Connect with us

Actual

Video. Faleza și plaja din Eforie Sud, distruse de furia apelor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

O porțiune din plaja de la Eforie Sud a fost distrusă de furtunile care au avut loc la începutul lunii martie. Un film al dezastrului a fost postat, astăzi, pe pagina de Facebook Eforie Online. Din imagini se poate observa că o porțiune din faleză a fost puternic erodată. Practic, marea a săpat în faleza din argilă și loess, care s-a surpat, antrenând prăbușirea platoului din beton și asfalt de pe coama falezei, pe plajă și chiar în apele mării. Plaja este acoperită acum de sute de fragmente de piatră, beton și asfalt. Bucăți din construcția sfărâmată de furtună au aterizat în mare. Potrivit administratorului contului Eforie Online, Ionuț Anghel, care este și consilier local, plaja distrusă se află pe cordonul dintre Eforie Nord și Eforie Sud, în apropiere de cherhanaua Poarta Apelor.

Potrivit informațiilor noastre, cordonul de plajă dintre Eforie Nord și Eforie Sud urmează să intre în proces de consolidare în viitorul apropiat. Apele Române derulează deja o licitație publică pentru selectarea constructorilor care vor reabilita și extinde mai multe sectoare de plajă incluse în faza a doua a programului de combatere a eroziunii costiere. În această etapă figurează și consolidarea plajei dintre lacul Belona și Capul Turcului. Licitația mai cuprinde intervenții similare la Edilghiol-Periboina (punctele de descărcare în mare a apelor complexului lagunar Razelm-Sinoe), Mamaia Nord, Tomis-Cazino (între Portul Constanța și Portul Tomis – zone de protecție fără plajă) și Agigea (zona pescăriilor și Steaua de Mare). Licitația are o valoare estimată de 707.761.710 lei plus TVA. Pe 26 februarie 2018, trebuia să aibă loc închiderea etapei de depunere a ofertelor de participare din partea companiilor interesate. Potrivit surselor noastre, termenul a fost amânat, după ce o firmă din București specializată în infrastructură rutieră a cerut lămurirea unor aspecte tehnice. Până în prezent nu a fost anunțat noul termen de depunere a ofertelor.

Revenind la surparea falezei din Eforie Sud, trebuie să mai spunem că am solicitat un punct de vedere din partea Primăriei Eforie. Acesta va fi postat aici, imediat ce va fi furnizat de administrația locală din Eforie.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(foto + video) OPC cere închiderea supermarketului PROFI din Eforie Nord

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Inspectorii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au continuat, în această perioadă, controalele la unitățile de alimentație publică de pe litoral, chiar dacă vara s-a terminat de mult timp.

Horia Constantinescu, inspectorul șef al OPC Constanța, a anunțat că echipele de control au decis amendarea cu suma de 65.000 de lei, oprirea temporară de la prestarea de servicii și au propus închiderea pentru o perioadă de la 6 luni la un an a supermarketului Profi din Eforie Nord.

“Controlul a vizat magazinele de tip băcănie din Eforie Nord, Eforie Sud și Techirghiol. Au fost controlate mai multe magazine din aceste localități, s-a decis oprirea temporară de la prestarea de servicii a unora, dar mai important este că s-a propus închiderea magazinului Profi din Eforie Nord pentru abateri repetate de la normele impuse de legislație. Este prima dată când OPC solicită închiderea unui supermarket”, a declarat inspectorul șef al OPC Constanța. Horia Constantinescu.

Iată imaginile primite în urma controalelor efectuate de echipele OPC la magazinele de tip băcănie din Eforie Nord, Eforie Sud și Techirghiol.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A fost recuperat trupul unui bărbat înecat în mare, la Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, o persoană care se afla pe digul din dreptul plajei Modern din Constanța a anunțat, prin serviciul 112, ca în larg se vede o persoană înecată.

În scurt timp, o ambarcațiune a ARSVOM Constanța a  ieșit pe mare și a reușit să recupereze o persoana din largul mării și să o transporte la țărm, în portul Tomis.

Acolo s-a aflat o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD C, cu echipaj și medic, care a constatat decesul bărbatului recuperat din larg.

Este dificil de precizat când anume și-a pierdut viața.

Cadavrul său a fost transportat la Morga Cimitirului Central.

Update: Potrivit IPJ Constanța, bărbatul care a fost scos din mare avea 69 de ani și era din municipiul Constanța. A fost identificat pe baza actelor de identitate găsite asupra lui.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trafic oprit pe Autostrada București – Constanța! Accident rutier grav, cu intervenția elicopterului

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, la kilometrul 44, pe sensul de mers către litoral, a avut loc un eveniment rutier, în care au fost implicate 2 autoturisme, care au intrat în coliziune faţă-spate ca urmare a nepăstrării distanţei de siguranţă. În urma impactului a rezultat rănirea unei persoane, pentru care a fost solicitat elicopterul SMURD. În prezent acesta a aterizat pe suprafaţa carosabilă, astfel că circulaţia este oprită total pe sensul de mers către Constanţa, până la decolarea elicopetrului. Momentan nu sunt probleme majore privind valorile de trafic.

Update: Traficul rutier a fost reluat la ora 13.20.  Elicopterul SMURD sosit la faţa locului a transportat victima la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde i se acordă îngrijirile medicale necesare. În urma evenimentului s-a format o coloană de autoturisme de aproximativ un kilometru, valorile de trafic urmând a reveni curând la limitele normale.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: