Connect with us

Administratie

Primarul comunei Lumina va depune plângeri penale pe numele mai multor persoane. Vezi de ce

Published

on

În cursul zilei de azi, printr-o informare publică, primăria comunei Lumina a anunțat că la sediul instituției au fost depuse o serie de reclamații cu privire la faptul că anumite persoane cu domiciliul în localitate promit că vor interveni pe lângă unii consilieri sau persoane oficiale din cadrul instuției, cum ar fi primarul comunei Lumina, pentru a obține terenuri.

Primarul Dumitru Chiru a precizat că la sediul instituției sunt primite, înregistrate și păstrate toate cererile pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de case.

”În ceea ce privește cererile de acordare de terenuri pentru tineri, vă aducem la cunoștință că în conformitate cu Normele Metodologice de aplicare a prevederilor Legii 15/2003, în momentul în care Primăria și Consiliul Local al Comunei Lumina vor identifica terenuri ce pot fi atribuite în folosință gratuită tinerilor, pentru construcția de locuințe, Consiliul Local Lumina va emite Hotărâri de Consiliu în acest sens.”, a scris primarul Dumitru Chiru  pe pagina oficială a instituției.

Aceste hotărâri sunt documente publice și sunt anunțate pe pagina de internet a instituției, încă din faza de proiect de hotărâre, așa că întregul proces beneficiază de transparență.

De asemenea, în cazul în care vor fi identificate terenuri cu destinația concesiune/superficie, anunțurile de licitație publică sunt aduse la cunoștința publicului în conformitate cu prevederi legale (atât în presă, cât și pe pagina de internet a instituției).

”În ceea ce privește persoanele care promit influența în vederea obținerii de locuri de casă, facem precizarea că aceștia nu sunt angajați, nu sunt consilieri și nu au legătură cu instituția Primăriei Comunei Lumina. Pe numele acestora, primarul comunei Lumina va depune plângeri penale, autoritățile legale urmând să dispună măsurile legale ce se cuvin.”, a menționat Dumitru Chiru, primarul comunei Lumina.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!