Connect with us

Politica

Avem 60 de biserici în Constanța! 40 s-au construit în ultimii ani!

Maria Ionescu

Publicat

la

Un alt subiect dezbătut cu destul de multă patimă în ședința de astăzi a Consiliului Local Municipal a vizat transmiterea dreptului de folosință gratuită asupra terenului de 300 mp situat la intrarea în stațiunea Mamaia, la intersecția b-dului Mamaia cu b-dul Aurel Vlaicu, Arhiepiscopiei Tomisului, în vederea construirii Capelei Tinerilor. Și asupra acestui subiect au existat luări de cuvânt în cadrul ședinței PNL Constanța. Potrivit lui Romeo Rezeanu, și acest proiect s-a mai aflat pe ordinea CLM dar nu a trecut. ”În anul 2014 s-a acordat prin HCL transmiterea dreptului de a construi o capelă și în doi ani trebuia realizată. Cum construcția nu a fost ridicată acest imobil ar trebui să intre în patrimonial orașului. Se vedea că este doar un altar improvizat. Dar această chestiune ridică două semne de întrebare. Cum a putut fi ridicată această construcție fără nici o autorizație? Acum terenul trebuie întors la municipalitate în starea inițială. Cum a fost posibil ca Arhiepiscopia să construiască fără nici un fel de autorizație de construcție. Nu e deloc în regulă.”, a precizat Vergil Chițac, liderul organizației municipal a PNL Constanța. El a ținut să precizeze că în Constanța nu avem școli, grădinițe, spitale iar acest lucru nu este deloc în regulă. ”În anul 2001 erau 20 de biserici în Constanța. În 15 ani s-au mai ridicat 40, așa că am ajuns la 60 de biserici. Este o agresiune. De exemplu, în parcul de la Casa de Cultură sunt două biserici.”, a precizat Vergil Chițac. Tot liderii PNL au precizat că vor cere primăriei o situație cu bisericile construite pentru a vedea care dintre ele nu au autorizație de construcție. Și a venit și ședința de consiliu local. Așa cum era de așteptat, proiectul a picat. Cu toate acestea, primarul Decebal Făgădău a precizat că în mandatul său nu va fi demolată nici o biserică și că va încerca ca toate lăcașele de cult care au fost ridicate fără autorizație să intre în legalitate. “În ședința trecută am votat împotrivă. Nu înțelegem de ce s-a adus, din nou, pe ordinea de zi. Vom vota iar împotrivă!”, a declarat Romeo Rezeanu, de la PNL. În replică, Decebal Făgădău a spus: “Proiectul de data trecută era diferit. Sub mandatul meu nu se va demola nici o biserică. Voi milita ca toate să primească avize! Și dacă au existat clădiri construite în mod ilegal, acestea au fost făcute pentru menirea civică”. În mod ciudat, după ce acest proiect a fost respins, președintele ședinței, consilierul Marioara Cojoc a declarat: ”Suntem un oraș de atei!”.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

PSD contraatacă pe tema pensiilor speciale. Ciolacu propune o monedă de schimb: Banii să meargă la dublarea alocațiilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Principalele partide se întrec în renunțarea la pensii speciale. După ce parlamentarii USR și-au dat demisiile pentru a nu primi pensii speciale, cei de la PSD vin și contraatacă. Liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, i-a făcut populiști pe cei de la USR pentru că demisiile lor ar urma să intre în vigoare începând cu data de 18 decembrie, adică cu două zile înainte de expirarea mandatelor. Mai mult de cât atât, Simons a afirmat că ar fi mai bine ca Guvernul Orban să vină astăzi cu o Ordonanță de Urgență prin care pensiile speciale să fie eliminate. Pe de altă parte, președintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că va convoca de îndată birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului penru eliminarea pensiilor speciale, cu condiţia ca banii să fie utilizaţi pentru dublarea alocaţiilor. Liderul PSD adaugă că asta înseamnă ca PNL şi USR să nu mai chiulească şi să deblocheze activitatea Senatului.

„Voi convoca de îndată Birourile Permanente Reunite pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, cu condiţia ca aceşti bani să fie folosiţi pentru DUBLAREA ALOCAŢIILOR! Asta înseamnă ca PNL şi USR să nu mai chiulească şi să deblocheze urgent activitatea Senatului. Până atunci, tot ce fac se numeşte minciună şi populism ieftin!”, a scris Marce Ciolacu marţi pe Facebook.

Nici liberalii nu se lasă mai prejos. Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat că a solicitat dezbaterea în regim de urgență a inițiativei legislative care prevede abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liberalii exclud scenariul care prevede tăierea salariilor bugetarilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, reacționează după ce economistului-şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea, a declarat că un scenariu pentru economii la buget poate fi tăierea salariilor bugetarilor.

„Eu nu cred în declaraţia, aşa, nevinovată a domnului Lazea. Din ce ştiu eu, domnul Lazea este un discipol al lui Florin Georgescu (prim viceguvernator al BNR n.r). Să te trezeşti în mijlocul campaniei electorale să spui, chiar dacă şi-a asumat-o dânsul aşa, pe persoană fizică, nu punctul de vedere al Băncii Naţionale, că vrei să tai salariile mie mi se pare că este un sprijin personal al domnului Lazea pentru o posibilă discuţie, pentru o temă care după mine este o temă falsă. Infirm categoric acest scenariu, infirm categoric scenariul creşterii taxelor. Am spus foarte clar în programul de guvernare: taxele nu vor creşte, nu vom tăia salariile bugetarilor”, a explicat Virgil Popescu, luni seara, la Realitatea Plus.

El a subliniat că, potrivit datelor statistice, venitul mediu salarial a crescut cu 7,5% faţă de cel din septembrie 2019 şi a reiterat că se poate vorbi despre o îngheţare a salariilor demnitarilor, care oricum sunt prea mari.

“Dar să vorbim despre îngheţarea salariilor bugetarilor, a oamenilor este exclus…sau tăierea”, a spus ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Economistul şef al BNR, Valentin Lazea, a declarat joi că se pot imagina soluţii pentru bugetari – pentru că nu este deloc normal ca salariul mediu în sectorul bugetar să fie mai mare decât în mediul privat. El a venit cu un exemplu de soluție, respectiv săptămâna de lucru de patru zile pentru bugetari, cu reducerea cu o cincime a salariului acestora.

Sursa: agerpres.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

USR-iștii au făcut coadă în Parlament pentru a-și da demisiile. Au renunțat la pensiile speciale

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Parlamentarii USR au făcut coadă azi la Parlament pentru a-și depune demisiile din funcții, pentru a nu beneficia de pensiile speciale. Printre cei care și-au depus demisia se numără și deputatul de Constanța al USR Stelian Ion, care a declarat că deputații și senatorii nu au nevoie de pensii speciale și nu de aceea sunt ei în Parlament.

„Suntem în Parlament pentru a reprezenta oamenii, nu pentru beneficii“, a declarat Stelian Ion.

Deși demisia va intra în vigoare în 18 decembrie, așa cum a anunțat Cosette Chichirău, astăzi, la Parlament, prin gestul lor, parlamentarii USR vor pierde dreptul de a mai primi pensia specială aferentă tuturor parlamentarilor. Parlamentarii trebuie să execute un mandat integral pentru a se califica pe viață la pensia specială, iar senatorii și deputații USR vor avea un mandat fără câteva zile.

„Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat parlamentar”, conform Statutului deputaţilor şi senatorilor, art. 48 indice 1 alin 4.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: