Connect with us

Politica

Avem 60 de biserici în Constanța! 40 s-au construit în ultimii ani!

Maria Ionescu

Publicat

la

Un alt subiect dezbătut cu destul de multă patimă în ședința de astăzi a Consiliului Local Municipal a vizat transmiterea dreptului de folosință gratuită asupra terenului de 300 mp situat la intrarea în stațiunea Mamaia, la intersecția b-dului Mamaia cu b-dul Aurel Vlaicu, Arhiepiscopiei Tomisului, în vederea construirii Capelei Tinerilor. Și asupra acestui subiect au existat luări de cuvânt în cadrul ședinței PNL Constanța. Potrivit lui Romeo Rezeanu, și acest proiect s-a mai aflat pe ordinea CLM dar nu a trecut. ”În anul 2014 s-a acordat prin HCL transmiterea dreptului de a construi o capelă și în doi ani trebuia realizată. Cum construcția nu a fost ridicată acest imobil ar trebui să intre în patrimonial orașului. Se vedea că este doar un altar improvizat. Dar această chestiune ridică două semne de întrebare. Cum a putut fi ridicată această construcție fără nici o autorizație? Acum terenul trebuie întors la municipalitate în starea inițială. Cum a fost posibil ca Arhiepiscopia să construiască fără nici un fel de autorizație de construcție. Nu e deloc în regulă.”, a precizat Vergil Chițac, liderul organizației municipal a PNL Constanța. El a ținut să precizeze că în Constanța nu avem școli, grădinițe, spitale iar acest lucru nu este deloc în regulă. ”În anul 2001 erau 20 de biserici în Constanța. În 15 ani s-au mai ridicat 40, așa că am ajuns la 60 de biserici. Este o agresiune. De exemplu, în parcul de la Casa de Cultură sunt două biserici.”, a precizat Vergil Chițac. Tot liderii PNL au precizat că vor cere primăriei o situație cu bisericile construite pentru a vedea care dintre ele nu au autorizație de construcție. Și a venit și ședința de consiliu local. Așa cum era de așteptat, proiectul a picat. Cu toate acestea, primarul Decebal Făgădău a precizat că în mandatul său nu va fi demolată nici o biserică și că va încerca ca toate lăcașele de cult care au fost ridicate fără autorizație să intre în legalitate. “În ședința trecută am votat împotrivă. Nu înțelegem de ce s-a adus, din nou, pe ordinea de zi. Vom vota iar împotrivă!”, a declarat Romeo Rezeanu, de la PNL. În replică, Decebal Făgădău a spus: “Proiectul de data trecută era diferit. Sub mandatul meu nu se va demola nici o biserică. Voi milita ca toate să primească avize! Și dacă au existat clădiri construite în mod ilegal, acestea au fost făcute pentru menirea civică”. În mod ciudat, după ce acest proiect a fost respins, președintele ședinței, consilierul Marioara Cojoc a declarat: ”Suntem un oraș de atei!”.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Stelian Ion îl înțeapă pe Klaus Iohannis: „Ministrul Justiției nu poate interveni în dosare în curs de soluționare“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Justiției, Stelian Ion, i-a răspuns, astăzi, președintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Stelian Ion l-a înțepat pe Iohannis spunând că el a fost în 10 august la protest și știe exact ceea ce s-a întâmplat. El a afirmat că ancheta referitoare la violenţele din 10 august 2018 nu s-a încheiat, iar referitor la partea clasată trebuie să se aştepte prima dată motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti, care a respins redeschiderea urmăririi penale.

„Este foarte important să aşteptăm motivarea încheierii de la Tribunalului Bucureşti. Solicitarea mea pentru toată lumea, pentru public, pentru cei care au formulat aceaste plângeri, este să avem răbdare, să vedem motivarea, din care vor decurge multe răspunsuri.

Cert este că nu s-a pus punct acestui dosar. Din acea cercetare s-a disjuns o parte către Secţia parchetelor militare. Va trebui să continue ancheta în principal cu privire la acţiunile jandarmilor. Mai există în dosar şi aspecte referitoare la alte persoane civile care deţineau funcţii. Nici cu privire la ele nu există o decizie finală.

Ordonanţa de clasare face încă obiectul unui dosar aflat pe rolul instanţelor de judecată. Teoretic, este posibil orice.

Ministrul justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să intervină în procesul din justiție, în dosare în curs de soluționare. Dacă există vreo așteptare a cuiva să intervin îl dezamăgesc. Ar fi foarte grav să se întâmple așa. Ne-am întoarce în timp“, a declarat Stelian Ion, într-o conferinţă de presă la sediul MJ.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Elena Udrea află azi dacă i se va interzice să plece din țară: Cui îi e frică de mine?

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Judecătorii Curții de Apel București iau în discuție astăzi cererea procurorilor anticorupție de a i se interzice Elenei Udrea să plece din România, după condamnarea la 8 ani de detenție. Cererea formulată de procurorii de la DNA vine după ce Curtea de Apel București a condamnat-o la începutul săptămânii pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită și spălare de bani. Solicitarea este fundamentată în primul rând pe istoricul fostului ministru al Dezvoltării, care, înainte ca Instanța Supremă să se pronunțe definitiv în anul 2018 în dosarul „Gala Bute” a plecat din țară, fiind ulterior dată în urmărire internațională.

La intrarea în sala de judecată, Udrea a declarat că nu înțelege de ce se cere această interdicție în condițiile în care ea nu mai este demnitar de mult timp și nu mai are de gând să părăsească țara, pentru că este o persoană responsabilă.

„Unde să fug, sunt mamă și am în grijă un copil. Rămân în țară indiferent ceea ce se va decide. Suntem la justiție, nu suntem la biserică. Sunt un om liber și vreau să îmi cresc copilul. Nu mai sunt parlamentar de cinci ani și nu mai sunt ministru de 10 ani. Cui îi e frică de Elena Udrea?“, a declarat Elena Udrea la intrarea în instanța de judecată.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Proiect USR-PLUS: parlamentarii care votează cu mai multe cartele vor pierde 80% din indemnizație

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Parlamentarii alianței USR PLUS au depus în Parlament proiecte sancționarea cu peste 80% din indemnizație a parlamentarilor care votează în locul colegilor, potrivit unui comunicat al alianței. Proiectele propun modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Senatului şi a Statutului deputaţilor şi senatorilor. În plus, voturile astfel exprimate ar urma să fie anulat. Inițiativa vine la două zile după ce mai mulți parlamentari de la PSD și AUR au fost surprinși de către colegii lor de la USR PLUS în timp ce votau la două mâini la amendamentele depuse la legea bugetului de stat pe 2021.

„Nu e normal ca, în România, un student care copiază să fie exmatriculat, dar un parlamentar care votează fals în numele colegului absent să nu suporte drept consecinte decât ‘avertisment scris’ , așa cum prevede acum Statutul comun al deputaților și senatorilor și Regulamentele Camerelor. Noi, grupul USR PLUS, susținem că parlamentarii ar trebui să fie ținuți la un standard mai înalt de respect față de lege, pentru că aici e izvorul ei, și să aibă un cod de conduită demn de mandatul primit, așa că propunem să fie prevăzute consecințe directe, de micșorare a indemnizației până la nivelul salariului minim”, declară deputata USR PLUS Oana Țoiu.
Și senatorul de Constanța al USR-PLUS, Remus Negoi, a declarat că parlamentarii nu sunt mai presus de lege.

„Noi, parlamentarii USR PLUS, am inițiat modificări ale Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Senatului şi ale Statutului deputaţilor şi senatorilor:

  1. pentru anularea voturilor astfel exprimate.
  2. pentru sancționarea cu peste 80% din indemnizație, a parlamentarilor care votează în locul altcuiva.“, a spus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: