Connect with us

Actual

O firmă din București pregătește proiectele pentru Primăria Constanța. Vezi pentru câți bani

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Primăria municipiului Constanța informează că a atribuit trei contracte – anunțul de atribuire nr. 186319/03.02.2018 – care vizează elaborarea de documentații tehnico – economice aferente proiectelor de investiții privind îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, respectiv elaborare teme de proiectare.

La capitolul “descrierea succintă a contractului sau a achizițiilor”, reprezentanții administrației municipale constănțene transmit următoarele:

“Municipiul Constanta are în vedere investitii majore în infrastructura de transport si zone pietonale accesibile, sigure, pentru îmbunatatirea indicatorilor privind mobilitatea persoanelor si marfurilor cu scopul de a creste calitatea vietii. Zonele supuse temelor de proiectare propuse fac parte din planul de actiune pe termen scurt al PMUD si va fi depus spre finantare prin intermediul Axei prioritare 4 Sprijinirea Dezvoltarii Urbane Durabile a Programului Operational Regional 2014-2020, Prioritatea de investitii 4.1 Promovarea unor strategii cu emisii scazute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilitatii urbane”.

Atribuirea s-a făcut prin licitație deschisă, fiind acceptat ofertantul care a venit cu cel mai bun preț.

Astfel, o firmă din București, SC URBAN SCOPE SRL, a câștigat licitația organizată de Primăria Constanța pe SEAP pentru elaborarea documentațiilor tehnico – economice pentru proiectele Municipalității, după cum urmează:

A fost încheiat contractul nr. 5872/01.02.2018, document cu o valoare de 89.000,00 lei fără TVA, un alt contract semnat este contractul nr. 5891/01.02.2018 cu o valoare de 89.000,00 lei fără TVA și, în fine, un al treilea contract cu aceeași firmă, respectiv 5902/01.02.2018, acest ultim document având tot valoarea de 89.000,00 lei fără TVA.

Cine este URBAN SCOPE SRL?!

Urban Scope SRL a fost înființată în luna martie 2016 de Dorel Vasile Dăneci și Cătălina Florina Gondrea ambii cu domiciliu declarat în comuna Bogdănești, județul Vâlcea. Astfel, vara trecută, societatea căreia Primăria Constanța i-a atribuit contractele menționale, avea doar un angajat și încheia contracte cu primării mari, printre acestea și Primăria Galați. Documentaţia, potrivit viata-libera.ro vizează amenajarea unei piaţete lângă Policlinica cu Plată, pe locul scheletului demolat al Arenei de Box, teren invadat acum de vegetaţie, de gunoaie şi maidanezi. Acceași sursă a scris în august 2017 faptul că documentul atribuit de Primăria Galaţi, în urma unei proceduri simplificate proprii, este în valoare de 39.000 de lei fără TVA. Misiunea firmei bucureştene va fi să analizeze trei variante de investiţii pentru zona respectivă: amenajare piaţetă publică, amenajare parcare publică, amenajare parcare subterană şi piaţetă publică şi să furnizeze studiul de fezabilitate, studiul geotehnic şi documentaţiile necesare pentru certificatul de urbanism şi pentru avize.

De asemenea, despre aceeași firmă s-a scris că a încheiat contract și cu Primăria Focșani, URBAN SCOPE SRL fiind contractată, la nici jumătate de an de la înființare, pentru revizuirea strategiei de dezvoltare a municipiului Focșani și pentru un studiu de fezabilitate în vederea înființării unui parc pentru cicliști în localitate.

Comments

comments

Actual

Istria: Un bărbat și-a pierdut viața! S-a răsturnat cu tractorul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, serviciul de urgență 112 a fost sunat pentru a fi solicitate forțe de intervenție la Istria. Acolo, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care efectua lucrări agricole cu tractorul s-a răsturnat și părea a fi în stare foarte gravă.

Omul a rămas prins sub tractor și a fost scos de fratele lui, până la sosirea echipelor de salvare.

La fața locului au fost trimise de urgență elicopterul și un echipaj Saj B2 pentru a acorda o mână de ajutor.

Echipajele de salvare au încercat să îl resusciteze pe bărbat dar, din nefericire nu a răspuns manevrelor. În aceste condiții, au fost nevoiți să declare decesul tractoristului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi constănțeni, prinși cu 100 kg de pește în zona lacului Sinoe

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism, aproximativ 100 kilograme de pește și 11  plase monofilament, fără documente legale.

În data de 19.10.2018, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța,  în cadrul unor activităţi informativ-operative desfăşurate în zona de competenţă, au oprit în zona Lacului Sinoe, județul Constanța, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau doi cetățeni români, C.R. și L.B., în vârstă de 47, respectiv 31 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanta.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, 11 plase de tip monofilament în care se aflau  99.80 kilograme de peşte din specia caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele monofilament, în lungime de aproximativ 1.000 metri au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” și „pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Acțiune de control în zona aeroporturilor din țară! A fost și la Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 18 octombrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Constanța, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

De asemenea, polițiștii au verificat funcționarea corectă a aparatelor de taxat, precum și starea tehnică a autovehiculelor care efectuau activități de taximetrie.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 273 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 30.000 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 98 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 18 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar o sancțiune a fost aplicată pentru alte abateri.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere.

În acțiune au fost angrenați și lucrători ai Registrului Auto Român și jandarmi. Astfel de controale, pentru siguranța transportului public de persoane, continuă şi în perioada următoare.

Foto: Adevărul

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: