Connect with us

Actual

Oficial de la Apele Române despre plaja distrusă de la Eforie Sud

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

O porțiune însemnată din plaja de la Eforie Sud a fost distrusă de furtunile care au avut loc la începutul lunii martie. Un film al dezastrului a fost postat, săptămâna trecută, pe pagina de Facebook Eforie Online. Din imagini se poate observa că o porțiune din faleză a fost puternic erodată. Practic, marea a săpat în faleza din argilă și loess, care s-a surpat, antrenând prăbușirea platoului din beton și asfalt de pe coama falezei, pe plajă și chiar în apele mării. Plaja este acoperită acum de sute de fragmente de piatră, beton și asfalt.

Pentru o informare exactă cu privire la situația plajei din această zonă și dacă până la începutul sezonului estival va fi reabilitată, am solicitat un punct de vedere din partea Primăriei orașului Eforie. Printr-0 adresă scrisă, primarul orașului Eforie, Robert Șerban, ne-a informat că informațiile solicitate sunt de competența Administrației Bazinale de Apă “Dobrogea – Litoral”.

Astăzi, prin adresa nr. 4611/19.03.2018, directorul ABADL, Hristu Uzun ne-a informat asupra faptului că zona identificată se află “parțial” în administrarea AN Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral și că zona identificată “este supusă unui proces continuu de eroziune”.

“În acest sezon, până la data prezentei, s-au constatat eroziuni mai ample decât de obicei la nivelul plajelor, în mai multe zone. Zona cordon Eforie și Eforie Sud este inclusă în proiectul “Protecția și Reabilitarea părții sudice a litoralului românesc al Mării Negre” etapa II, faza I, investiție compusă din proiectare și execuția lucrărilor – constructive structure, adaos de nisip aflată la faza de contractare. La data prezentei, instituția noastră derulează în zona Eforie – Costinești lucrările anuale de pregătire a plajelor și va intervene inclusiv în zona identificată de dvs. în încercarea de a remedia situația. Din experiența anilor anteriori, cunoaștem faptul că eroziunea liniei țărmului, urmare a furtunilor din perioada sezonului rece și implicit cele de primavera – aprilie, mai – este un fenomen natural, de intensități diferite, funcție de curenții marini și direcția de intensitate a vântului, valurilor. Până la începerea sezonului estival se va încerca remedierea aspectelor constatate, funcție de amploarea fenomenului raportat la posibilitățile tehnice”, desprindem din informarea conducerii ABADL transmisă “Ordinea.ro” cu privire la situația plajelor de la Eforie.

Până atunci, situația este critică. Bucăți din construcția sfărâmată de furtunile din această iarnă au ajuns în mare.

Citiți și:

Video. Faleza și plaja din Eforie Sud, distruse de furia apelor

 

 

 

Comments

comments

Actual

A fost cutremur în Marea Neagră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

In cursul acestei seri, la ora 20:37, a avut loc un cutremur în Marea Neagră, la adâncimea de 3 km.

Mișcarea tectonică a avut intensitatea de 2,2 grade pe scara Richter și s-a produs în apropierea urmatoarelor orașe: Năvodari (46km), Constanța (47km), Ovidiu (52km), Techirghiol (56km), Babadag (62km).

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Avarie RAJA în orașul Cernavodă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii survenită  la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 150 mm, din zona Dobroport, din orașul Cernavodă, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 18 octombrie 2018, în intervalul orar 14,30 – 16,30.

Vor fi afectați de lipsa apei potabile toți consumatorii din cartierul Columbia.

“Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, transmite conducerea Regiei de apă prin intermediul unui comunicat remis redacției.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Iată cum își petrec serile unii tineri

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, la dispeceratul Direcției Poliției Locale Constanța s-a primit un apel prin care se făcea referire la faptul că, pe Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța, în zona unui magazin comercial, un grup de aproximativ 15 persoane consumau băuturi alcoolice, tulburau ordinea și liniștea publică prin țipete, larmă, schimb de replici, prin folosirea de expresii vulgare și a unui limbaj licențios.

La fața locului au fost direcționate 3 echipaje de poliție locală, care au efectuat verificări și au constatat că aspectele semnalate de petent se confirmă.

Polițiștii locali au procedat la legitimarea persoanelor depistate la fața locului și au efectuat un control corporal sumar. Asupra a doi bărbați au fost găsite două piese din metal tip box, concepute să acopere articulațiile degetelor când acestea sunt strânse sub formă de pumn, iar asupra altui bărbat s-a găsit un baston telescopic metalic, de aproximativ 80 cm.

”Menționăm că la fața locului a fost găsit abandonat un cuțit metalic, tip fluture, având dimensiunea totală de 22 cm în pozitia deschis, al cărui posesor a fost identificat ulterior.”, a precizat Biroul de presă al Poliției Locale. 

În acest caz au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2750 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar în conformitate cu prevederile art.5, alin.3 din O.G nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor s-a dispus măsura complementară de confiscare a bunurilor menționate anterior.

Ca urmare a intervenției efectuate de către polițiștii locali manifestarea publică nelegală a încetat, iar zona a fost eliberată.

”Pentru prevenirea săvârșirii unor astfel de fapte antisociale solicităm în continuare cetățenilor care întâlnesc astfel de cazuri să ne acorde sprijinul pentru identificarea lor sesizând Dispeceratul Poliției Locale Constanța 0241484205, iar echipajele noastre vor interveni în regim de urgentă.
Pentru utilizatorii aplicației whatsapp numărul de contact este 0799606142 cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a acestora.
Activități similare se vor derula în mod sistematic pentru asigurarea unui climat public civilizat.”, a completat Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: