Conecteaza-te cu noi

Politica

O nouă autostradă va fi construită în județul Constanța. Remus Negoi: „Vom avea autostrada A4 SUD, nu drum expres“

Published

on

Senatorul de Constanța al USR-PLUS Remus Negoi explică, pe Facebook, care este realitatea vizavi de mult discutatul proiect de construire a unei variante de ocolire a orașului Techirghiol. Negoi spune că este vorba de o autostradă A4 SUD și nu de un drum expres așa cum se vorbea inițial. Autostrada A4 Sud se va desprinde din A4 în dreptul localității Cumpăna și va ocoli Techirghiol. Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic vor fi gata în primăvara anului viitor, după care se va da drumul la licitație pentru execuția lucrărilor, iar sursa de finanțare este Programul Operațional de Transport (POT) 2021-2027.

„Adevărul concret (foarte concret) despre AUTOSTRADA A4 SUD, care ocolește Techirghiol. Performanțe concrete ale ministrului Cătălin Drulă versus vorbărie multă a fostului ministru al transporturilor. Noi, cei din USR PLUS, vorbim mai puțin și facem mult mai mult. Cu date concrete, nu cu vorbărie pe facebook. De ceva vreme, se tot comunică despre varianta ocolitoare Techirghiol, fără însă a avea vreun temei sau substanță.

Adevărul este următorul:

În 2020, în campania de la alegerile parlamentare, Ministerul Transporturilor condus de fostul ministru, Lucian Bode, a venit cu un draft de PNRR fără absolut nicio legătură cu realitatea, cu proiecte, unele imposibile, cu o valoare totală mult peste alocarea României.

Advertisement

Despre PNRR, concret, am început să discutăm cu Comisia Europeană abia anul acesta şi a trebuit să ne încadrăm în limite financiare foarte stricte şi în nişte criterii clare: MATURITATE PROIECTE, REȚEA CORE EUROPEANĂ.

După 1 an și ceva de mandat al fostului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, NU s-a realizat nici Studiul de Fezabilitate, nici Proiectul Tehnic, așa că NU se putea califica la proiecte mature.

NU a existat niciun proiect MATUR, la cheie, de pe vremea fostului ministru Bode, așa că vorbim degeaba despre acesta.

Vorbind concret despre viitorul drum care ocolește Techirghiol, când am venit noi, USR PLUS, în Ministerul Transporturilor, nici măcar nu era selectat traseul, așa că a trebuit să alegem viitorul traseu, după multe discuții cu primăriţa din Cumpăna.

Imediat după aceea, ministrul #USRPLUS, Cătălin Drulă, a dat drumul la investigații detaliate de teren, studii topografice, geotehnice, etc., adică demersuri concrete, NU VORBE, pentru a demara ceva ce va fi pus în practică până în martie 2022, cu pași și termeni clari de implementare:

Advertisement

Așadar, în acest moment vorbim despre:

AUTOSTRADA A4 SUD (nu drum expres), care se va desprinde din autostrada A4 în dreptul localității Cumpăna și va ocoli localitatea Techirghiol – cea mai bună variantă posibilă.

În primăvara lui 2022 se va termina Studiul de Fezabilitate (SF) + Proiect Tehnic (PT) și vom lansa licitația pentru execuția lucrărilor.

Sursa de finanțare a autostrăzii A4 Sud (nu pe hârtie ori pe facebook, ci reală) va fi Programul Operațional Transport (POT) 2021-2027.

Sunt fapte concrete, nu vorbe goale!“, a spus Negoi.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions