Connect with us

Administratie

Oficial! De la 1 noiembrie, va fi BLOCAT accesul autovehiculelor neautorizate în Zona Peninsulară

Published

on

Începând cu 1 noiembrie 2021,  se va trece la blocarea accesului autovehiculelor neautorizate în Zona Peninsulară, anunță Primăria Constanța. Locuitorii din Zona Peninsulare au protestat față de adoptarea acestei măsuri. Într-o discuție cu aleșii locali ai USR, zeci de locuitori din zona veche a Constanței au spus că regulamentul de acces gândit de primarul Chițac și consilierii săi îi va afecta atât pe ei, cât și pe agenții economici din zonă. Cetățenii din Peninsulă au transmis că, în principiu sunt de acord cu impunerea unui regulament, dar că trebuie modificate o serie aberații. Cea mai mare dintre acestea se referă la decizia de a le permite riveranilor să intre în Zona Peninsulară cu o singură mașină și pe care să o parcheze doar în locurile special amenajate. Locuitorii din Peninsulă spun că sunt familii cu copii care au câte două mașini.

Actualul regulament a fost aprobat de consilierii locali ai PNL și PSD din Constanța după ce vechea formă, aprobată de administrația Făgădău, a fost anulată de instanță la inițiativa Constanța Altfel, condusă de actualii șefi ai Primăriei, Vergil Chițac și Felicia Ovanesian.

Potrivit Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța adoptat prin HCLM 294/2021, din punct de vedere al destinației, zona peninsulară va fi separată în două părți:

a)Zone exclusiv pietonale (cu destinație pietonală cu excepția desfășurării unor evenimente sociale, culturale/sau sportive, a executării de lucrări de construire, amenajare și modernizare, în situații de intervenție pentru situații de urgență sau situații speciale)

b)Zone ocazional carosabile (cu destinație preponderent pietonală și ocazional carosabilă

Accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale se va realiza doar în baza unui permis, iar constănțenii pot depune cereri pentru obținerea permiselor de acces în zona peninsulară. Există mai multe tipuri de permise: pentru rezidenți persoane fizice, pentru rezidenți persoane juridice, pentru evenimente, pentru aprovizionare, pentru instituții publice, pentru amenajări, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, pentru furnizorii serviciilor de catering, poștă sau curierat și transport valori, pentru evenimente religioase, pentru situații excepționale.

Intrarea și ieșirea mașinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care vor fi amplasate indicatoare de semnalizare rutieră. Viteza de deplasare a vehiculelor în zona peninsulară este de maxim 30 km/h.

Este admis accesul fără solicitarea permisului de acces pentru următoarele categorii de vehicule dacă au greutatea maximă de 3500 kg:

– vehiculele inscripționate deținute de Poliția Română, Jandarmeria Română, Poliția de Frontieră Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Direcția Generală de Protecție Internă, Direcția Generală Anticorupție, Instituția Prefectului, Agenția Națională Antidrog, Agenție Națională Împotriva Traficului de Persoane, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Direcția Generală de Informații a Apărării, Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Autoritatea Națională a Vămilor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Oficiul National pentru Prevenirea Spălării Banilor, Direcția Generală Poliția Locală, Direcția Națională Anticorupție, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Institutul Național de Sănătate Publică, Direcția județeană de Sănătate Publică, Serviciului de Ambulanță, Garda de Mediu și Agenția Națională pentru Protecția Mediului, aflate în misiune;

– vehiculele aparținând ambasadelor sau consulatelor precum și ale coloanelor oficiale însoțite conform legislației în vigoare;

Emiterea permisului de acces în Z.P. pentru persoane fizice și persoane juridice rezidenți se va realiza de către Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța după depunerea cererilor împreună cu documentele necesare, prin următoarele modalități: online, direct la ghișeu/poștă/curier, la sediile Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța. Pentru eliberarea celorlalte categorii de permise, solicitanții se pot adresa Direcției Generale Gestionare Servicii Publice, Direcția Administrare Servicii Publice, Serviciul Siguranța Circulației Urbane și Parcări din cadrul Primăriei Municipiului Constanța cu sediul în str. Ștefan Mihăileanu nr. 10, Constanța, prin următoarele modalități: poștă/curier, online la adresa de mail  permise.acceszp@primaria-constanta.ro. Formularele tipizate pentru diferitele tipuri de permise pot fi accesate utilizând   http://www.primaria-constanta.ro/primarie/relatii-cu-publicul/acte-necesare-pentru-diferite-tipuri-de-solicitari.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta