Connect with us

Actual

O firmă din București pregătește proiectele pentru Primăria Constanța. Vezi pentru câți bani

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Primăria municipiului Constanța informează că a atribuit trei contracte – anunțul de atribuire nr. 186319/03.02.2018 – care vizează elaborarea de documentații tehnico – economice aferente proiectelor de investiții privind îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, respectiv elaborare teme de proiectare.

La capitolul “descrierea succintă a contractului sau a achizițiilor”, reprezentanții administrației municipale constănțene transmit următoarele:

“Municipiul Constanta are în vedere investitii majore în infrastructura de transport si zone pietonale accesibile, sigure, pentru îmbunatatirea indicatorilor privind mobilitatea persoanelor si marfurilor cu scopul de a creste calitatea vietii. Zonele supuse temelor de proiectare propuse fac parte din planul de actiune pe termen scurt al PMUD si va fi depus spre finantare prin intermediul Axei prioritare 4 Sprijinirea Dezvoltarii Urbane Durabile a Programului Operational Regional 2014-2020, Prioritatea de investitii 4.1 Promovarea unor strategii cu emisii scazute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilitatii urbane”.

Atribuirea s-a făcut prin licitație deschisă, fiind acceptat ofertantul care a venit cu cel mai bun preț.

Astfel, o firmă din București, SC URBAN SCOPE SRL, a câștigat licitația organizată de Primăria Constanța pe SEAP pentru elaborarea documentațiilor tehnico – economice pentru proiectele Municipalității, după cum urmează:

A fost încheiat contractul nr. 5872/01.02.2018, document cu o valoare de 89.000,00 lei fără TVA, un alt contract semnat este contractul nr. 5891/01.02.2018 cu o valoare de 89.000,00 lei fără TVA și, în fine, un al treilea contract cu aceeași firmă, respectiv 5902/01.02.2018, acest ultim document având tot valoarea de 89.000,00 lei fără TVA.

Cine este URBAN SCOPE SRL?!

Urban Scope SRL a fost înființată în luna martie 2016 de Dorel Vasile Dăneci și Cătălina Florina Gondrea ambii cu domiciliu declarat în comuna Bogdănești, județul Vâlcea. Astfel, vara trecută, societatea căreia Primăria Constanța i-a atribuit contractele menționale, avea doar un angajat și încheia contracte cu primării mari, printre acestea și Primăria Galați. Documentaţia, potrivit viata-libera.ro vizează amenajarea unei piaţete lângă Policlinica cu Plată, pe locul scheletului demolat al Arenei de Box, teren invadat acum de vegetaţie, de gunoaie şi maidanezi. Acceași sursă a scris în august 2017 faptul că documentul atribuit de Primăria Galaţi, în urma unei proceduri simplificate proprii, este în valoare de 39.000 de lei fără TVA. Misiunea firmei bucureştene va fi să analizeze trei variante de investiţii pentru zona respectivă: amenajare piaţetă publică, amenajare parcare publică, amenajare parcare subterană şi piaţetă publică şi să furnizeze studiul de fezabilitate, studiul geotehnic şi documentaţiile necesare pentru certificatul de urbanism şi pentru avize.

De asemenea, despre aceeași firmă s-a scris că a încheiat contract și cu Primăria Focșani, URBAN SCOPE SRL fiind contractată, la nici jumătate de an de la înființare, pentru revizuirea strategiei de dezvoltare a municipiului Focșani și pentru un studiu de fezabilitate în vederea înființării unui parc pentru cicliști în localitate.

Comments

comments

Actual

(Video): Constanța: Un șofer beat a lovit un autobuz și un autoturism

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acesti dimineți, pe str. Pandurului din Constanța, la intersecția cu Șoseaua Mangaliei a avut loc un eveniment rutier în următoarele împrejurări.

Un șofer foarte beat a lovit un autoturism și un autobuz RATC. O victimă a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, conducătorul unui autoturism, aflat sub influența băuturilor alcoolice (0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat) se face vinovat de accident. A rezultat vătămarea corporală uşoară a unei conducătoare auto, aflată în cel de-al doilea autoturism implicat în accident.

Update: Iată cum s-a produs acest accident, potrivit IPJ Constanța. La data de 17 februarie, ora 09.50, un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din localitatea Independenta, județul Constanța, a condus un autoturism pe strada Pandurului, dinspre strada Liliac, iar la intersecția cu Soseaua Mangaliei nu a respectat semnificația indicatorului cedează trecerea, intrând în coliziune cu un autoturism condus de o femeie, in vârstă de 57 de ani.

A rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto. În cauza a fost întocmit dosar penal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat a căzut de pe o schelă, în portul Constanța! A fost declarat decedat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 9.30, în incinta Chimpex din portul Constanța s-a produs un accident dramatic.

Un bărbat de aproximativ 50 de ani a căzut de pe o schelă, de la înălțimea de aproximativ 3 metri. Se știe că acesta nu era angajat al companiei Chimpex.

La fața locului au fost solicitate de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și au fost trimise rapid un echipaj Smurd B și unul Saj C2.

Bărbatul a fost găsit în stop cardiorespirator, i s-a făcut protocol de resuscitare dar, din nefericire, a fost declarat decesul.

Update: Iată cum s-a produs acest nedorit eveniment:  La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 09.45, polițiștii din cadrul Serviciului Poliție Transporturi Maritime au fost sesizați de producerea unui accident de muncă în dana 59 a Portului Constanța, soldat cu decesul unui bărbat, în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza județului Neamț. Bărbatul era angajat al unei societăți comerciale din Portul Constanța și efectua lucrări de zidărie la o magazie din zona menționată. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și nerespectarea normelor de sănătate și siguranță în muncă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânără șoferiță din Constanța, prinsă beată la volan

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, 17 februarie a.c., la ora 05.45, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat o tânără, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Constanța, care a condus un autoturism, pe bulevardul Năvodari, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătoarea auto a refuzat să fie testată cu aparatul alcooltest și fost condusă la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Pe numele tinerei a fost deschis dosar penal.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: