Actual

Oficial despre incidentul din Portul Constanţa! Ce spune directorul APC?

mart. 30, 2018 Maria Ionescu

Pe data de 29 martie 2018, la plecarea navei „Anaconda 1” de lângă nava colector „Nicolae Zeicu”, după terminarea operațiunii de predare a reziduurilor de santină, s-a produs o coliziune între cele două, în jurul orei 20:10. La solicitarea Dispeceratului Sucursalei Nave Tehnice Port, din cadrul CN APM SA Constanța, reprezentanții Căpităniei Zonale s-au prezentat la bordul navei pentru primele constatări, pentru a lua în evidență evenimentul.

Incidentul produs se află în cercetarea Căpitaniei  Zonale Constanța, nava vinovată fiind reținută de la plecare din portul Constanța. Conform reglementărilor în domeniu pentru orice daună/pierdere/prejudiciu sunt responsabili în totalitate căpitanul, armatorul, operatorul navei vinovate.

În prezent CN APM SA Constanța este în faza de evaluare a daunelor produse navei colector „Nicolae Zeicu”, de cuantificare și comunicare a prejudiciilor. „Pentru reglementarea acesui incident de navigație, reprezentanții/ mandatarii  armatorilor navei vinovate sunt invitați la o inspecție comună a avariilor produse navei aparținând CN APM SA Constanța.”, a precizat directorul CN APM SA Constanţa, Nicolae Dan Tivilichi.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!