Conecteaza-te cu noi

Actual

Video. Faleza și plaja din Eforie Sud, distruse de furia apelor

Published

on

O porțiune din plaja de la Eforie Sud a fost distrusă de furtunile care au avut loc la începutul lunii martie. Un film al dezastrului a fost postat, astăzi, pe pagina de Facebook Eforie Online. Din imagini se poate observa că o porțiune din faleză a fost puternic erodată. Practic, marea a săpat în faleza din argilă și loess, care s-a surpat, antrenând prăbușirea platoului din beton și asfalt de pe coama falezei, pe plajă și chiar în apele mării. Plaja este acoperită acum de sute de fragmente de piatră, beton și asfalt. Bucăți din construcția sfărâmată de furtună au aterizat în mare. Potrivit administratorului contului Eforie Online, Ionuț Anghel, care este și consilier local, plaja distrusă se află pe cordonul dintre Eforie Nord și Eforie Sud, în apropiere de cherhanaua Poarta Apelor.

Potrivit informațiilor noastre, cordonul de plajă dintre Eforie Nord și Eforie Sud urmează să intre în proces de consolidare în viitorul apropiat. Apele Române derulează deja o licitație publică pentru selectarea constructorilor care vor reabilita și extinde mai multe sectoare de plajă incluse în faza a doua a programului de combatere a eroziunii costiere. În această etapă figurează și consolidarea plajei dintre lacul Belona și Capul Turcului. Licitația mai cuprinde intervenții similare la Edilghiol-Periboina (punctele de descărcare în mare a apelor complexului lagunar Razelm-Sinoe), Mamaia Nord, Tomis-Cazino (între Portul Constanța și Portul Tomis – zone de protecție fără plajă) și Agigea (zona pescăriilor și Steaua de Mare). Licitația are o valoare estimată de 707.761.710 lei plus TVA. Pe 26 februarie 2018, trebuia să aibă loc închiderea etapei de depunere a ofertelor de participare din partea companiilor interesate. Potrivit surselor noastre, termenul a fost amânat, după ce o firmă din București specializată în infrastructură rutieră a cerut lămurirea unor aspecte tehnice. Până în prezent nu a fost anunțat noul termen de depunere a ofertelor.

Revenind la surparea falezei din Eforie Sud, trebuie să mai spunem că am solicitat un punct de vedere din partea Primăriei Eforie. Acesta va fi postat aici, imediat ce va fi furnizat de administrația locală din Eforie.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions