Connect with us

Politica

Oamenii străzii nu au un adăpost pentru iarnă! Gravity Park nu a fost considerat potrivit!

Maria Ionescu

Publicat

la

Nu știm exact câți oameni fără adăpost există în Constanța, dar la anumite evenimente dedicate lor au participat câteva zeci. Așadar, vom presupune că numărul lor se situează la sub 100. Din dorința de a le oferi un adăpost pe parcursul iernii, care poate să fie extrem de friguroasă, Consiliul Local Municipal a dorit să le asigure un spațiu în care să se poată adăpsoti. Din acest motiv, unul din spațiile depistate ca potrivite pentru acest caz este una dintre clădirile Gravity Park.
Spaţiul respectiv are destinaţia sală de calculatoare, însă nu a fost folosită niciodată şi este goală. Acolo primăria intenționa să cumpere zece paturi şi să amenajeze un spaţiu pentru oamenii fără adăpost. De altfel, sala respectivă a fost folosită şi iarna trecută în acelaşi scop, însă fără ca imobilul să fie în administrarea Serviciului de Asistenţă Socială. Și la acest proiect au fost mai multe voci ale consilierilor care au obiectat. ”De ce nu se face un adăpst într-o zonă în care sunt cluburile pentru pensionari? Sunt foarte mulți elevi și copii în această zonă în care își desfășoară activități recreative tinerii”, a spus consilierul PNL Cristina Văsîi. Primarul Decebal Făgădău a reacționat prompt și a declarat că nu e cazul ca cineva să încerce să convingă consilierii de importanța Gravity Park! ”Acolo a funcționat un centru pentru persoane fără adăpost. Acest spațiu funcționa ca adăpost pentru oamenii străzii pentru două-trei luni pe an. Și numai când temperatura atingea un minim. Noi am înființat un serviciu special și ni s-a părut normal să poată fumncționa legal. Spațiul în discuție are acces distinct.”, a precizat Decebal Făgădău. Cu toate acestea, proiectul nu a trecut. Vom vedea ce alte soluții vor găsi pentru oamenii străzii. Pentru că trebuie să găsească!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Sunt sau nu eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor? Banii sunt prinși în continuare în buget

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În tot scandalul din Parlament legat de propunerea PSD privind majorarea alocațiilor copiilor, social democrații au solicitat, astăzi, introducerea unui amendament în proiectul de buget, pe tehnică legislativă, ca banii din pensiile speciale ale parlamentarilor, rămaşi cuprinşi în proiect, să fie transferaţi Ministerului Muncii pentru acordarea unor vouchere pentru copii nou-născuţi. El a cerut, în acest sens, retrimiterea la comisii a raportului, solicitare respinsă de reprezentanţii PNL.

„În buget avem trecute aproape 50 milioane de lei pe pensiile speciale ale parlamentarilor. Vă solicităm acceptarea unui amendament pe tehnică legislativă – să transferăm aceşti bani la Ministerul Muncii, să dăm la copii vouchere de 2.000 lei, pentru fiecare copil nou-născut, din banii de pensii speciale ale parlamentarilor. Dacă nu, să retrimitem raportul la comisii pentru a se face această modificare”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

În replică, majoritatea parlamentară a respins propunerea din motive procedurale. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a replicat că PSD nu are dreptul să ceară retrimiterea la comisie şi a trecut la dezbaterea şi votul pe articolele proiectului de buget.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Soluția lui Florin Roman pentru creșterea alocațiilor: Confiscarea averilor PSD-iștilor condamnați

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul PNL Florin Roman a venit, astăzi, la dezbaterea legii bugetului, cu o soluție pentru creșterea alocațiilor pentru copii. El a spus că acestea alocații ar putea crește dacă s-ar confisca averile social-democraților condamnați.

„PSD-istilor, unde ati fost voi in ultimii ani? Nu cumva dvs ati guvernat Romania?  Voi ne dati noua lectii? Va spun un lucru care o sa va doara. Singurul politician roman condamnat de o instanta romaneasca pentru ca a furat bani de la copii este seful dvs, Liviu Dragnea, care acum se odihneste in puscarie pentru ca a furat bani de la copii”, a zis Florin Roman.

„Un singur amendament ar fi trebuit sa rezolve problema banilor pentru alocatii, confiscarea extinsa a averilor liderilor PSD condamnati. Am fi avut bani pentru copilasii Romaniei”, a adăugat deputatul PNL.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Circ în Parlament! Aleșii PSD au împărțit păpuși în plen

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

A fost iarăși circ în Parlament. Aleșii PSD au împărțit păpuși în urmă cu câteva momente în semn de protest față de refuzul Guvernului de a crește alocațiile copiilor. Parlamentarii PSD au scandat „alocații“ în timpul discursului premierului Florin Cîțu. În replică, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților le-a transmis PSD-iștilor că „păpușile sunt probabil păpușile pe care le-ați manipulat“.

„Probabil, păpușile pe care le-ați adus sunt păpușile pe care le-ați manipulat de 30 de ani în administrație și guvernare. Românii au capacitatea de a judeca și nu vă mai țineți de astfel de comportamente lipsite complet de civilizație și bun simț. (…) Domnule Popa, vă rog frumos să părăsiți tribuna, vorbește primul ministru! Domnilor de la PSD, vă rog să vă comportanți civilizat! Lăsați circul!“, a afirmat Cîțu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: