentru zona respectivă: amenajare piaţetă publică, amenajare parcare publică, amenajare parcare subterană şi piaţetă publică şi să furnizeze studiul de fezabilitate, studiul geotehnic şi documentaţiile necesare pentru certificatul de urbanism şi pentru avize.

De asemenea, despre aceeași firmă s-a scris că a încheiat contract și cu Primăria Focșani, URBAN SCOPE SRL fiind contractată, la nici jumătate de an de la înființare, pentru revizuirea strategiei de dezvoltare a municipiului Focșani și pentru un studiu de fezabilitate în vederea înființării unui parc pentru cicliști în localitate.

Comments

comments

Actual

Cod PORTOCALIU de ploi în Dobrogea

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o avertizare nowcasting Cod portocaliu de furtună pentru localităţi din judeţul Constanţa, valabilă de la ora 14:00. Potrivit meteorologilor, în intervalul de valabilitate: 13 iunie, ora 14:00 – 13 iunie, ora 23:00, vor fi fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată. Zone afectate: Dobrogea. În județele Tulcea și Constanța, cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trupul neînsuflețit al unui comandant român de navă nu poate fi repatriat. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Trupul neînsuflețit al unui comandant de navă român decedat la bord nu poate fi repatriat pentru a putea primi obiceiurile creștine de înmormântare acasă.

Comandantul Sandu Dan a decedat pe nava Vantage Wave sub pavilion Liberia pe data de 19 Aprilie 2021, la 4 zile după ce nava a părăsit un port de încărcare din India.

Potrivit Comitetului Executiv al Sindicatului Liber al Navigatorilor, bărbatul s-a simțit rău și cel mai probabil a suferit un infarct miocardic fatal pe un fond de îmbolnăvire încă necunoscut. Armatorii navei au încercat fără succes să trimită corpul neînsuflețit către țară dar fara succes deși a tranzitat pentru acest lucru Singapore, Taiwan, S.Korea, Malaysia, Vietnam, chiar și Japonia.

Nava a ajuns pe 7 mai 2021 la destinație, în China, dar autoritățile încă nu au lăsat-o să intre la operare nici până astăzi.

S-au făcut până acum toate demersurile posibile, Ambasada noastră la Beijing, ITF România, compania și agenții navei din China, clubul de asigurare, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Chinei la București, avocați și consilieri ministeriali, politicieni.

Până acum, lucrurile nu au putut fi rezolvate și ce e și mai rău, echipajul a început să raționalizeze alimentele și apa pentru că autoritățile chineze refuză orice interacțiune cu această navă.

Trupul neînsuflețit al comandantului Sandu Dan se află în camera frigorifică a navei  din 19 aprilie în pofida faptului că toate autoritățile, organismele, organizațiile internaționale și naționale au fost alertate până în acest moment.

”China se pare că este într-o frică pandemică pentru ca noua tulpină indiană Covid-19 să nu se răspândescă în acestă țară. Sindicatul Liber al Navigatorilor face un apel la președintele României pentru a interveni pe căile oferite de acestă demnitate și a găsi o modalitate de a debloca acest caz deosebit.”, precizează Adrian Mihălcioiu, lider al SLN.

”Navigatorii sunt lucrători esențiali în transportul internațional, prin activitatea lor economia mondială este stabilă în acest context pandemic extraordinar și merită respectul cuvenit pentru ca măcar rămășitele pământești ale celor care, iată, sunt răpuși fiindcă își desfășoară activitatea prin țări și locuri periculoase (vezi India) să poată fi returnate familiilor în orice condiții.

Familia și noi nu vrem decât ca Dumnezeu să îi poată odihni și trupul în pace!”, au precizat reprezentanții Comitetului Executiv al SLN.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Explozii în subteran, în zona Far din Constanța. Arde cu flacără din pământ

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, pompierii militari au fost solicitați pe strada Aurora din Constanța, în zona Far. Au fost patru apeluri pe numărul de urgență 112, prin care locatarii anunțau un incendiu în subteran, posibil de la o acumuare de gaze. Arde cu flacără din pământ, la o distanță de aproximativ 2 metri de un bloc, iese fum.

La fața locului intervin pompierii Detașamentului port, cu două echipaje de intervenție.

De asemenea, au fost așteptate și echipaje din partea Distrigaz.

Din fericire, la ora actuală nu mai există flacără.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: