Actual

O firmă din București pregătește proiectele pentru Primăria Constanța. Vezi pentru câți bani

feb. 05, 2018 Mihaela Tîrpan

Primăria municipiului Constanța informează că a atribuit trei contracte – anunțul de atribuire nr. 186319/03.02.2018 – care vizează elaborarea de documentații tehnico – economice aferente proiectelor de investiții privind îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, respectiv elaborare teme de proiectare.

La capitolul “descrierea succintă a contractului sau a achizițiilor”, reprezentanții administrației municipale constănțene transmit următoarele:

“Municipiul Constanta are în vedere investitii majore în infrastructura de transport si zone pietonale accesibile, sigure, pentru îmbunatatirea indicatorilor privind mobilitatea persoanelor si marfurilor cu scopul de a creste calitatea vietii. Zonele supuse temelor de proiectare propuse fac parte din planul de actiune pe termen scurt al PMUD si va fi depus spre finantare prin intermediul Axei prioritare 4 Sprijinirea Dezvoltarii Urbane Durabile a Programului Operational Regional 2014-2020, Prioritatea de investitii 4.1 Promovarea unor strategii cu emisii scazute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilitatii urbane”.

Atribuirea s-a făcut prin licitație deschisă, fiind acceptat ofertantul care a venit cu cel mai bun preț.

Astfel, o firmă din București, SC URBAN SCOPE SRL, a câștigat licitația organizată de Primăria Constanța pe SEAP pentru elaborarea documentațiilor tehnico – economice pentru proiectele Municipalității, după cum urmează:

A fost încheiat contractul nr. 5872/01.02.2018, document cu o valoare de 89.000,00 lei fără TVA, un alt contract semnat este contractul nr. 5891/01.02.2018 cu o valoare de 89.000,00 lei fără TVA și, în fine, un al treilea contract cu aceeași firmă, respectiv 5902/01.02.2018, acest ultim document având tot valoarea de 89.000,00 lei fără TVA.

Cine este URBAN SCOPE SRL?!

Urban Scope SRL a fost înființată în luna martie 2016 de Dorel Vasile Dăneci și Cătălina Florina Gondrea ambii cu domiciliu declarat în comuna Bogdănești, județul Vâlcea. Astfel, vara trecută, societatea căreia Primăria Constanța i-a atribuit contractele menționale, avea doar un angajat și încheia contracte cu primării mari, printre acestea și Primăria Galați. Documentaţia, potrivit viata-libera.ro vizează amenajarea unei piaţete lângă Policlinica cu Plată, pe locul scheletului demolat al Arenei de Box, teren invadat acum de vegetaţie, de gunoaie şi maidanezi. Acceași sursă a scris în august 2017 faptul că documentul atribuit de Primăria Galaţi, în urma unei proceduri simplificate proprii, este în valoare de 39.000 de lei fără TVA. Misiunea firmei bucureştene va fi să analizeze trei variante de investiţii pentru zona respectivă: amenajare piaţetă publică, amenajare parcare publică, amenajare parcare subterană şi piaţetă publică şi să furnizeze studiul de fezabilitate, studiul geotehnic şi documentaţiile necesare pentru certificatul de urbanism şi pentru avize.

De asemenea, despre aceeași firmă s-a scris că a încheiat contract și cu Primăria Focșani, URBAN SCOPE SRL fiind contractată, la nici jumătate de an de la înființare, pentru revizuirea strategiei de dezvoltare a municipiului Focșani și pentru un studiu de fezabilitate în vederea înființării unui parc pentru cicliști în localitate.

Comments

comments